Pogledaj jedan post
Old 28.07.2017., 18:23   #1161
Rekla sam joj da bude iskrena iz dva razloga: ta djeca postoje i postojat će i dalje i ako joj neće izići u susret u situaciji koja je neplanirana (ona je bezecirala i uplatila mjesto prije 3 mjeseca i nije računala s time da će dobiti posao uopće, a ovo je palo s vedra neba), biti će joj problem i dalje.

Drugo, mislim da im ne treba zbog toga lizati pete, nego izraziti zahvalnost ako joj odobre i to je to. Barem su to moja iskustva sa strancima kada se radi o majkama s djecom. Ne bi ju ni uzeli da nisu bili barem donekle sigurni u to da je inače osoba koja daje sve od sebe na svom poslu.

Naši zakoni su jasni po tom pitanju, ali brijem (iako ne znam pa zato pitam), da postoji neka sloboda kod sastavljanja ugovora o radu barem prema mojim iskustvima kada se radi o stranim firmama koje posluju u Hr.

U krajnjoj liniji, ovdje mora posložiti prioritete bez obzira na dobiveni posao, a to su što joj je bitnije: dijete ili posao. Očito je već odlučila ako je spremna reći odmah na početku svoju dvojbu tj. i prije nego li je ugovor potpisan. Meni je to ok. S obzirom da i sama imam djecu, postupila bih isto.
__________________
Unthinking respect for authority is the greatest enemy of truth. - A.E.
Miriam is offline  
Odgovori s citatom