Pogledaj jedan post
Old 27.08.2017., 16:00   #3070

Dragi gledatelji dobrodošli u četvrtu epizodu Severina - top20!

Na sedamnaestom mjestu smjestila se pjesma sa Severininog četvrtog studijskog albuma Trava zelena, izdanog 1995. Riječ je o pjesmi Ti si srce moje. To je prvi Severinin duet u karijeri i jedna od tri pjesme s albuma za koje je Severina napisala tekst (u ovoj pjesmu zajedno s Ninčevićem). Glazbu je radio Tutić, a aranžman Vedran Ostojić.

Na albumu Trava zelena po prvu put Severina je potpisana kao autor stihova i to za pjesme Ludo moja, Poželi me i Ti si srce moje. Zadnja navedena je ujedno i duet sa Žerom, frontmenom popularnog sarajevskog benda Crvena jabuka poznatog po svojoj frizuru i starkama. Glazbu za pjesmu Ludo moja napisao je Rajko Dujmić, poznat kao vođa grupe Novi fosili i autor njihovih brojnih hitova i evergreena.

Osim već poznate trojke Tutić (skladba), Ninčević (tekst) i Bratoš (aranžman) koji su u toj postavi autori četiri pjesme, na albumu su prvi put sa Severinom radili Miro Buljan i Fayo. Još jedna zanimljiva pjesma koja se našla na albumu je Mr. Taliman, a radi se o tome da je Ninčević napisao tekst na skladbu američkih glazbenika Harrya Belafonte, Billa Attawaya i Burgessa.

Singlovi s albuma Trava zelena su naslovna pjesma Trava zelena i duet sa Žerom Ti si srce moje. Osim te dvije, ostale nisu postigle neki uspjeh i danas ih ljudi ne pamte, ali album je bio jednako komercijalno uspješan kao i prethodni.




U četvrtoj emisiji saznali kada je Severina počela sama pisati tekstove (do glazbe ćemo doći kasnije) i s kim je prvim snimila duet.
U sljedećoj epizodi očekuje nas njena prva glazbena transformacija i kritike publike zbog novog zvuka.

Hvala što ste gledali!

P.S. Sve propuštene epizode možete pronaći u linku u mom potpisu.

Zadnje uređivanje Shizza : 09.09.2017. at 21:55.
dje-CAk is offline