Pogledaj jedan post
Old 29.08.2017., 12:07   #4041
Lust For CHAT


Dragi gledatelji dobrodošli u sedmu epizodu Severina - top20!

Na četrnaestom mjestu smjestila se pjesma sa Severininog sedmog studijskog albuma Ja samo pjevam, izdanog 1999. Riječ je o pjesmi Nedostaješ mi koju su napisali Rajko Dujmić i Fayo. Pjesma je odabrana jer nije bila singl pa ju većina ljudi ne zna, a popularne singlove s ovog albuma sigurno svi znaju jer ih Severina i danas pjeva na koncertima.

Nakon razilaženja s Tutićem, Severina počinje aktivnije sudjelovati na izradi novog albuma na kojem potpisuje čak 6 pjesama. Na albumu se nalazi i pjesma Đorđa Novkovića Da si moj koju je on Severini poklonio, a s njom je nastupila na Melodijama hrvatskog Jadrana 1999. Zanimljivo je istaknuti da se na albumu nalazi pjesma Odavde do vječnosti koju je napisala Aleksandra Kovač i obrada pjesme Dodirni mi koljena koju je u originalu optpjevala Zana, a tekst je napisala Marina Tucaković.

Singlovi s albuma bili su Da si moj, Ante, Ja samo pjevam i Dodirni mi koljena. Ante je postao veliki hit i danas ga Severina izvodi na koncertima u kombinaciji s pjesmom Bijelog dugmeta Na zadjem sjedištu moga auta, a tijekom instrumentala prije zadnjeg refrena predstavlja svoj band.

Ovaj album postigao je veliki komercijalni uspjeh, prodao se u više od 50000 primjeraka i time je Severina postala najtiražniji ženski izvođač Croatia Recordsa. Album nije podržan turnejom, ali je 6.7.2000. održala solistički koncert u Splitu na stadionu Stari plac pred 20000 ljudi.

Zanimljivost: Zajedno s ostalim pjesmama koje je Severina napisala za ovaj album, napisala je i pjesmu Pustite me da je volim koju je poklonila Ivanu Mikuliću. Ta pjesma postala je njegov veliki hit.




U ovoj epizodi saznali smo kome je Severina poklonila jednu svoju autorsku pjesmu i kako je nastavila bez Tutića.
U sljedećoj epizodi doznajte kako je tekao nastavak Severinine karijere.

Hvala što ste gledali!

P.S. Sve propuštene epizode možete pronaći u linku u mom potpisu.

Zadnje uređivanje dje-CAk : 29.08.2017. at 13:31.
dje-CAk is offline