Pogledaj jedan post
Old 01.09.2017., 03:17   #2
Quote:
davor07 kaže: Pogledaj post
Pozdrav!

Molim savjet i što napraviti. Moja teta je suvlasnica obiteljske kuće i njezin ukupni dio je 24/48. Problem je u tome što je ona (ista osoba) navedena 4 puta, npr ovako:

Ime Prezime rođ. Prezime, 3/48
Ime Prezime, adresa, 12/48
Prezime Ime rođ. Prezime, 6/48
Ime Krivo Prezime, OIB, 3/48

Ukupno gledano udjeli su točni, ali sve ostalo zapravo nema logike niti smisla i još ima pogrešaka. Obzirom da kuća ide službeno u podjelu i etažiranje volio bih i to vlasništvo urediti tako da na kraju kuća ima dva vlasnika i svako svoju polovicu. Drugom vlasniku je javni bilježnik kod ostavinske objedinio i zbrojio sve udjele i kada su ga uknjižili kao novog vlasnika, naveden je kao Ime Prezime, OIB, 24/48. Sada bi htio to urediti i za drugog vlasnika.

Što treba napraviti? Koji je najlakši, najbrži, uspješan put do toga?

Hvala svima na pomoći i savjetima.
Da si bolje čitao forum, vidio bi da se o ovome raspravljalo više puta i da od toga ništa. Jedino što trebaš ovdje napraviti je ispravak krivog prezimena u 4. upisu. I da su sva 4 upisa identična, nema zbrajanja.

No, ovo je stvarno nikakav problem, jer je valjda svima jasno da je 24/48 = 1/2.

S obzirom da ćete etažirati kuću, tvoja teta će postati vlasnica jednog od stanova s toliko željenim 1/1 udjelom. A druga osoba ista stvar. I tu je priči kraj.

Za ispravak krivog prezimena, treba gruntovnici predati zahtjev, dokument na kojem se temelji zahtjev i biljeg od 50 kn. To u slučaju da je upisano staro prezime, a trenutno ima drugo. No, ako je upisano prezime neko koje s njom nema veze, onda treba ispraviti dokument na temelju kojeg je napravljen 4. upis (npr. rješenje o nasljeđivanju, darovni ugovor i sl.). I onda ga predati opet na provedbu.
__________________
Incidit in Scyllam qui vult vitare Charybdim
rhodium11 is offline  
Odgovori s citatom