Pogledaj jedan post
Old 01.09.2017., 08:45   #3
Quote:
rhodium11 kaže: Pogledaj post
Da si bolje čitao forum, vidio bi da se o ovome raspravljalo više puta i da od toga ništa. Jedino što trebaš ovdje napraviti je ispravak krivog prezimena u 4. upisu. I da su sva 4 upisa identična, nema zbrajanja.

No, ovo je stvarno nikakav problem, jer je valjda svima jasno da je 24/48 = 1/2.

S obzirom da ćete etažirati kuću, tvoja teta će postati vlasnica jednog od stanova s toliko željenim 1/1 udjelom. A druga osoba ista stvar. I tu je priči kraj.

Za ispravak krivog prezimena, treba gruntovnici predati zahtjev, dokument na kojem se temelji zahtjev i biljeg od 50 kn. To u slučaju da je upisano staro prezime, a trenutno ima drugo. No, ako je upisano prezime neko koje s njom nema veze, onda treba ispraviti dokument na temelju kojeg je napravljen 4. upis (npr. rješenje o nasljeđivanju, darovni ugovor i sl.). I onda ga predati opet na provedbu.

Pozdrav!
Hvala na savjetima. Meni nije bitno da vlasnici budu 1/2 i 1/2 taj dio mi je svejedno. Samo želim točne podatke o vlasnicima. Ovo što je sada navedeno jednostavno nije točno i nije logično. Znam da logika vrlo često na sudu ništa ne znači, ali točnost bi morala biti prioritet. Pogotovo kod vlasništva. To mi je plan.

Iako, kada je mama postala vlasnicom tatinih dijelova nakon ostavinske, javni bilježnik je zbrojio njegove dijelove (a on je bio isto upisan u 5 različitih stavaka, sa raznim krivim imenima i prezimenima) i ona je postala 24/48 a ne usitnjeno kako je tata imao. Vjerujem da se i objedinjavanje može provesti, pa da i teta bude 24/48, kao jedna osoba...
davor07 is offline  
Odgovori s citatom