Pogledaj jedan post
Old 12.09.2017., 13:39   #33
Quote:
Nunna kaže: Pogledaj post
Meni je suuuuuuuper ova ideja s saborom!!

Najozbiljnije.
Probati s tim.

Kad mali dođe pustiti neku informativnu emisiju (najdosadniju za djecu koja je taj čas na telki) i praviti se da su svi ekstra zainteresirani za istu. Utišavati ga čim pisne. Reći mu usput da nema ništa za jesti i zamoliti ga da odnese smeće, ako mu nije problem

Za dva dana neće ga se moći srest u krugu sto metara.

Ako to ne upali(a moralo bi!) ja bih fino nazvala njegovu majku u kuću na kavu i rekla kako sam započela neki posao kod kuće(ili počela dio redovnog posla obavljati od kuće)te da mi prisutnost njezinog sina sad počinje ometati taj dio. Reći joj da mi je jako neugodno da malog tjeram, ili da mi stoji vječito na vratima kucajući i vičući da ga pustim unutra.
Bez loše namjere i uvrede rekla bih joj da bi bilo najprikladnije da taj problem riješe oni sa vlastitim djetetom, kako ne bi došlo do neprimjerenih reakcija s naše strane.
To je dijete, i iako jest dovoljno odrastao da i sam ubere signal(mislim, wtf, pa po njegovu ponašanju kao da je nedokazni trogodišnjak!!), očito ima neke mentalne ograde i nije sposoban da razumije što se od njega očekuje.Zato taj problem trebaju riješiti - njegovi roditelji.

Nakon tog razgovora svaki put kad vidi malog kaže mu "ajde kući, teta radi".I adio. Ne pušta ga više nikako. Bit će mu šok prvih par dana, i onda će se pomiriti s situacijom.

Mislim da prijateljica ipak malo previše dramatično doživljava situaciju. Pa nije u pitanju odrasli psiho/sociopat koji fizički nasrće u kuću već malo dijete koje naprosto ne pustiš u stan i adio. Sve što trebaš s roditeljima sredit je da ga maknu da ti ne zavija pred vratima da ga pustiš, nakon što mu zatvoriš vrata. A to su valjda u stanju. Ako nisu, i za to postoji rješenje.

Kada bi se oglušili o taj dio uvijek možeš pozvati policiju ili socijalnu službu (ili barem zaprijetiti roditeljima da ćeš to učiniti), pa da vidiš kako bi nastao mir u roku keks.

S ljudima ljudski, s bezobraznicima bezobrazno.

Podupirem !
__________________
Nastoj postati ne uspješnim čovjekom, nego čovjekom koji vrijedi.
Cossworth is offline  
Odgovori s citatom