Pogledaj jedan post
Old 30.09.2017., 17:09   #323
Quote:
zoki0307 kaže: Pogledaj post
Zovemo je Biblija ili sv. Pismo ,značenje riječi katolik je univerzalan ili sveopči, a Biblija jeste univerzalna ili sveopča...Crkva Boga živoga jeste univerzalna ili sveopča...
lopta je okrugla...krug je sveopći...lopta je sveopća...puno riječi, ništa rečeno
Quote:
Pa ti zaključuješ da bi Bog, svoju nadahnutu riječ ,dao katolicima, i na taj način kaznio ostatak svijeta...Stvar je u tome da svi oni koji su nadahnute knjige pisali su Božji ljudi/proroci i učitelji Crkve,stoga smatrati da bi Bog odjednom uvrštavanje točno određenih knjiga u kanon, dao krivoj Crkvi je smiješno. Na kraju krajeva i kroz stari zavjet i kroz novi zavjet Bog ne pretpostavlja Bibliju/knjigu-kojoj je glava Krist ,več Crkvu Boga živoga-kojoj je glava Krist
kako si samo ovo izvukao ?
ti ili ne kontaš ili izvrćeš....nema smisla ovo nastavljati
Quote:
Jahve/JHWH, nije ime Oca , to je pogrešno tumačenje riječi Jahve. Riječ Jahve ne označava božansku osobu, nego opisuje Božju srž, točnije govori nam kakav je Bog.

Iz Staroga zavjeta u riječi Jahve,dakle JHWH možeš jasno vidjeti da je Bog Izraelov, ujedinjena jednina, točnije više osoba u jednom Bogu,a ne njegovo ime.
.........
znači treba da vjerujem tebi, a ne svojim očima ?

čitaj pažljivo-
jasno piše
Jahve, Bog vaših otaca...poslao me...To mi je ime dovijeka.....
ne kaže 'poslali' (množina) nego 'poslao'
kaže da mi je ime Jahve..ne kaže to mi je srž, nego ime.
Quote:
"Izlazak 3,13 Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama`, i oni me zapitaju: `Kako mu je ime?` - što ću im odgovoriti?
Izlazak 3,14 "Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: `Ja jesam` posla me k vama.
Izlazak 3,15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako: `Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.
"
ANTI-PROTIVAN is offline  
Odgovori s citatom