Tema: Sirova hrana
Pogledaj jedan post
Old 06.10.2017., 01:43   #6057
@avelina

Krenula si jako dobro
Kad sam ja prije par godina krenula sa drugačijim načinom prehrane, najprije sam preko noći izbacila meso. Nisam ga se sjetila 2 tjedna
nakon čega sam nesvjesno naručila obrok s mesom, doslovno nisam uopće razmišljala. Nije mi se ni jelo meso, već sam automatizmom naručila jer sam tako uvijek. To pokazuje koliko smo isprogramirani i kolika smo bića navika.
Nakon toga, ni jedan jedini dan meni meso zafalilo nije. Ono doslovno ne primijetim ga.

Srećom, ja nisam bila sama u ovome, imala sam i imam veliku podršku bliske osobe što mi puno znači.

I u svom tom periodu ja uopće ne brinem jel mi fali koji nutrijent, ne brojim kalorije ni aminokiseline, napokon jedem koliko želim bez straha i pritom se osjećam odlično.
Sjećam se kada sam probala svoj prvi zeleni smoothie ikad, koji je to nalet energije bio. I sad mi je tako svaki put kad popijem ujutro smoothie ili pojedem voće.
Sirova hrana stvarno vrijedi. Ja nisam (a vjerojatno ni ne budem) 100% raw baš zato jer koliko god da mi je ukusna ta hrana, nekad poželim i nešto termički obrađenog. Volim okuse i volim uživati u okusima.
Tako da mi je sad ovo super, bez pritiska i forsiranja same sebe da nešto baš moram.
Ako treba doći će ti prirodno i znat ćeš da je to onda to.

Ne kužim ta filozofiranja oko kalorija, to je opsesija. Mislim da o tome trebaju misliti samo oni koji su ful zagriženi u bodybuilding (iako je i to sve igra ega)
Za lijepo utegnuto žensko tijelo je to nepotrebno.
Samo ti nastavi ovako jesti

Tvoje kolegice s posla ništa ne kuže. Skoro svaka ženska opsjednuta je hranom i mršavljenjem, a nažalost ni jedna od tih ne zna baš ništa o hrani

Nemoj uopće razmišljati o uspjehu ili neuspjehu, o mogućim posljedicama, jednostavno samo kreni i sve će doći na svoje.
Očekuj vidljive benefite u vidu smirenosti, boljeg raspoloženja, svježijeg izgleda, poletnosti, više energije. Vjerujem da će ti ova odluka
biti jedna od boljih u životu, tako je i meni i stvarno sam zahvalna što sam sada na ovome putu.

Novinske članke ni ne čitaj, to čak ni nema veze sa znanstvenim spoznajama (koje se svakako, u svom pravilnom obliku, neće naći u novinama)
Ako mi je nešto i bilo teško to je bilo raspravljat se s budalama oko mene koji su se odjednom pretvorili u stručnjake za prehranu.


Ovdje imaš dosta recepata sirove hrane

http://www.biodar.hr/recepti-za-prip...ove-hrane.html
__________________
2014.
Lorelei S is offline  
Odgovori s citatom