Pogledaj jedan post
Old 06.10.2017., 23:12   #6980
Quote:
Nepoznati kaže: Pogledaj post
Slobodan si iznijeti dokaze da je Isus postojao. Dokaz nije: "Ja vjerujem, ja vjerujem, ja vjerujem, vi ste zli i ne želite istinu! Vi mrzite Isusa/Boga!"
Dobro za raspravu. Pazi nešto, ja nemam što dokazivati jel ne sumnjam, ti želiš dokazati da Isus nije postojao, zato ti imaš potrebu da Isusa utopiš u čaši vode novozemaljskog znanja. Banalost je to što spominješ, ja nikome ne spočitavam dal će vjerovati ili neće. Ti tvrdiš da postoje dokazi o nepostojanosti, ja govorim da se to ne može dokazati, pogotovo iz današnjeg vremena.

Quote:
Nepoznati kaže: Pogledaj post
Uputi nas onda ti na te "tragove" koje povjesničari drže valjanim razlogom da bi konačno i Isusa Krista smjestili među povijesne likove u povijesne knjige. Zasad smo vidjeli da je sve to razmetanje klimavim argumentima kao i krivotvorinama. Nedovoljno.
Ne razumiješ smisao napisanoga. Povjesničari ne teže uopće takvoj soluciji. Oni, kao što i ti činiš, svrstali su se uz materiju. I oni jadni misle (dakle, nadaju se makar potajno) kako će riješiti svoj željeni gral za kojim tragaju. Pa nikada se to neće dogoditi. Dokazivanje elemenata o Isusu, zahtijevalo bi totalnu promjenu unutar sebe, a ne sa pomoću znanstvenih metoda; i na današnji način, to nije ostvarivo. Još ti nije jasno, zašto?

LP
__________________
Σύμφωνα με τον Ιησού Χριστό
barmen jitro is offline  
Odgovori s citatom