Pogledaj jedan post
Old 07.10.2017., 01:12   #3495
Quote:
Leteća kaže: Pogledaj post
Jesi li baš sto posto siguran da su ti roditelji forsirali diplome radi intelektualističkih vrijednosti, a ne zbog čisto materijalističkih razloga?


Ja nisam (što se mojih tiče, tvoje ne poznam). 'Intelektualna krema' je prilično prozirna šifra za 'oni koji imaju siguran posao na kojem praktički ništa ne rade, a dobro zarađuju'. Naravno, pravi intelektualni snob nikad neće priznati da mu je najviše stalo do zemaljskih užitaka, jer bi iste sekunde izgubio titulu intelektualnog snoba. Zato se pretvara da su mu bitne diplome, a zapravo mu je bitno što se s tim diplomama može.
nisam siguran da te kuzim, nista ne radit a dobro zaradit spada u zemaljske uzitke ili to ovisi na sta ces potrosit novce?

mislim sta ja znam, nisam nikad osjetio pritisak prema bilo kojem od nas da se obrazujemo u nekom profitabilnijem smjeru, ako to ciljas

diplome i druge titule su njima cisto "simptom" izvrsnosti radje nego skupi automobili i sl. uspjesna tvrtka moze biti jednako simptom izvrnosti kao i uspjesna karijera u nekoj cijenjenoj instituciji, bitna je ta izvrsnost vise nego materijalno, ali materijalno nerijetko zna barem u nekoj mjeri to pratiti pa onda da, mozda je to tesko razluciti


Quote:

Nisam sigurna ni da je narcizam baš u takvom usponu koliko se to čini nama koji previše visimo na internetsima. IMHO, seljačine su jednostavno dobile nove kanale da se probiju u prve redove.
Jedna rijec: selfie

Evo i jedna slika

addx is offline  
Odgovori s citatom