Pogledaj jedan post
Old 08.10.2017., 11:26   #55
Quote:
samoodbrana kaže: Pogledaj post
u vezi s odinizmom postoji jedan pojam koji je bit cjele religije. mitologija je više način za zainteresirati ljude za ideju i pprenijeti neke temeljne ideje na poetski način. osnova Vodanove religije je sila koju dalministi nazivaju VAIRAPOTUOT , a neznam koji bi bio najbolji ekvivalent u nordijskom jeziku , slično je pojmu berserk , ali šireg opsega. ideja je malo kontroverzna pa neću pobliže objašnjavati . također važan je i pojam Wild Hunt , ali to nije ono što možete pročitati na vikipediji i sličnim izvorima , to je zapravo povezano s krajem svijeta i Vodanovim fizičkim povratkom na svijet i onome što slijedi.
Berserk je sam po sebi vrlo širok pojam. Ne obuhvaća samo ubrzano mlataranje sjekirama kao u Diablu nego i poprimanje osobina određene životinje. Ne mora biti medvjed, može i vepar, recimo. Naravno da to nije sve - radi se o izmijenjenom stanju svijesti, aktivnom transu. Wild Hunt mi također zvuči poznato - trenutačno ne mogu guglat, ali čini mi se da je to malo darksajd.

Ovo s Vodanovim fizičkim povratkom valjda bi bio neki ekvivalent Isusovog drugog dolaska i one neke Višnine inkarnacije koju Harekrišne čekaju i čekaju, a nikako da dočekaju. Nema to previše veze s nordijskom kozmologijom, ali kad izmišljaš novu vjeru možeš u nju utrpati svašta.
Leteća is offline  
Odgovori s citatom