Pogledaj jedan post
Old 09.10.2017., 00:20   #2858
Quote:
piskavac kaže: Pogledaj post
Zašto je RKC izvršila taj genocid?
pa, to je pitanje za samu rkc. treba oni da kažu zašto su to uradili. na gornjem linku vidimo da se oni samo "izvinjavaju za zliočin genocida", međutim ne daju odgovor na pitanje - zašto su to učinili?

moja saznanja idu u smjeru da su veoma aktivni na pokrštavanju afričkog kontinenta, jer u Evropi neumitno gube tlo pod nogama. I ne samo RKC, nego i sve crkve, posebno pravoslavne crkve (ruska, srpska, bugarska, grčka...), kao i sve protestantske crkve (osim možda advenitista) rade na pokrštavanju afričkog stanovništva. čak su između sebe podijelili teren i svako djeluje u "svom dvorištu".

evo jedne fotografije o djelovanju srpske pravoslavne crkve u Africi.Ponavljam da pravoslavci po Africi djeluje u dogovoru sa RKC i skoro svim protestanskim crkvama (po mojim saznanjima sem adventista, ali ne isključujem ih potpuno), te da su podijelili teren djelovanja i niko nikome se ne miješa u "posao". i što je takođe interesantno, mediji o tome uglavnom ćute, osim specijaliziranih "vjerskih" medija i portala, koji vole da se hvale njihovim "uspjesima" u africi, poput:
Škola "Sveti Sava" u Johanesburgu, Afrika
Ja pretpostavljam da je pleme etničkih Tutsija (žrtve genocida) pokazalo svojevrsni otpor pokrštavanju, za razliku od naroda Hutu, kod kojih je RKC naišla na "više prihvaćanja". te da je upravo to temeljni razlog za izvršenje zločina genocida. ne znam šta bi drugo bilo razlog?
Kudum is offline  
Odgovori s citatom