Pogledaj jedan post
Old 14.10.2017., 23:39   #691
Večer svima...
Ako sam fulala temu, isprika, ali ne znam gdje da postavim pitanje pa sam odlučila postaviti ga ovdje.
Dakle ovako...

Osoba A zaposlena je na određeno preko agencije za zapošljavanje, koja joj produžuje ugovor svakih mjesec, dva, tri... ...ovisno o agenciji, jer se i agencije izmjenjuju skoro svaku godinu. Ukoliko osoba A ostane bez tog posla, ima sva prava za nezaposlene kao i na naknadu od biroa za zapošljavanje.
Ono što me zanima je slijedeće...

Osoba B je vlasnik i direktor Poduzeće d.o.o., ali će zbog teško narušenog zdravstvenog stanja, najvjerojatnije ostvariti invalidsku mirovinu.

Osoba B namjerava ostati vlasnik Poduzeće d.o.o., ali zbog invalidske mirovine i ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja, neće biti u mogućnosti obavljati dosadašnji posao, što je i zakonom regulirano.

Osoba B nema namjeru likvidirati svoje poduzeće, jer nema financijskih mogućnosti za to, a i povremeno se ukaže mogućnost sitnije zarade, no ne i dovoljno velike dobiti za podmirenje troškova za eventualno zasnivanje radnog odnosa s osobom XY.

Dakle, osoba A bi te sitne, povremene poslove moga obavljati "usput", ali ne bi imala nikakvu financijsku sigurnost. Zato je nužno, da osoba A ne izgubi prava za nezaposlene na birou, ukoliko izgubi posao koji trenutno obavlja.

Postoji li ikakva funkcija u Poduzeće d.o.o., koju bi osoba A mogla obavljati, a da u slučaju otkaza na navedenom radnom mjestu, ne izgubi pravo na burzi...?
Bolesna is offline  
Odgovori s citatom