Pogledaj jedan post
Old 29.11.2006., 11:21   #73
drugo izvanbracno dijete

ovako, imam prijateljicu, rodila je jedno dijete s tipom s kojim se nije vjencala, uglavnom doslo je do komplikacija s njim i ona se vratila roditeljima. da ne duljim o tome. tada joj je bilo nepunih 17. sad je tom djetetu godina i 2 mjeseca. za njega je ostvarila pravo na djecji doplatak, porodiljnu naknadu te je socijala prisilila njega da mjesecno uplacuje 600 kn za to dijete.

u medjuvremenu ona je opet ostala trudna s njim i evo ima nekoliko dana je rodila drugo dijete, ali njih dvoje nit su skupa, nit se misle zeniti ni nista takvog. ona ce napuniti 18 u drugom mjesecu. sad mene zanima koja su njena prava, sta moze traziti od mirovinskog, socijalnog, od NJEGA, moze li ga natjerati na alimentaciju (i za ovo prvo i za drugo dijete), sto ako on ne prizna to drugo dijete, moze li ga sud prisiliti na dokazivanje ocinstva, ko to placa ako do tog dodje.

nemojte me pitati kako je do tog sveg doslo jer je uistinu komplicirano. ovo je ekstreman slucaj i zanima me samo dakle s pravne strane sta se tu moze a sta ne moze napraviti. btw, ona je jos kod svojih roditelja, skupa s tom djecom. i jos ima zavrsiti treci srednje. nemaju bas novaca za odvjetnike neke i tako pa mi molim vas, ako znate recite sta se tu moze uraditi. hvala svima, puno.
__________________
they had you cryin' and you came up smilin', they had you crawlin' and you came up flyin', they had you cryin' and you came up smilin' and the last laugh baby is yours...
delete is offline  
Odgovori s citatom