Pogledaj jedan post
Old 10.11.2017., 13:14   #1685
Quote:
spiritual beggar kaže: Pogledaj post
Sa Nikšićem na čelu?

SDP nikada gori od svog osnivanja.
Ne može biti gori od SDP-a pod Lagumdžijom u vremenu pada.
Na stranu to, SDP nije sjajan, daleko od toga.

Ono što jeste sigurno je to da 2018. ide veliki protestni val..

Kluč je u izlasku od min.60% pa nadalje. Kada izađe 50% SDA gotovo sigurno dobija izbore, a kada izađe 60%+ gotovo sigurno gube izbore.

E sad, ako SDP i druge stranke u ovakvom stanju nisu u stanju alarmirati 10-20% apstinenata da izađu onda ni nisu za vlast, nikad i nigdje.

Evo ja pratim u detalje situaciju u Donjem Vakufu koja nije izišla u medije uopće. Tu je se dogodio udar na SDA, formirana nova većina koja im sada uzima javna preduzeća i institucije, na njih postavljaju mlađe i energične ljude iz samih javnih preduzeća i ustanova i izdržavaju kao lavovi sve vrste pritisaka, prijetnji, ucjena i pokušaja mita.

Kada je počelo kazao sam: "Donji Vakuf po prvi put u historiji diktira trend za BiH".

Sa druge strane razmjere brutalnosti pozicije u svakom smislu su do danas neviđene. A masa se boji na egzistencijalnoj osnovi, a pritisak je ogroman. Treba samo dobar piroman pa da nastane - bukvalno pokolj.

Kada uzmeš nivo represije, raširenost straha na egzistencijalnoj osnovi i činjenicu da kontrolišu organe represije i po horizontali i po vertikali - šta je to onda? Fašizam na desetu!

Zaposlenici, Bošnjaci, koji su se uopće usudili na bilo koji način "izići na megdan", pa makar i verbalno bivaju šikanirani ili otpušteni. Bivaju dodatno zastrašivani, zajedno sa svojim širim porodicama...

Ne znam za vas, ali ja ovakvo nešto u ovakvoj Bosni do sada nisam vidio!

A bilo je u Makedonij nedavno i gore, pa Zaeva su mlatili u Skupštini, pa ih neki dan pomete na lokalnim. VMRO-DPNE gotovo da ne postoji na političkoj sceni danas.
__________________
Daleko je jutro, a kamoli Subotica. Ivan u 17:15.
RIOBOSS is offline  
Odgovori s citatom