Pogledaj jedan post
Old 10.11.2017., 13:31   #1686
Quote:
zrimo kaže: Pogledaj post
Zaboravio sam da u bosanskom jeziku Hrvati i Srbi označava samo stanovnike Hrvatske i Srbije, pošto je tema BiH ne vidim kakve veze s njom imaju stanovnici tih država.
Reci to wikiju, ja mu stalno govorim.

Quote:
zrimo kaže: Pogledaj post
O kriminalu u Hrvatskoj imaš tisuće tema na forumu pa bujrum, prvo pometite svoje dvorište pa gledajte u tuđe.
Realno, kriminal u RH se Bošnjaka donekle tiče. Eto nedavno Sud u Kiseljaku dopustio ovrhu nad Sarajevskim kiseljakom. Kako nas se ne tiče? Šta je sa BH Agrokorom?

Sa druge strane, ti nemaš nikakav problem sa nama ovdje da trubiš da je bilo koji pojedinac lopov. Kao da mi ne znamo da jesu ovi iz naše elite gotovo svi kleptomani.

Quote:
zrimo kaže: Pogledaj post
Kriminal iz patrijotskih poriva i zaštite Bosne bošnjačko biračko tijelo puši već preko 20 godina. Čak i odobrava, kao na primjeru Edina iz Goražda, šta ima veze što je pokrao 130 000KM, glavno da imamo svoga "Hrvata" u Domu naroda koji predstavlja cijelih 16 Hrvata iz Bosansko-podrinjskog kantona.
U zemlji u kojoj je krivična prijava običan trač ti smatraš da birači glasanjem nešto odobravaju?

Quote:
zrimo kaže: Pogledaj post
Već preko 20 godina bošnjačko biračko tijelo puši ovakvu propagandu sarajevskih javnih servisa pod kontrolom dinastije Izetbegović.
Ovo naprosto nije tačno. SDA je preuzeo kontrolu nad FTV-om prije svega nekoliko godina, kao što je HDZ preuzeo HRT relativno nedavno.

Quote:
zrimo kaže: Pogledaj post
Nedavno je objavljen propagandno editiran i uređen intervju s begovicom Sebi ja.
BHT se potrudio i najboljem stilu goebels medija bošnjačkoj javnosti ponudio dva intervju u jednom, pa tako kadrovi s početka intervjua ne odgovaraju onima na sredini i na kraju intervjua.
Oko toga je izbio skandal i to 2 puta. Razlike su bile detaljno zaokružene na fotografijama u prilogu, a HDZ je držao vodu toj istoj Sebiji zbog čega će SDA držati vodu nekome iz HDZ-a uskoro. To je jedna te ista ekipa, ta elitna ekipa. Ublehe koje bacaju narodima razlikuju se tek po nacionalnom predznaku.

Quote:
zrimo kaže: Pogledaj post
Očito Bošnjacima slabo ide Pogodi razliku, kao što je očito da ih državni mediji smatraju za ovce koje slijepo vjeruju u sve što im servira neovisno čaršijsko kvazi novinarstvo, zašto ne bi vjerovali kad te fore pale već desetljećima.
http://poskok.info/wp/wp-content/upl...63700484_n.jpg
Gledaj, matrica je daleko opakija od toga što ti iznosiš, a isto je i kod vas. Šta misliš zašto je meni lokalni jajački HDZ-ovac iz Jajca prije 5-6 godina kazivao kako bi i on i ostali Jajčani rado zajedničke škole, ali ako se bilo ko usudi istupiti hercegovci ga odmah pometu sa scene na razne načine? Da me slaže? Ma nema teorije, razgovor je bio privatan i ličan, razgovor između 2 prijatelja.

SDA je u nekim dijelovima BiH u ovih 20 godina pametno izgradio infrastrukturu. U Banovićima ili Gornjem Vakufu bukvalno imaju ljude svuda, ali svuda. Sistem sitne korupcije i stranačkog nepotizma je podstakao dalji razvoj sitno-šičardžijskog mentaliteta sa jedne strane i opštu apatiju sa druge strane i postoji povratna sprega između toga...
__________________
Daleko je jutro, a kamoli Subotica. Ivan u 17:15.
RIOBOSS is offline  
Odgovori s citatom