Pogledaj jedan post
Old 10.11.2017., 14:12   #8872
Quote:
Leteća kaže: Pogledaj post
Jesu. Recimo, na satovima hrvatskog jezika, likovne i glazbene kulture, povijesti i zemljopisa. Bile su prilično dobro integrirane u nastavni program, no klinci su se svejedno sprdali s Mirkom i Slavkom, pričali viceve o partizanima i tako to. NOB i revoluciju gotovo nitko nije doživljavao ozbiljno, no vrijednosti koje su se usput promovirale nekome bi se čak i primile. (Npr., pionirska zakletva.)

No, onda smo živjeli u socijalističkoj državi pa je bilo logično da se promoviraju takve vrijednosti i to baš na takav način. Drugačije nije moglo. Danas, navodno, živimo u sekularnoj, demokratskoj državi. No, djecu se ne priprema za to da budu savjesni i odgovorni članovi društva, nego poslušne ovčice u stadu neke buduće teokracije, (da ne velim fašizma, jer nije tajna da ne pravim razliku između to dvoje).

I nije mi jasno kako nikome to ne smrdi. Do neba.Meni je ovo odvratno. Ne zbog sprdanja s komunizmom, nego zato što se na ovaj način omalovažavaju ove ostale točke i spušta ih se na razinu lošeg vica.
I to sve čine dva sata vjeronauka tjedno?
__________________
Freedom, Justice, Democracy
USAisfreedom is offline  
Odgovori s citatom