Pogledaj jedan post
Old 11.11.2017., 01:08   #1696
Quote:
njami njami kaže: Pogledaj post
većina njih baš i nije, ne živiš sa Bošnjacima pa ne znaš šta pričaju, oni odgajaju svoju dijecu tako (naravno ne svi), jer znam iz iskustva šta su sve govorili za Srbe, kada sam ja prepričavao kako sam bio u Banja Luci i kako je tad velika krupa padala, jedna žena je rekla što ih nije odnila u pakao pogani narod. Ajd za nju nije ni bilo strašno očekivati pošto je starija žena i proživila je sve ratne strahote pa eto usadi se ta mržnja u srce, ali je bilo čudno za momka koji je završio fakultet i kojeg su svi smatrali otvorenim, pozitivnim likom kada je počeo da psuje preda mnom sve o Srbima na spomen Dodika. Tad sam se zapitao priča li tako i o Hrvatima kada mene nema jer po imenu su valjda se mislili da sam Hrvat, pa se valjda suzdržao da nešto ne kaže ružno o Hrvatima.
Zbilja? Pa sunce im hejem balijsko!
Ja kad bi naveo sta sam sve cuo od mojih u "intimnim i povnerljivim razgovorima" o bosnjama i rvatima to bi bila top tema.
Naravno jasno ti je da je to tako u svim pravcima, ali nekako mislis da ce to doprinjeti kakvoj takvoj raspravi. Naravno da ti je jasno da to nikaki parametar nije.Ljudi laprdaju svasta, mrznje ima i to je valjda jasno, ali je valjda jasno i to da ju podgrijavaju kad malo splasne - pogodi tko to radi i zasto.
Ako ne mozes to dokuciti, izvini, ali za tebe je detox.
Problem je sto ste protektorat, problem je sto su stranci uvikek kratkorocno birali miljenike na pol sceni sa iskljucivo kriterijem da se nesto trenutno popravi bez strategije. Tako je bilo vrijeme kad je Mile bio u milosti pa vise nije. Iz tog se da procitati jedan potcjenjivacki odnos prema svima vama-nama. Upotrinebi-baci pa idemo dalje.
Potreban je jedan pokret po mogucnosti sa ucescem sva tri naroda da udne u parlament ili zakrci ulice i do kosti razgoliti bandu na vlasti. Svu njihovu beskrupuloznost, nebrigu i pljacku. Bijeda je zajednicki nazivnik oko kojega bi se mogli sloziti.
Konflikt nije rijesen ratom i ljudima treba objasniti zasto granice nisu potrebne vec je prioritet konstrukcija drzave sa velikim D pa si onda crtajte granice ako trwba kad drzava bar malo bude funkcionisala. Kada je izgradite. To je prioritet nad prioritetima, sve drugo je nevazno. A znam da nije, ali ste toliko u problemu da jedino tako moze bar da se uspori proces iseljavanja.
Austrijanci su bili nasi kolonizatori, dosta izgradili i evropeizirali bosnu ali ozgleda da smo slabo naucili od njih kako se proizvodi drzava-servis gradjana.
__________________
Ring of fire
☆☆☆☆☆ LOGOR
Morten is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction