Pogledaj jedan post
Old 14.11.2017., 20:40   #7068
Quote:
profesorka87 kaže: Pogledaj post
Evo mi si možemo priuštiti i bolovanje i porodiljni do godine dana, ali ja nisam htjela ići na bolovanje ako baš ne moram i sva sreća da ne moram. Mm bi htio ds sam na bolovanju i da vipe odmaram,al tko ga pita

Na posao se vraćam kad beba napuni 6 mjeseci. Još razmišljam hoće li to biti na pola radnog vremena ili puno radno vrijeme.

To je naša odluka, tj.moja i ne mislim da mi je dijete zakinuto. Ne radim 8-10 sati dnevno,ne radim vikende, imam puno godišnjeg.
Nisam tip majke u tom smislu da bih ostala doma 3 godine jer mi je potrebno da sam nekad bez djece i da se bavim "odraslim" stvarima. I uopće nemam grižnju savjesti i sl.

Ja tebe u potpunosti razumijem, zato sam i napisala u postu gore kako mi je kuma rodila u Svicarskoj (tamo zivi, radi) i kako joj je porodiljni 3 mjeseca al da su uvijeti kod njih nebo zemlja od nas.
E pa bas zbog te nase zemlje koja ima iskarikirane zakone u praksi, gdje te na poslu doslovce preokupiraju stvarima koje i imas i nemas po ugovoru o radu, u drzavi u kojoj za upasti u vrtic trebas vezu a i za svasta ostalo i gdje veliku vecinu zena doceka doma muz i pita sta je za rucak ( ne govorim da si ti, da sam ja u toj situaciji al vjerujem i vidjela sam.na svoje oci kad se maknem 20km od svog grada da su muski zatucani velika vecina)
I zato sam za da se komplikacije daju sakom i kapom.
Za sam da zene budu doma s bebama.
Kada da budem sa svojom djecom ako ne dok su bebe ( a bebe su do 3-ce godine po mom misljenju) kada? U pubertetu? Mislim da ne.
Sada cu uzivati u majcinstvu a kasnije se baviti "odraslim" stvarima i ne ni ja nemam griznju savjesti.
Jer mi imamo pravo izbora.
A vjerujem da puuuuno zena u nasoj dragoj drzavi to nema.
I da zahtjevam da me se u trudnoci tetosi pa tetosim i ja muza kad je bolestan.
Da normalno mi je dozati se starijima u javnom prijevozu kao i trudnicama.
A ne da mi netko kaze "nije bolest, mozes sve"
Dobro da mogu i dobro da imam.stvar izbora a ne da trpim i da mi je normalno cekat u ambulanti 5 sati...


feministicki mood
calecaki is offline  
Odgovori s citatom