Pogledaj jedan post
Old 15.12.2006., 00:12   #20
Quote:
Sledgehammer kaže:
Sorry, ali ne znaš...

Laminat se sastoji od podloge (gdje je samo nadonji sloj plastika, a onda su drveni umetci), dok je završni sloj obavezno puno drvo, debljine od 1 - 3 milimetra. Ono gdje se lakiraju pločice ili neki drugi dizajn i nisu laminati, već ploče za oblaganje zidova. Ako i postoje takvi "laminati" kakve opisuješ (mada ja u Zagrebu nisam nigdje naišao na prelakiranu plastiku kakvu ti spominješ!), to je zadnje smeće koje ne bih stavio niti u štalu, a kamoli u kuću.

"Lakovi koji bi primili na laminat "ne postoje""... znači ono što sam ja radio 3 godine nije se dogodilo? Ako to nisi radio, nemoj mi prodavati teorije i svoje "logičke" zaključke... Lak će se, ako je pripremljena podloga, primiti i na drugi lak (kao što i u autoindustriji ima auta koji imaju i po 12 slojeva laka), i na svaku drugu čvrstu podlogu, bila ona od plastike, drveta...

Na laminatu se brusi - i to ne do kraja - površinski sloj laka, kako bi bolje primio slijedeći sloj, a taj je grundiranje. Ti to brušenje gotovo niti ne vidiš.

Laminati se ne lakiraju u nekim posebnim komorama, već samo na sterilnoj traci ide široki premaz valjcima (gledao ja u Njemačkoj, a i Tarkett tako radi...)... a da ga mogu polakirati bolje, mogu. Ručno se to uvijek može napraviti bolje nego strojno. Samo treba znati.
laminat=plastika, gdje postoji drveni masiv na podlozi to je gotovi parket ili panel parket,ali nikako manje od 3mm debljine. Laminati se ne mogu lakirati lakovima za parket, a druge lakove nisam isprobavao.Brušenje koje se '' niti ne vidi'' sigurno nije brušenje columbusom od 45kg s granulacijom 240.
kaje is offline