Pogledaj jedan post
Old 27.07.2018., 00:57   #4
LX2 je dobar stari fotić, mislim da može dati bolje fotke od Samsunga a5 i ak te zanima fotografija - pravi fotoaparat je bolji i zabaniji od mobitela. Za najbolje fotke gdje ti imaš točnu kontrolu kak će ispasti fotka koristi M - Manual mode, sve glavne postavke podešavaš ručno, nema ih puno. Samo brzina zatvarača - kad je niska će objekti koji se kreću biti mutni, ak želiš uhvatiti recimo trčanje ili auto u pokretu moraš je povisiti i kao drugu osnovnu postavku imaš broj F - to je koliko objektiv prima svijetla na senzor, doslovno koliko je objektiv unutra fizički otvoren - u pravilu ga držiš što niže, recimo f1.8 ili f.2.8 kad je mračnije i kad želiš što više zamutiti pozadinu.
A je automatske postavke, fotić sam sve podešava ti samo okineš, to je ok kad ti se ne da podešavati ali će ti nekad fotke biti prespržene (preeksponirane) i premutne.
AF je autofokus - fotić sam oštri, a MF je manual fokus - da ti ručno pomičeš prsten na objektivu ako ga ima i tako određuješ oštrinu i zamućenost kadra. ISO ti je treća postavka koja određuje svjetlinu, obično ga povisuješ kad ima malo svijetla, što je iso veći to će fotka imati više šuma. Sve ti ovisi o međuodnosu te tri postavke, praktički imaš samo brzinu zatvarača i otvorenost objektiva, a iso-om dodatno reguliraš kad nemaš dovoljno svijetla.
__________________
https://www.youtube.com/watch?v=VilnSa3qyJ4&ab_channel=SeinfeldShorts
emanuel shiver is offline  
Odgovori s citatom