Pogledaj jedan post
Old 26.03.2007., 19:05   #11
posvajanje

Imala sam profesoricu iz vjeronauka u srednjoj školi. Jako dobra žena. Ima jedno dijete i htjela je još djece, nažalost bezbrojni uzaludni pokušaji... Koliko se sjećam, mislim da 5 spontanih.

Predala je zahtjev za usvajanjem. To je bilo prije 5 godina. Do dan danas nisu još dobili dijete. Kada god je sretnem, ako upitam za to, uvijek naiđem na tužan pogled. Razlozi? "Nema dovoljno djece za posvajanje", "prednost imaju parovi koji nemaju ni jedno dijete", i sl.

Angažirana je oko toga jako. Ali nema uspjeha. Jednom su joj čak rekli i da će dobiti dijete u roku mjesec dana, da je već skoro papirologija gotova. Profesorica je to vrijeme dolazila u školu s osmjehom kakav još nisam vidjela na njoj. Kupovala robicu, plela vestice.. Par dana prije nego što je trebalo dijete doći kući, rekli su joj da ipak ništa od toga. Bila je slomljena. Rekla je da kao da je svoje dijete izgubila. Jer, zavoljela ga je. Cijelo to vrijeme u postupku posvajanja bila je uz to dijete. Nakon toga je prošlo evo opet skoro dvije godine, a dijete ona ne može dobiti.

I onda čitam neki dan, Bobanovi posvojili blizance.
A koliko se sjećam, i prije godinu su posvojili dijete.

I sada ne razumijem, jel se u našoj državi ljubav mjeri veličinom bankovnog računa ili količinom toplih zagrljaja???

molim vas, objasnite mi to. Po mogućnosti, i ako ima netko stručan.

Unaprijed zahvaljujem
ita is offline  
Odgovori s citatom