Upravo isprobao
Deviu by hrvatska pošta. Kupljena u najbližem poštanskom uredu za 180kn.
Radi se o
ovom čudu pod drugim imenom.
Prvo bila šok i nevjerica jer je našla nekih 60 kanala, naravno 90% kodiranih, što naših što slovenskih. Dakle, moguće je korištenje Paytv usluga.
Da ne mučim muku s brisanjem i sortiranjem ja ih fino sve izbrisao i u postavkama promjenio način traženja na "slobodne" kanale. Rezultiralo znatno bržim skeniranjem.
Slika izvrsna (preko scart-a!), GUI na maminom CRT-u (koji je bio mutnjikav i titrav na Amiku i malo bolji na Telesystemu) velik, čitak, oštar i s minimalnim titranjem. Tak da pretpostavljam da na modernim telkama možete očekivat još bolji rezultat.
EPG kao i na Amiku pregledan i brz, prikazuje objedinjene informacije (za razliku od npr. Telesystema koji prikazuje samo info po pojedinačnom kanalu i treba mu desetak sekundi da učita EPG za samo taj jedan kanal), dok Devia trenutačno učita info za deset kanala.
Šaltanje kanala trenutačno.
Mogućnost snimanja i gledanja na istom MUX-u.
Čita sve što sam mu dao, učitava titlove s hrvatskim dijakriticima i prikazuje ih u pristojnoj veličini.
Boot 10-ak sekundi.
Daljinski veći od Amikovog i Telesystemovog, tipke velike, dobro hvata, ima mogućnost programiranja.
Na sam receiver se može spojiti priloženi IR prijemnik, tako da možete sakriti sam uređaj daleko od pogleda, isprogramirati daljinac i spremiti daljinski od telke u ladicu.
Uglavnom, za cijenu tipičnog Vivax šrotexa dobijete vrhunski uređaj skoro bez mane.
Kažem skoro jer će neki primjetit da ima jednu manu:HDMI kabel nije priložen

Hvala Cilimu za sugestiju i
incijalnu recenziju po kojoj bi se moglo zaključiti da je i tuner pristojan. Ja sam u području dobrog signala tako da nemogu procijeniti.
Uglavnom, majka jela djetetu ne dala.
Best buy.
Unboxing i
recenzija.
Tekst recenzija.
Quote:
PRO: price, price / performance, excellent control, excellent remote control with EPG button at your fingertips, easy and fast recall of tuned channels, possibility to turn off the STB display, excellent recording
AGAINST: I didn't come up with anything
|