Pogledaj jedan post
Old 15.07.2007., 14:28   #2936
Quote:
Glam kaže: Pogledaj post
Dakle istocna ideja ocuvanja ljudskog dostojanstva se prakticno provodi tako da poubijas sve koji imaju razlicitu ideju?
Sukob civilizacija (to nije i neće biti sukob Islama i Kršćanstva, već sukob Zapada i Istoka) neće biti radi žene već zbog Novog svjetskog poretka koji Zapad pokušava nametnuti.

Pitanje tretmana žene na Zapadu je riješeno zakonima koji su nažalost ANTIOBITELJSKI, to je main point svih naših upisa.

Quote:
Jel bilo moguce prije 10 tisuca godina letiti po zraku? Naravno da je. Svi fizikalni zakoni koji omogucuju letenje su bili aktivni i onda. To sto ljudima nije bilo moguce jer im nije palo na pamet da je moguce ne znaci da nije bilo moguce.
To što su ljudi počeli letjeti ne predstavlja nikakvo čudo, sa stanovišta znanosti i tehnologije to je manji pomak od pronalaska pisma ili metala. Ali, ako već misliš da je sve moguće, onda zamisli da je moguća i neka nova Sodoma i Gomora.

Quote:
Moguc je partnerski odnos i između psa i macke ako ih odgojis s partnerskim odnosom na umu.
Da, ali oni ne mogu zasnovati obitelj.

Quote:
Jel moguc skladan odnos između muskarca i zene u kojem je muskarac dominantan, "vlast"? Da, ukoliko oboje smatraju da tako treba biti, odnosno odgovara im.
Točno.

Quote:
Jel moguc skladan odnos između muskarca i zene u kojem su oni ravnopravni partneri? Da, ukoliko oboje smatraju da tako treba biti, odnosno odgovara im.
Jel moguc skladan odnos između muskarca i zene u kojem je zena dominantna, "vlast"? Da, ukoliko oboje smatraju da tako treba biti, odnosno odgovara im.
Nije točno, jer društvo i svijet funkcioniraju po drugim pravilima od onih koje su izmislili autori "humane renesanse".

Quote:
Fascinantna stvar taj partnerski odnos. U nekoliko redova je prevalio put od "nemoguceg" do "uznapredovalog".
Nije točno. Taj odnos je uvijek bio partnerski, ali je bio (de jure, i ne uvijek de facto) moderiran od strane muškarca. Danas je u nekim zemljama Zapada de jure i de facto moderiran od strane žene. Rezultat: krah obitelji.

Istok (Islam prije svega) neće nikada pristati na to. Ako ništa drugo jer Islam propisuje suprotno od toga. Neće pristati niti svi kršćani, da se razumijemo. To što je loša ideja pobjedila na nekim lokalnim razinama ne znači da će cijeli planet oboljeti.

Zašto je na kraju toliki pritisak baš na muslimane da legaliziraju antiobiteljske zakone? Zašto je pritisak na muslimane da "otkriju" žene?

Nikako zato što se ti, koji vrše pritisak, brinu za te žene, već samo zato da se natjera Islam da uvede instituciju Koncila i odmakne se od Kur'ana kao krucijalnog naputka za život. Islam nema instituciju svećenstva i Crkve, nad vjernicima je moguće samo sprovesti politički teror poput onog koji je, recimo, sproveo Ataturk, ali svaki teror ima i svoj kraj. Ideja je ostala živa i nedotaknuta. Za 7 dana će većina od 80 miliona Turaka i Turkinja glasati protiv tog monstruoznog zakona. Evo, ja stojim iza teze da će biti ogromna većina (a posebno žena) PROTIV i da će ovaj sramni Zakon o zabrani pokrivanja muslimanke sa novom vlasti biti dokinut. Ako ne bude tako slobodno me popljuj na forumu.

Položaj otkrivene Turkinje, koja radi, pije pivu s muškarcima i psuje je uglavnom lošiji od onog koji ima ona u konzervativnoj obitelji.

Jer nasilje nad ženom, njeno potcjenjivanje i nipodaštavanje mnogo je veće i vjerovatnije kad ona izadje van gnijezda (kako lijepo reče kolega) da skuplja bobice, pa se vatra u gnijezdu ugasi jer nema tko raspirivati žar.
forget-me-not is offline