Tema: Hare Krišna
Pogledaj jedan post
Old 27.08.2007., 09:55   #41
Quote:
otpadnik kaže: Pogledaj post
Koliko se secam u Kali yugi se po vaisnavismu zabranjuje uzimanje sanyase.Svedoci smo da se to ne postuje.Kako to kometarises?
Sannyasa se nije uzimala od Gaurange do Bhaktisidhante. Odvojeni red u vaishnavizmu su babajiji.

Isto tako vrlo su upitne brahminske inicijacije. Ako se cita CC vidi se kako je sam Gauranga postovao drustvenu etiketu, cak i jasno trazio da se postuje, kad je bio u drustvu naprednih ucenika, a koji nisu brahmini, ipak bi mu doveni brahmine da ga nahrane, nije prihvacao hranu niti od svog vrlo postovanog ucitelja kojemu je inace odavao svaku pocast - bio je iz nize kaste rodjenjem.. krishna kaze jasno u jednom stihu da je brahmin onaj koji je rodjen u obitelji di se generacijama drze principi, ne samo par godina ko kod krishnijevaca... od Gaurange do Bhaktisidhante niko nije to radio, jesu svi ti acharaye kojima se danas klanjaju ukljucujuci i osnivaca bili u krivu?

Osim toga krishnijevci imaju vrlo losu bracnu statistiku (rastave isl), medju najgorima..

a shudre imaju samo jedan vjerski princip - bracni. Cak ni kod sudri se ne desava da ista zena ima vise muzeva ili djecu s razlicitim ocevima, krishnijevci padaju i na tom minimumu za shudre, a smatraju se brahminskim drustvom.

Nadalje Bhaktisidanta je to uveo radi propovjedanja (koji isto tradicionalno nije bilo bas takvo, cak se u spisima nalazi savjet protiv propovjedanja bas svima i svakome uokolo), jer se brahmine vise postuje (kao i sannyasine), ali kod zapadnjaka to postaje kontraproduktivno posto se em umisle da su nes posebno, em u indiji osim kod onih koji vec prihvacaju slicne nazore izazivaju kontra efekt jer makar i vidli brahminsku vrpcu videci da su zapadnjaci znaju da nisu rodjeni u brahminskoj obitelji te ih moze samo izazivati.

Druga vaishnavska sannyasa nikada od Gaurange na dalje nije imala znacenje brahminskih inicijacija. Vaishnavske i brahminske inicijacije su razlicite i odvojene stvari uvijek bile. Druga vaishnavska inicijacija oogucava sluzenje bozanstava isl, medjutim ne dobiva se brahminska vrpca i ne postaje braminim, to je vise unutarnja, duhovna, vaishnavska stvar nego drustvena i ne preklapaju se medjusobno. I sad odjednom otkrili toplu vodu

U prevode ne zelim ni ulaziti

Ipak s druge strane, objektivnosti radi, predstavljaju jednu od rijetkih izvornih indijskih tradicija, sve ovo sto navodimo ima smisla sa nekog neutralnog gledista, no te "nedsljednosti" u prevodu nisu bitne za sljedbenike tog pravca, ono sto je njima bitno je preneseno, ove sitnice oko sannyase i brahmina su sporedne, ipak je bitna sadhana i proces.. tako da je sve to vise manje OK..
__________________
Rvacki penis u rvacko celo!
Beljki is offline  
Odgovori s citatom