Pogledaj jedan post
Old 04.10.2017., 00:51   #3773
Anastasia - Na rjekah vavilonskih

На реките Вавилонски таму седевме и плачевме сеќавајќи се на Цион На врбите среде него ги обесивме нашите харфи Таму нашите поробувачи ни бараа песни нашите мачители се радуваа викајќи: Пејте ни од песните ционски Како да пееме песни господови на земји туѓински Ако те заборавам тебе, Ерусалиме нека се заборави десницата моја Нека си го голтнам јазикот ако не се сетам на тебе ако не го издигнам Ерусалим над мојата најголема радост Сети се Господи на синовите едомски кога дента во Ерусалим викаа: разурнете го, разурнете го до темели. Ќерко вавилонска, опустошена блежен нека биде тој што ќе ти го направи тебе она што ти ни го направи нам Блажен нека биде тој што ќе ги земе децата твои и ќе ги удри од камен.
MiSterium is offline  
Odgovori s citatom