|
Danas, 00:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Nacionalizam na temi Srbija, pdf Svijet
Nica, hvala šta si mi skinila trajni ban (kojega White, kako se čini, poludjelo dijeli forumašima čim mu stanu na žulj ,,, ?)
Pošto sam dobila parcijalu na Whiteov teritorij, ne mogu prijavljivati postove forumaša, pa bih ovde pitala:
Da li je pisanje u tonu "vi Srbi" (ovo i ono, ovakvi i onakvi) u stvari vid nacionalističkog prepucavanja ?
Kao npr kod forumaša koji se zove yolyet, post 5732:
Quote:
Srbiji ne treba popuštati, Srbi jednostavno moraju shvatiti da je došlo vrijeme kada trebaju gubiti.
Do sada je bilo, koliko god im daš oni traže još, nemaju mjeru kada je dosta i tako je s njima stalan problem već preko 100 godina.
Fala onom gore da se pojavio netko tko im je u stanju razbiti njušku i reći dosta ste maltretirali susjede. Sada trebaju gubiti baš po njihovoj formuli.
|
Takodjer i kod forumaša koji se zove Wushu senior (a glavu bih dala da je riječ o Sizifu ) koji se neprekidno na temi obraća svim Srbima kao npr u postu 5734:
Quote:
Zabrazdio si. Neka si. To se vama Srbima i događa ovih mjeseci. Jer ste dezorijentirani. Ne navijam da Kosovo dođe pod srpske skute. Naprosto zato što bi to bila srpska pobjeda, a mene srpske pobjede ne vesele. Kapiši (eto ga, opet ja po Vuku)? Da sam vojni strateg i ozbiljni analitičar, ne doživljavam se tako jer to i nisam. Piskaram na forum.hr kao i ti, kad imam vremena i kad me to veseli. Niti vam mrzim niti vas volim. Ratovao sam protiv vas i ne želim da to moj sin mora ponoviti. Ako želiš znanstvene analize i istupe, toga ovdje ima, ali ne u respektabilnim količinama. Ako ovo preozbiljno doživljavaš, prebaci se na neke druge informacijske i medijske alate. I ako ti ne paha moje pisanije, a kaj ti ja morem? Ignoriraj me. Nije ti to baš lako, jer očito diram u nekakvu žicu. Koncentrirano izrečeno - žeim demokratsku i prosperitetnu Srbiju s punom slobodom medija ne zbog dobrobiti Srbije, nego da Hrvatska ne mora čuvati i prednjicu i zadnjicu zbog srbovanja. Vjerujem da bi nam svima to bilo pametno. Ne moramo se voljeti, dovoljno je da nemamo teritorijalnih i političkih pretenzija jedni prema drugima. Je li to moguće? Pa eto, nisam pesimist. Ćemo davidimo.
|
Moguće je da se politika ovog foruma u medjuvremenu prebacila na tzv domoljubne narative i u tom slučaju se ispričavam na gnavaži, ali meni je npr ovo nedopustivije nego spominjanje Jugoslavije ili usporedjivanje Srbije i Hrvatske, dvije stvari zbog kojih sam ja dobivala banove na temi, a ova dvojica (i mnogi drugi) su s ovakvom jadnom retorikom dobrodošli i moderatori taj level smatraju normalnim.
|
Danas, 09:24
|
|
.
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Nea-- kaže:
Takodjer i kod forumaša koji se zove Wushu senior (a glavu bih dala da je riječ o Sizifu ) koji se neprekidno na temi obraća svim Srbima kao npr u postu 5734:
|
Baljezgaš. Doslovno ne znam tko ti je taj Wushu, prvi put ovdje čujem za taj nadimak. Baš lupetaš i kao takvu, ne vidim zašto bi te itko trebao shvaćati ozbiljno.
|
|
|
Danas, 11:54
|
|
Nešto
Registracija: May 2006.
|
Ne vidim gdje je problem. Zabranjene su generalizacije o narodu u stilu "Srbi su četnici", "svi Srbi mrze Hrvatsku", "svi Srbi su ovakvi/onakvi".
Ovo su kolokvijalni izrazi koji se odnose na današnju Srbiju / srpsko društvo. I razmišljanja su potpuno legitimna i odnose se na zajednicu.
A to što su u toj zajednici i ljudi koji ne razmišljaju kao većina ili kao vlast, to je sasvim drugi problem. Normalnih ljudi ima svugdje, ima ih i u Izraelu i u Palestini i u Iranu i u Rusiji i u Sjevernoj Koreji i svugdje.
Jel bi bio problem da netko napiše "Rusiji ne treba popuštati, Rusi jednostavno moraju shvatiti da je došlo vrijeme kada trebaju gubiti.". Naravno da ne bi. Isto tako nije ni kad netko to napiše za Srbiju.
Drugi bold još više vrijedi. Da, i dalje smo svjesni kontinuiranog ne srbovanja nego velikosrbovanja od vaše vlasti. Naravno da to ne podrazumijeva svakog stanovnika Srbije. Ali u kakvim ćemo biti odnosima i hoće li biti i novih sranja se ne pita normalnog i pametnog Gorana iz Beograda ili Anu iz Novog Sada, nego Vučića i njegove.
Eventualno je dijelom problematično ovo "vama Srbima", ali je vjerojatno to više nespretan izraz što je prilično jasno iz ostatka komentara.
I, uzgred budi rečeno, nemaš pravo na žalbe i komentiranje podforuma na kojem si dobila parcijalu. Parcijala znači da taj podforum za tebe jednostavno ne postoji.
|
|
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:20.
|
|
|
|