Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak
Korisničko ime
Lozinka

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je džabe.
Podforum: Kokošinjac

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.06.2005., 14:39   #1
Wanderer
Nebrojiv bezbroj

Wanderer Avatar

Registracija: Jan 2005.
"Ljepši spol" i ostali glupavi izrazi

Lijepo, lijepo... Da vas čujem, pripadnice "ljepšeg spola" među "malim ljudima". Ovaj drugi izraz je isto presmiješan pogotovo s obzirom da ne postoje "veliki ljudi", ali ću se usredotočit na ovaj prvo spomenuti, pošto smo jelte, na podforumu "ljepšeg spola" (barem mu tako stoji u opisu).

Hajde, ruku na srce, nekim muškarcima (mahom heteroseksualcima) žene subjektivno i mogu biti ljepši spol.
No, zašto bi žena druge žene nazivala "ljepšim spolom"? Narcisoidnost, frigidnost, taština? Taj izraz, kao i niz drugih, šibaju naše TeVe (s bosanskim naglaskom na -e) kuće. Izmišljaju izraze za već postojeće (nekad je bilo popularno reći "nježniji spol"), a za nepostojeće upotrebljavaju engleske riječi. Jako pametna solucija.

Ljepota je dakako subjektivna stvar. Zato, niti žena niti muškarac, kojima je čak eventualno žena doista prema nekakvim subjektivnim preferencijama (ili kriterijima) ljepši spol, nema temelja upotrebljavati taj izraz kao nekakvu izraznu istinu.
Mahom nam je lijepo ono što nam je privlačno. Tako bi primjerice meni muškarac u kojeg sam zaljubljen (koji me privlači) bio milijardu na milijarditu potenciju puta ljepši od Gospođice Svijeta. Miss Svijeta bi mi u tom slučaju bila na razini ljepote lijepe lutke za napuhavanje.. ono, što ću s njom. Pričati o njenim budućim angažmanima za siromašnu djecu svijeta i delfine?
Konkretno, za što je to žena ljepša? Za puder, šminku, kreme za natezanje i rastezanje?? To nije ljepota, to su pomagala koje nemaju veze s iskonskom ljepotom ljudskog bića. To je blaga estetska kirurgija bez kirurga. Bit ću subjektivan (kao što smo svi mi što se tiče onoga što nam je lijepo) pa ću reć da nema ništa ljepše od isklesanog mišićavog muškog tijela. Velikih šaka i stopala. Širokih ramena i muževnog, ali toplog lica. Snaga je objektivno ljepota. Snaga je često zdravlje, a zdravlje ljepota i tako u krug.

Kako bi vam bilo da za muškarce postoji izraz "pametniji spol"? Bi li vam bilo svejedno da novinari na TeVe-u sve u šesnaest proguravaju taj izraz? Samo, i tu postoji caka, pamet se više manje može objektivno izmjerit, a ljepota ne. Einstein će uvijek tako biti inteligentniji ( u onom segmentu inteligencije koja služi napretku čovječanstva ) od Katice s placa. Bez obzira bio ja zaljubljen u Einsteina ili Katicu. Shvaćate?

Taj budalast izraz proistječe iz narodnog uvjerenja da muškarci moraju biti pametni, a žene lijepe. Eto, meni npr. muškarci moraju biti oboje, a za žene mi je dovoljno da su pametne.

Do pisanja, ružniji spole
Wanderer is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 14:45   #2
alexxx
.

alexxx Avatar

Registracija: Nov 2003.
meni su žene fakat ljepše od muškaraca.
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 14:50   #3
toorkish
coffee

toorkish Avatar

Registracija: Dec 2004.
Quote:
alexxx kaže:
I meni.
Old 11.06.2005., 14:52   #4
just Sandy
psycho candy

just Sandy Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku just Sandy
Jelibogati, šta se ti žestiš?
Ja isto govorim "ljepši spol".
Za muškarce.
Ti si budalast.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 11.06.2005., 14:54   #5
Wanderer
Nebrojiv bezbroj

Wanderer Avatar

Quote:
just Sandy kaže:
Jelibogati, šta se ti žestiš?
Ja isto govorim "ljepši spol".
Za muškarce.
Ti si budalast.
Zaboravio sam napomenuti da se onaj jedan odlomak nije odnosio na sve žene. Dakako, ima i ne-narcisoidnih žena poput tebe.
Wanderer is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:01   #6
just Sandy
psycho candy

just Sandy Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku just Sandy
Quote:
Wanderer kaže: ima i ne-narcisoidnih žena poput tebe.

Narcisoidna sam ja, o, još kako.
Ali to me ne spriječava da imam dobar ukus.

Btw, žene su pametnije.
Al' o tom potom, na nekom drugom topicu.
SVIM drugim topicima.
Old 11.06.2005., 15:02   #7
walter
dr. Ivo Bannader

walter Avatar

Registracija: Sep 2003.
Quote:
alexxx kaže:
Uh, zar tebi nisam poslao svoju sliku? Dođavola.
Old 11.06.2005., 15:02   #8
Basta
Pacijent

Ljepši spol još mogu shvatit... ali nježniji spol ne...

Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:03   #9
alexxx
.

alexxx Avatar

nije stvar u narcisoidnosti. žene su mi ljepše od muškaraca. ima mi više lijepih žena nego muškaraca. lijep tip mi je jedan na plakatu od replaya mislim, onaj s plavim očima i rozom plišanom pudlicom. i jedan indijanac kojeg sam jednom vidjela na korzu. i možebitno još poneki koji mi sad ne pada na pamet. lijepe žene bih mogla samo nabrajat i nabrajat i nabrajat. u čemu je problem?

edit: i leb. vjerovat ću mu na riječ.
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:05   #10
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.

malo predoslovno hvaćaš jezične FRAZE...i to malograđanske, glupave FRAZE....

Kako se ti s poslovicama nosiš?!?!?!
Old 11.06.2005., 15:07   #11
toorkish
coffee

toorkish Avatar

Re: "Ljepši spol" i ostali glupavi izrazi

Quote:
Wanderer kaže:
Lijepo, lijepo... Da vas čujem, pripadnice "ljepšeg spola" među "malim ljudima". Ovaj drugi izraz je isto presmiješan pogotovo s obzirom da ne postoje "veliki ljudi", ali ću se usredotočit na ovaj prvo spomenuti, pošto smo jelte, na podforumu "ljepšeg spola" (barem mu tako stoji u opisu).

Hajde, ruku na srce, nekim muškarcima (mahom heteroseksualcima) žene subjektivno i mogu biti ljepši spol.
No, zašto bi žena druge žene nazivala "ljepšim spolom"? Narcisoidnost, frigidnost, taština? Taj izraz, kao i niz drugih, šibaju naše TeVe (s bosanskim naglaskom na -e) kuće. Izmišljaju izraze za već postojeće (nekad je bilo popularno reći "nježniji spol"), a za nepostojeće upotrebljavaju engleske riječi. Jako pametna solucija.

Ljepota je dakako subjektivna stvar. Zato, niti žena niti muškarac, kojima je čak eventualno žena doista prema nekakvim subjektivnim preferencijama (ili kriterijima) ljepši spol, nema temelja upotrebljavati taj izraz kao nekakvu izraznu istinu.
Mahom nam je lijepo ono što nam je privlačno. Tako bi primjerice meni muškarac u kojeg sam zaljubljen (koji me privlači) bio milijardu na milijarditu potenciju puta ljepši od Gospođice Svijeta. Miss Svijeta bi mi u tom slučaju bila na razini ljepote lijepe lutke za napuhavanje.. ono, što ću s njom. Pričati o njenim budućim angažmanima za siromašnu djecu svijeta i delfine?
Konkretno, za što je to žena ljepša? Za puder, šminku, kreme za natezanje i rastezanje?? To nije ljepota, to su pomagala koje nemaju veze s iskonskom ljepotom ljudskog bića. To je blaga estetska kirurgija bez kirurga. Bit ću subjektivan (kao što smo svi mi što se tiče onoga što nam je lijepo) pa ću reć da nema ništa ljepše od isklesanog mišićavog muškog tijela. Velikih šaka i stopala. Širokih ramena i muževnog, ali toplog lica. Snaga je objektivno ljepota. Snaga je često zdravlje, a zdravlje ljepota i tako u krug.

Kako bi vam bilo da za muškarce postoji izraz "pametniji spol"? Bi li vam bilo svejedno da novinari na TeVe-u sve u šesnaest proguravaju taj izraz? Samo, i tu postoji caka, pamet se više manje može objektivno izmjerit, a ljepota ne. Einstein će uvijek tako biti inteligentniji ( u onom segmentu inteligencije koja služi napretku čovječanstva ) od Katice s placa. Bez obzira bio ja zaljubljen u Einsteina ili Katicu. Shvaćate?

Taj budalast izraz proistječe iz narodnog uvjerenja da muškarci moraju biti pametni, a žene lijepe. Eto, meni npr. muškarci moraju biti oboje, a za žene mi je dovoljno da su pametne.

Do pisanja, ružniji spole
Đes' Wandereru, kućo stara.

Opet se žestiš jer nismo svi homosexualci, a ljudi diljem svijeta su manje-više heterosexualni.

Ti i tvoji križarski pohodi.

No, da ti odgovorim na topik.

Žene ne samo da su ljepši spol, već su i jači spol. Mentalno su žene jače, opakije i zajebanije od muškaraca, a znaš kako se kaže, snaga klade valja dok um caruje.

Čak i da su one dlakavije, prljavije, srmdljivije, i ružnije od nas, zar nisu ljepše samim time što su pametnije?

E moj Wandereru, nikada muškarac od tebe.
Old 11.06.2005., 15:07   #12
crna-pantera
Banned

crna-pantera Avatar

Registracija: Apr 2005.
Quote:
Basta kaže:
Ljepši spol još mogu shvatit... ali nježniji spol ne...

vidi me....
crna-pantera is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:09   #13
Basta
Pacijent

Quote:
crna-pantera kaže:
vidi me....
Come to papa...

Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:11   #14
Elysium
Ausencia

Elysium Avatar

Registracija: Jun 2004.
Quote:
alexxx kaže:
strava

od homo sapiensa ostati će jedino homo
Elysium is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:13   #15
Wanderer
Nebrojiv bezbroj

Wanderer Avatar

Quote:
alexxx kaže:
nije stvar u narcisoidnosti. žene su mi ljepše od muškaraca. ima mi više lijepih žena nego muškaraca. lijep tip mi je jedan na plakatu od replaya mislim, onaj s plavim očima i rozom plišanom pudlicom. i jedan indijanac kojeg sam jednom vidjela na korzu. i možebitno još poneki koji mi sad ne pada na pamet. lijepe žene bih mogla samo nabrajat i nabrajat i nabrajat. u čemu je problem?

edit: i leb. vjerovat ću mu na riječ.
Oprosti, ali se ne mogu suzdržat. Pišeš gluposti.
Već sama rečenica "žene su mi ljepše od muškaraca" zvuči glupo. "Ima mi više lijepih žena nego muškaraca" također.
No, dobro. To je tvoj problem. Problem jedne heteroseksualke (?) koja se uvjerava da su sve žene lijepe (ko Jole) i tako si povećava šansu da i nju netko smatra lijepom . No, no :tapša po glavici Alexxx:
Wanderer is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:14   #16
toorkish
coffee

toorkish Avatar

Quote:
Elysium kaže:
strava

Ja ću uvijek biti homo erectus.
Old 11.06.2005., 15:15   #17
Wanderer
Nebrojiv bezbroj

Wanderer Avatar

Quote:
Lali Puna kaže:

malo predoslovno hvaćaš jezične FRAZE...i to malograđanske, glupave FRAZE....

Kako se ti s poslovicama nosiš?!?!?!
Pa vi'š Luni Puni da ih ljudi doslovno shvaćaju. U tome i jest problem.
Wanderer is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:17   #18
ljubica zubica
perfekcionist u duši

ljubica zubica Avatar

Registracija: Jun 2003.
Pošalji poruku preko MSN korisniku ljubica zubica
Quote:
Elysium kaže:
strava

samo što jedan "homo" nema veze s drugim. homo iz homo sapiens je od latinskog čovjek, a homós iz homoseksualac znači isti na grčkom.

meni su isto žene puno ljepše, i u licu, a pogotovo u tijelu.
ljubica zubica is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.06.2005., 15:18   #19
toorkish
coffee

toorkish Avatar

Quote:
Wanderer kaže:
Oprosti, ali se ne mogu suzdržat. Pišeš gluposti.
Već sama rečenica "žene su mi ljepše od muškaraca" zvuči glupo. "Ima mi više lijepih žena nego muškaraca" također.
No, dobro. To je tvoj problem. Problem jedne heteroseksualke (?) koja se uvjerava da su sve žene lijepe (ko Jole) i tako si povećava šansu da i nju netko smatra lijepom . No, no :tapša po glavici Alexxx:

Zboriš da žene kažu za druge žene (ako su heterosexualne) da su lijepe, jer samim time same sebe uvjeravaju da su i one lijepe, i da samim time povećavaju svoju šansu da ih netko smatra lijepima?

Na čem si ti stari moj? I ja bih malo.
Old 11.06.2005., 15:20   #20
alexxx
.

alexxx Avatar

Quote:
Elysium kaže:
strava

good one

ja tu ne vidim ništa stravičnog. mogu bez razmišljanja nabrojat hrpu lijepih mi žena. i dva tipa. kaj ne znači da mi se dečki ne mogu sviđat i izgledat mi dobro i izgledat mi super i bit mi prepun kurac zgodni i bit mi jebozovni. al nekak mi riječ ´´lijep´´ ne paše uz većinu muškaraca.

wandereru,
a) otkud ti ideja da sam heteroseksualna?
b) da je tri milijarde žena ružno, ja bih i dalje bila iznimka koja potvrđuje pravilo. odfak.
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja