Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.06.2017., 09:42   #1
Razgraničenje između Hrvatske i Slovenije II dio

Prethodna tema http://www.forum.hr/showthread.php?t=681849

Stare teme:

Hrvatska i Slovenija granični spor (sve sa pdf.Politika ikad napisano)
http://www.forum.hr/showthread.php?t=111767

Slovenska blokada Hrvatske u pristupnim pregovorima za EU - zbirna tema
http://www.forum.hr/showthread.php?t=401575

Slovenska blokada i hrvatska politika
http://www.forum.hr/showthread.php?t=429965


Kažu neki kako je danas običan četvrtak a nekima je dan D.

Neki objavu nečeg čekaju u gluhoj sobi a neki na plaži.

Neki misle da su dobili a neki ne misle uopće na dobitke i gubitke.

Jedno je sigurno trakavica oko razgraničenja se nastavlja.

Jako važna napomena: Obzirom kako ćete možda stavljat linkove na slovenskom dužni ste na hrvatskom napisat bar kratki sažetak.


SLO pristupni dokumenti kod ulaska u EU http://www.ops.gov.si/slo/pi/8.html

Wiki: Otvorena pitanja u odnosima Hrvatske i Slovenije https://hr.wikipedia.org/wiki/Otvore...ke_i_Slovenije

Wiki: Croatia–Slovenia border disputes https://en.wikipedia.org/wiki/Croati...order_disputes

MVEP: Prestanak arbitražnog postupka između Hrvatske i Slovenije: uzroci i posljedice http://www.mvep.hr/hr/ostalo/prestan...znog-postupka/

Odluka Parlamenta Slovenije http://www.mvep.hr/files/file/dokume...a-04022013.pdf
__________________
Niks grozje ščipjen, niks smokve ticen perke ćeš dobit takicon po tampliru.

Zadnje uređivanje Cuka : 04.07.2017. at 16:21.
Cuka is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 09:46   #2
Ratgraničenje ? Daj neki miroljubljiviji naziv.
__________________
Putopisi: Island Egipat Kuba Južna Amerika Turska | Silba Smještaj
Putnik92 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 10:07   #3
Quote:
Putnik92 kaže: Pogledaj post
Ratgraničenje ? Daj neki miroljubljiviji naziv.
tek san kafu popija.

Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
pa valjda bi naslov teme trebao biti "Posljedice arbitraže između Hrvatske i Slovenije"
Aj pomalo još nije ni počelo.
__________________
Niks grozje ščipjen, niks smokve ticen perke ćeš dobit takicon po tampliru.
Cuka is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 09:48   #4
Bitka sa udaranjem veslima moze poceti...
__________________
eurosmijeh
€uro is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 10:14   #5
Evo da ne rasipavam vlastitu tintu ukradoh sa portala par komentara s kojima se slažem i koji nekako najbolje zaokružuju moj skup razmišljanja o ovoj temi:

Quote:
čitam malo komentare i ljudi spominju neke bosance, branitelje, kolindu, plenkovića itd. prava je istina puno jednostavnija. ovo je poraz naše diplomacije. godine negativne selekcije, gdje se kroz diplomaciju guralo nečiju djecu, poluinteligentne debile, konačno su došle na naplatu. ušemilo se po sinekurama stotine kopiladi, koji ne rade ništa, koji ne znaju ništa, koji se slikaju po briselima i vašingtonima i luksemburzima i glume neki kurac. polako sve dolazi na svoje, gubimo teritorij za koji se ginulo, za zelenim stolom. raspadaju se najveće firme zato jer su pune sinova i kćeri koji su se igrali menađera, postali smo sprdnja u svijetu jer nas vode najgori od nas. još porez na nekretnine i više ništa nije naše. ćao hrvatska.
Quote:
Hrvatska, ako je na tragu Tuđmanove plitike, kako vole uvjeravati svoje birače HDZ-ovi, upravo je uistinu na tragu totalne političke izolacije, veće i od one u vrijeme onog perioda Tuđmanove oktroirane vladavine. Nemušta vanjska politika, rehabilitacija nacifašističkog i ustaškog ideološkog formata, kleroustaška, nacionalistička, šovinistička, ksenofobna i protueuropska unutrašnja plitika pretvorila je građane Hrvatske u taoce jedne nakazne klerofundamentalistiške i vjerske totaliatrističke i dogmatizirane retrogradne svijesti marginalnih grupacija u društvu sa snažnom potporom kleroustaške družbe sa Kaptola i kleromafijaške masonske organizacije Opusa Dei te militantnih katolibanskih, fundamentalističkih, paracrkvenih postrojbi na čelu sa Bartulicom, Batarelom, Markićkom, Ilčićem, Stierom i jatacima im. Vrijeme je za otpor tom mahnitanju i spomenutih aktera i Kitarovićki i Plenkoviću koji rade opasne presedane i kompromise sa zločinačkim predstavnicima ideologije davno u svijetu osuđene na smrt. Otporu koji će podržati i demokratska, civilizirana, uljuđena, sekularna i antifašisitčka Europa. A ustaški mladac koji je osuđen za javno promoviranje ustaške zločinačke države NDH, još uvijek je u reprezentativnom timu ustaških simpatizera Čačića, Vrbanovića i Šukera zbog kojega stotine tisuća eura kazne nije razlog da se ovaj ustaški gad, Šimunić, makne iz reprezentacije i ne sramoti nas i na sportskom polju. I to je jedan od razloga zašto smo tu gdje jesmo. Kolektivno hodočašće vrhuške HNS na grob ratnog zločinca Pavelića dodatni je razlog, imena ulica i trgova ratnih zločinaca Budaka, Bobana, Francetića, spomenici ustaškim teroristima, ubojicama i zločincima samo su aneks ovom kleroustaškom mahnitanju ove družbe a i Plenkovićeve oportunističke Vlade, A mirno i indolentno gledati na kulturocid i humanocid, zatiranje antifašističke slavne i pobjedničke tradicije hrvatskoga naroda višegodišnjim uništavanjem spomenika antifašističkoj borbi, njih oko tri tisuće, na bombaške terorističke napade u srcu metropole ovog gorespomenutog ološa, pokušaja drežavnog udara, obija se o glavu hrvatskome narodu, onom demokratsog, građanskog, civilizacijskog i sekularnog opredjeljenja i gura ga na margine ne samo europskog, nego i balkanskog okruženja te građanskoga rata.. Kulminacija ovog kleroustaškog ludila upravo se odvija u pokušaju mijenjanja imena Trga maršala Tita, kojom i čijom smo zaslugom još uvije dio Europe premda na marginama europske i balkanske civilizacije i života. A Hrvatska zaslužuje bolje.
Baš smo jučer komentirali kako na svim portalima medijski prostor zauzimaju protuhe poput Esih i Hasan-ustaše Begovića te kako treba razmotriti odlazak iz zemlje i u 43. godini života. Nikad nije kasno. Evo, ponovo se izvlači ideja o preimenovanju Masarykove. U Đurekovićevu? Pa jebote, jesmo toliki debili?
I onda se netko čudi kaj ćemo ostat bez komada mora? Pipol mas tras as, dej aftr jestrdej, tu ti tu tu tu tu...koja inflacija probisvjetskih uhljeba, razmaženih nesposobnih debilčeka i glupaćica koje su za rukicu doveli da delaju kao predstavnici države.
Boglitejebo, ostadoh bez riječi!
Garovix is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 09:54   #6
pa valjda bi naslov teme trebao biti "Posljedice arbitraže između Hrvatske i Slovenije"
__________________
Never mind the shape of your church, the kindness of your heart will prevail
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 10:00   #7
Dakle, pišu mediji da je ovo Sloveniji dan D. Ima li netko informacija kako o svemu ovome razmišljaju slovenski građani? Pretpostavljam da podržavaju njihovo dokazano korumpiranje arbitražnog suda i uvredljivi stav njihove politike prema Hrvatskoj, blokade cesta i slično.

Tko bi lošije prošao u općem ekonomskom ratu (neizravne blokade prometnica i turista, neizravne blokade luka (kontrolama), Merkator, Droga Kolinska, nekretnine Slovenaca u Hrvatskoj, izostanak slovenski turista, robna razmjena, dugovi slovenske banke...)? Meni se čini da bi mi. Zato bi bilo dobro početi ulagati napore da postanemo otporniji na njihove ucjene. Možda preko SAD-a koji ih je i kopromitirao prisluškivanjem?
vitorog is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 10:21   #8
mislim da će biti povoljniji za Hrvatsku nego što se misli, s druge pak strane Hrvatske i arbitraže ko Dinamo i Liga prvaka. eto
__________________
bolja kobra u džepu nego piton u gaćama
Pulgasari is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 10:48   #9
Dakle to je taj kompromis, prestati će okupacija neupitno Hr teritorija?

Onda nam nema druge nego pred slijedeći postupak okupirati dio Slo teritorija, očito ne ide drugačije.
agentRico is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:03   #10
Uistinu ne znam koja vrsta bunike raste tamo po slo planinama, ali evo otvorim si lijepo slo delo portal i vidim po komentraima da nam spominju sankcije ako ne priznamo arbitražu.
Eto samo kratka crtica stanja svijesti slo javnosti.
__________________
No Pasarán!

Drastične situacije, zahtijevaju drastične mjere!
freelancer is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:03   #11
Mislite da je u vrijeme kada je EU opterećena Brexitom nekoga briga sa slovensko kukanje?

Varali su, uhvatilo ih i gotovo.
__________________
@ @
Leecher is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:06   #12
Kakvi su fanatici je valjda bilo jasno kad su od početka govorili o aferi nedopuštenog prisluškivanja, to što su varali i lagali nije problem...
agentRico is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:25   #13
Sam sadržaj pitanja ili merituma spora o kojemu odlučuje arbitražni sud u arbitraži ide u korist jedne strane - Slovenije. I zato će vrlo izgledno Slovenci danas uspjeti.

Naravno, o tome niti jedan domoljubni i državotvorni političar ili novinar ni zucnuti. To ne postoji.

Također je laž da se RH ta odluka ne tiče, zato što će sada uslijediti snažna diplomatska ofenziva iz EU institucija i moćnih zemalja da RH mora provesti arbitražnu odluku. Baš me zanima kako će to objasniti javnosti. Ma u stvari već znam, kada neki državotvorac predaje Sloveniji dio unutrašnjih morskih voda ili teritorijalnoga mora, to će automatski naići na odobravanje u naših domoljuba, jer, eto, moralo se. Tu naši patriote imaju bogato iskustvo.
__________________
Danas jesmo, sutra nismo, prekosutra tko zna di smo
Danchy55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:33   #14
Quote:
Danchy55 kaže: Pogledaj post
Sam sadržaj pitanja ili merituma spora o kojemu odlučuje arbitražni sud u arbitraži ide u korist jedne strane - Slovenije. I zato će vrlo izgledno Slovenci danas uspjeti.

Naravno, o tome niti jedan domoljubni i državotvorni političar ili novinar ni zucnuti. To ne postoji.

Također je laž da se RH ta odluka ne tiče, zato što će sada uslijediti snažna diplomatska ofenziva iz EU institucija i moćnih zemalja da RH mora provesti arbitražnu odluku. Baš me zanima kako će to objasniti javnosti. Ma u stvari već znam, kada neki državotvorac predaje Sloveniji dio teritorijalnoga mora, to će automatski naići na odobravanje u naših domoljuba, jer, eto, moralo se. Tu naši patriote imaju bogato iskustvo.
Cemu takav strah od pritisaka? Ako nas ekonomski kazne, kazniti ce svoje firme u Hr. Ako nam prijete izbacivanjem iz EU, to bi bila nagrada, a ne prijetnja.
Pritisak iz EU natjerao bi nas ka USA ili Rusiji, a to EU nije potrebno, posebno nakon sto ih je napusta Britanija (bezbolnije no sto se ocekivalo) i nakon sto su im Poljska, Ceska, Slovacka i Madjarska pokazale srednji prst glede odluke o rasporedjivanju socijalnih migranata tzv. 'izbjeglica'.
EU se koprca i zadnje sto treba je sukob s jos jednom clanicom, pa makar to bila mala Hrvatska.
__________________
Su lang mer noch am lääve sin...
panced is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:37   #15
Nego, nije li vec slovensko veleposlanstvo u Nizozemskoj primilo odluku danas ujutro?
__________________
Su lang mer noch am lääve sin...
panced is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:39   #16
Hrvatska je prezadužena zemlja koja više nije u stanju plaćati svoje umirovljenike. Hrvatsku se može ucjenjivati sredstvom moćnijim od nosača aviona.

Ako "padne" kreditni rejting RH i ona izađe iz carinske unije, iste sekunde može proglasiti bankrot. A ja ne vidim da su Hrvati spremni "jesti korenje".

Prema tome, provest će se ta odluka, itekako će se provesti.

Ali, pričekajmo još malo. Čini se da možda SAD vide stvari drukčije od EU pak ako oni imaju neki svoj interes da Slovenija ne uspije, tada su moguća iznenađenja, iako sumnjam.

Međunarodno pravo i neovisnost sudovanja (arbitriranja)? Nemojmo se šaliti!
__________________
Danas jesmo, sutra nismo, prekosutra tko zna di smo
Danchy55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:50   #17
Quote:
Danchy55 kaže: Pogledaj post
Hrvatska je prezadužena zemlja koja više nije u stanju plaćati svoje umirovljenike. Hrvatsku se može ucjenjivati sredstvom moćnijim od nosača aviona.

Ako "padne" kreditni rejting RH i ona izađe iz carinske unije, iste sekunde može proglasiti bankrot. A ja ne vidim da su Hrvati spremni "jesti korenje".

Prema tome, provest će se ta odluka, itekako će se provesti.

Ali, pričekajmo još malo. Čini se da možda SAD vide stvari drukčije od EU pak ako oni imaju neki svoj interes da Slovenija ne uspije, tada su moguća iznenađenja, iako sumnjam.

Međunarodno pravo i neovisnost sudovanja (arbitriranja)? Nemojmo se šaliti!
Neki će ti reći, da si defetističan i da nisi državotvoran. Sigurno si pomalo sklon pesimističkom realizmu. Ali je tvoje rezoniranje ozbiljno i dosta precizno. I ja mislim, da bi vam SAD mogle biti skoro jedina vanjska nada odnosno mogući ( ali ne još sigurni) oslonac, ako se odlućite kao država inatiti međunarodnom pravu ( što će presuda arbitraže biti).
kranjski janez is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:55   #18
Quote:
Danchy55 kaže: Pogledaj post
Hrvatska je prezadužena zemlja koja više nije u stanju plaćati svoje umirovljenike. Hrvatsku se može ucjenjivati sredstvom moćnijim od nosača aviona.

Ako "padne" kreditni rejting RH i ona izađe iz carinske unije, iste sekunde može proglasiti bankrot. A ja ne vidim da su Hrvati spremni "jesti korenje".

Prema tome, provest će se ta odluka, itekako će se provesti.

Ali, pričekajmo još malo. Čini se da možda SAD vide stvari drukčije od EU pak ako oni imaju neki svoj interes da Slovenija ne uspije, tada su moguća iznenađenja, iako sumnjam.

Međunarodno pravo i neovisnost sudovanja (arbitriranja)? Nemojmo se šaliti!
Nije članicama EU stalo da baš idu podupirati Sloveniju. Ovo sranje na granicama koje su Slovenci priredili je pogodilo državljane tih EU zemalja, te smatram da su uvidjeli kakvu politiku vodi Slovenija.

Uništenje naše ekonomije neće značiti da će Slovenci u tome proći neokrznuto. Možemo ih za sobom povući, da sve i ode kvragu kao što kažeš, u što sumnjam.
__________________
Pobornik Viktora Orbana, pravog branitelja interesa svoje države. Stavite i vi ovo u potpis ako se slažete, i želite da Hrvatska ima ovakvog premijera(a i predsjednika)
Kojiro Izawa is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 12:35   #19
Quote:
Danchy55 kaže: Pogledaj post
Hrvatska je prezadužena zemlja koja više nije u stanju plaćati svoje umirovljenike. Hrvatsku se može ucjenjivati sredstvom moćnijim od nosača aviona.

Ako "padne" kreditni rejting RH i ona izađe iz carinske unije, iste sekunde može proglasiti bankrot. A ja ne vidim da su Hrvati spremni "jesti korenje".

Prema tome, provest će se ta odluka, itekako će se provesti.

Ali, pričekajmo još malo. Čini se da možda SAD vide stvari drukčije od EU pak ako oni imaju neki svoj interes da Slovenija ne uspije, tada su moguća iznenađenja, iako sumnjam.

Međunarodno pravo i neovisnost sudovanja (arbitriranja)? Nemojmo se šaliti!
Čemu pesimizam? SAD je na našoj strani.

https://www.vecernji.hr/vijesti/arbi...vatske-1179396

A vjerovatno i Kina, V. Britanija (njima smo dali podršku kod njihovih sporova, trebali bi vratiti uslugu), možda Rusija. Većina u EU je barem službeno neutralna.
Stiglitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2017., 11:40   #20
Quote:
panced kaže: Pogledaj post
Cemu takav strah od pritisaka? Ako nas ekonomski kazne, kazniti ce svoje firme u Hr. Ako nam prijete izbacivanjem iz EU, to bi bila nagrada, a ne prijetnja.
Pritisak iz EU natjerao bi nas ka USA ili Rusiji, a to EU nije potrebno, posebno nakon sto ih je napusta Britanija (bezbolnije no sto se ocekivalo) i nakon sto su im Poljska, Ceska, Slovacka i Madjarska pokazale srednji prst glede odluke o rasporedjivanju socijalnih migranata tzv. 'izbjeglica'.
EU se koprca i zadnje sto treba je sukob s jos jednom clanicom, pa makar to bila mala Hrvatska.
Zanimljiv stav: EU si nemože priuštit sukob sa jednom članicom ( jednom od manjih i najmanje gospodarsko razvijenih), a ova članica si lako može priuštit sukob sa EU bez nekih loših poslijedica. Ti to stvarno vjeruješ?
kranjski janez is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:24.