Osnuješ firmu za proizvodnju TV-programa, ako već ne znaš nikoga kome bi mogao vjerovati.
Snimite običnom kamerom pilot epizodu, elaborirajte ideju i javite se zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva kako da se vaša ideja patentira/zaštiti. Kada je stvar zaštićena, puno ćete se lakše pojavljivati na vratima većih igrača.
__________________ Warning: place_sig(): Appending signature file for user nologo385 failed on line 01
Ako imas ideju za TV dobro je da je plasiras. No prvo ide prvo. Do sada nemas iskustva u tome kako plasirati proizvod i kako pregovarati. S obzirom na to treba ti partner. Vazan je izbor partnera. Moras biti spreman podijeliti novac s partnerom, sto je posteno. Partner ima iskustvo, a ti imas ideju. Stavi ponudu pojedinim potencijalnim partnerima u pregovore ukljuci nekoga recimo nezavisnog prijatelja, pa cak bi i ja to mogao obaviti, mogu procijeniti odnos u partnerstvu.
Na primljeni odgovor za tvoje 3 ponude obavi razgovore i stavi u 3 fascikla sto nude. Pregovaraj. Procijeni kako ces stupiti u partnerstvo:
a) individualni ugovor
b) ugovor kao tvrtka
Zapamti ovo radis prvi put i neka ti nebude zao da i drugi zarade na plasiranju tvoje ideje, to je normalni postupak. Na Zapadu svaka agencija uzima proviziju od barem 10% za obicnu uslugu. Za partnerstvo mozes staviti da se dobit dijeli 50:50. Mislim da je to sasvim realno. Iznos tvoje zarade ovisi o tvojim prezentacijskim vjestinama.
Puno uspjeha.
To je tako u normalnom uljuđenom svijetu. Međutim, i tamo kao i kod nas šanse da ti ju netko ne "mazne" su 99 : 1 za "mazne". Nemoj zaboraviti da samo ono koji imaju mnogo novaca mogu opstati u to svijetu. Formula:
postovanje svima...
posjedujem parcelu od 1ha koja ima pristup cesti, struju te vodu.Od izlaza sa autoceste Zg-Ri je udaljena 2 km,a
od Zg 80-ak kilometara.Na njoj bih htio pokrenuti neki biznis...
Uz zemljiste posjedujem i kucu za 6 osoba sa svim pratecim objektima.Molim vas ako je netko pokusao ili
ima kakvu ideju-bio bih vam zahvalam na savjetima i sugestijama,
a nadam se da ovaj forum nece sluziti samo meni vec i drugima kao pocetno mjesto za svoje projekte.
Pristup na internet u svakoj sobi (uz dodatnu naplatu, ovisno o tipu veze). Dobro osvjetljenje i moderan stil. Svjeze zaklanu, domacu janjetinu s raznja (ne, ne zezam se), lokalne konobare i lokalni kuhar. Ducan sa sokovima, sladoledom, nesto hrane (salama, kobasice i tog tipa). Cestovne mape, upute za turiste, lokacije na moru i sadrzaje u Rijeci i okolici (suradnja sa Rijeckim i okolnim turistickim informativnim centrima), te "bonovi" za SIM kartice. Dobar oglas na cesti, kontinuirano reklamiranje u tisku.
Pristup na internet u svakoj sobi (uz dodatnu naplatu, ovisno o tipu veze). Dobro osvjetljenje i moderan stil. Svjeze zaklanu, domacu janjetinu s raznja (ne, ne zezam se), lokalne konobare i lokalni kuhar. Ducan sa sokovima, sladoledom, nesto hrane (salama, kobasice i tog tipa). Cestovne mape, upute za turiste, lokacije na moru i sadrzaje u Rijeci i okolici (suradnja sa Rijeckim i okolnim turistickim informativnim centrima), te "bonovi" za SIM kartice. Dobar oglas na cesti, kontinuirano reklamiranje u tisku.
znas li koliko je takvih???
svakako kreni u općinu i pogledaj kakve sve poticaje možeš dobiti.
ne odustaj lako jer iako je birokracija užasna ne zaboravi da ju i ti plaćaš.
sretno!
forumas1985 kaže: postovanje svima...
posjedujem parcelu od 1ha koja ima pristup cesti, struju te vodu.Od izlaza sa autoceste Zg-Ri je udaljena 2 km,a
od Zg 80-ak kilometara.Na njoj bih htio pokrenuti neki biznis...
Uz zemljiste posjedujem i kucu za 6 osoba sa svim pratecim objektima.Molim vas ako je netko pokusao ili
ima kakvu ideju-bio bih vam zahvalam na savjetima i sugestijama,
a nadam se da ovaj forum nece sluziti samo meni vec i drugima kao pocetno mjesto za svoje projekte.
izletište. raščisti parcelu, posadi travicu i drveće, nabavi drvene stolove i klupe, par roštilja, mjesto za ražanj, a za klince pokoju domaću živinu, tobogane i ljulačke. obavezno igralište za nogomet i odbojku.
u kući otvori bircuz s hladnom cugom, sendvičima, krafnama i sl.
dobro će doći i sobe za društvanca koja će malo više popiti.
ne znam gdje ti je lokacija, blizu zg ili rijeci, a u okolici zagreba takva mjesta su prepuna od proljeća do jeseni.
Eventualno nekakvo izletište. 1 hektar je premalo za nešto jače i veće. Opet, nisi opisao okolicu. Da li je to negdje u prirodi, na rubu naselja, u naselju ili nešto slično.
Dali si razmišljao o uzgoju nojeva. Početna investicija je znatno velika ali mislim da je to isplaqtiv posao. U Istri, koliko znam ima par farmi nojeva. Probaj. Sretno!
Dali si razmišljao o uzgoju nojeva. Početna investicija je znatno velika ali mislim da je to isplaqtiv posao. U Istri, koliko znam ima par farmi nojeva. Probaj. Sretno!
Zanima me sta se moze uraditi sa 20000 eura pocetnog kapitala,u vidu privatnog biznisa.Stvari kojima ja naginjem jesu izrade neceg doma posto imam dosta mjesta,da li kupiti neke masine i sl.Da li se baviti prijevozom,ili nesto drugo,totalno nemem ideju sta bi se moglo,jedino imam puno dobre volje za rad i naravno uspjeh.
Pa zanima me da ste vi u mojim cipelama u kojem bi pravcu krenuli?
Ajde da kupimo stroj za pranje kamionskih guma, kad ovi dolaze i odlaze sa gradilišta u centru. I onda ga rentamo.
To je kao jedna platforma na koju se kamion popne.