Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Vrt
Korisničko ime
Lozinka

Vrt Sobne i vrtne biljke, kantice i lopatice, vaši zeleni ljubimci.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.02.2007., 12:53   #1
jasnaa
Registrirani korisnik

jasnaa Avatar

Registracija: Aug 2006.
Glinopora

Tko zna kako se uzgaja cviječe pomoću onih glinenih kuglica.Ja izgleda prejako zalijevam cviječe pa mi istrune. Čula sam da je lakše uz te kuglice.
Pomagajte
jasnaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2007., 13:18   #2
Lela
Registrirani korisnik

Lela Avatar

Registracija: Jun 2006.
O kojim biljkama je riječ? Uglavnom se to radi ovako. Glinopor dobro opereš i pustiš ga da se 24 h moči u vodi. Biljku izvadiš iz posude i korijenje joj temeljito očistiš od zemlje. Svaki istrunuli korijenčić odrežeš. Biljku pozicioniraš u posudu i oko korijenja stavljaš glinopor. Posudu sa biljkom staviš u nešto dublji podložak koji će uvijek biti ispunjen odstajalom vodom i niskom dozom hranjiva. Kad se razina vode spusti tako da je tek toliko iznad dna posude u kojoj je biljka potrebno je zalijevanje i to tako da se obilno zalije čistom odstajalom vodom (najbolja metoda je da se voda brzo ulijeva u posudu sa biljkom tako da se razina vode digne, zatim se pusti da razina vode padne i opet se voda naglo ulijeva)a zatim sa odstajalom vodom sa hranjivom a dio te vode se stavi i u podložak. Joj nadam se da sam ovo razumljivo napisala, meni se nekako čini zbrljano
Old 28.02.2007., 13:56   #3
jasnaa
Registrirani korisnik

jasnaa Avatar

Registracija: Aug 2006.
Hvala, mislim da sam shvatila samo će mi biti malo teže jer mi je sve cviječe u ukrasnim posudama. Čini mi se da će mi biljke biti spašene od trulenja zbog previše vode. Mogu li sve biljke biti u toj glinopori.
jasnaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2007., 13:59   #4
Lela
Registrirani korisnik

Lela Avatar

Registracija: Jun 2006.
Quote:
jasnaa kaže: Pogledaj post
Hvala, mislim da sam shvatila samo će mi biti malo teže jer mi je sve cviječe u ukrasnim posudama. Čini mi se da će mi biljke biti spašene od trulenja zbog previše vode. Mogu li sve biljke biti u toj glinopori.
Pa ukrasna posuda također može poslužiti kao spremnik vode umjesto podloška ali ako je recimo od keramike a ne od gline. Većina biljaka može se vrlo uspješno uzgajati u hidrokulturi.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja