Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci
Korisničko ime
Lozinka

Kućni ljubimci Za vlasnike pasa, mačaka i ostalih kućnih životinjica
Podforum: Plava šapa, Fotoalbum ljubimaca

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.08.2008., 09:51   #1
ikka
Registrirani korisnik

ikka Avatar

Registracija: Aug 2006.
Križanje pasmina?

bok ljudi, imam jedno pitanjce....
naime, imam prekrasnu kujicu koju sam pokupila s ceste,a za koju veterinari tvrde da je krizanka staforda i doge.... ne znam koliko je to moguce, ali ona je ispala prekrasno. Mojoj frendici se ona jako svidja,a s obzirom da ima uvjeta i mogucnosti za uzgoj pasa, htjela bi imati bas takve pse, po mogucnosti sto vise... zanima me kome bi se mogla obratiti, i da li postoji mogucnost da netko ima kujicu (harlekin dogu) koja bi trebala imati jedan okot( zbog prevencije raka maternice), a vlasnik ne zeli stence pa bi eventualno pristao da mu se plati da staff skoci na njegovu kujicu i poslije frendica uzme stence.....? znam da je malo cudno pitanje, al ona je ful zagrizla za tu ideju, pa eto... ima li netko kakv savjet, korisni link....???
TNX svima.
ikka is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2008., 10:01   #2
Smartie
Pšt! Down bitch!

Smartie Avatar

Registracija: Feb 2007.
Quote:
ikka kaže: Pogledaj post
naime, imam prekrasnu kujicu koju sam pokupila s ceste,a za koju veterinari tvrde da je krizanka staforda i doge.... ne znam koliko je to moguce, ali ona je ispala prekrasno. Mojoj frendici se ona jako svidja,a s obzirom da ima uvjeta i mogucnosti za uzgoj pasa, htjela bi imati bas takve pse, po mogucnosti sto vise... zanima me kome bi se mogla obratiti, i da li postoji mogucnost da netko ima kujicu (harlekin dogu) koja bi trebala imati jedan okot( zbog prevencije raka maternice), a vlasnik ne zeli stence pa bi eventualno pristao da mu se plati da staff skoci na njegovu kujicu i poslije frendica uzme stence.....? znam da je malo cudno pitanje, al ona je ful zagrizla za tu ideju, pa eto... ima li netko kakv savjet, korisni link....???
TNX svima.
1. Reci frendici da ODGRIZE. Uzgoj treba biti vođen stručno i uz puuuno znanja o križanju i genetici, a ne ovak, sviđa mi se, pa radi JEDNOG šteneta, i ak se mene pita čiste sebičnosti i sujete nekontrolirano parit kuju i raditi još mješanaca, kojih je zapravo, napretek.

2. Ak si našla pesa na cesti, nitko, pa čak ni veterinar nemože biti 100% siguran čega je pas mješanac. I te spike da je veterinar uvijek kompetentan odrediti pasmine baci u zahod. Veterinar nije kinolog i može jako često fulati. Za mojeg su eto, rekli da je leonberger (pas od kojih 50-60 kg) a ispao je pas od 12 kg, križanac pekinezera i ko zna čega. Ja sam na sreću odmah to i znala i vidjela.

3. Kuja NE MORA imati jedno leglo da nebi dobila rak maternice. Bapske priče.

Užas, šta sve pojedincima ne pada na pamet dok se pojedinci bore i krv pišaju za neki kontrolirani uzgoj i smanjenje broja pasa.
Smartie is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2008., 08:49   #3
ikka
Registrirani korisnik

ikka Avatar

Registracija: Aug 2006.
Draga Smartie, ne znam cemu takva zucljiva reakcija na moje pitanje - trazila sam samo misljenja iz razlicitih aspekata, al neke "grrrr" fore definitivno ne.

"i ak se mene pita čiste sebičnosti i sujete nekontrolirano parit kuju i raditi još mješanaca, kojih je zapravo, napretek."-
Sto se tice sebicnosti i sujete moje prijateljice, mislim da je to smijesna izjava, s obzirom da je ona osoba koja ima citav spektar zivotinja i svako malo pokupi napustenog/ranjenog psa, macku, goluba i ina bica s ceste, udomljuje ih i ostavlja silne novce kod veterinara.

"a ne ovak, sviđa mi se, pa radi JEDNOG šteneta, "- sto se ovog tice, to uopce ne razumijem, jer sam rekla da bi uzela sve stence!!!
al, dobro, nismo tu da pricamo o njoj.
nego, sto se tice "bapskih prica" o raku maternice, mislim da je to vrlo hrabra izjava i ne bi o tome raspravljala, s obzirom da sam razgovarala s najboljim veterinarima diljem Europe - doduše u odnosu na kobile, al sta to ne bi trebalo biti isto- i svi se jednoglasno slazu da barem jedno zdrebljenje (ili okot) treba biti.

"Užas, šta sve pojedincima ne pada na pamet dok se pojedinci bore i krv pišaju za neki kontrolirani uzgoj i smanjenje broja pasa." [/QUOTE]
A na ovo mogu samo reci da neka oni koji kontrolirano uzgajaju i smanjuju broj pasa da to rade i dalje i zelim im dobru zaradu, a ja se nadam da ce se netko javiti s nekom idejom ili prijedlogom.....
kad se frendica vrati s puta saljem vam sliku od kuje pa procijenite...!
tnxxx
ikka is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2008., 11:35   #4
brigitta26
Registrirani korisnik

brigitta26 Avatar

Registracija: Aug 2007.
Quote:
TNX svima.

Reci frendici da se prvo raspita i dobro prouči obje pasmine....pa nekom iskusnom pokuša postaviti pitanje dal bi se usudio križati stafa i dogu....
inače, nek se ne igra svemogućeg....
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 13.08.2008., 12:04   #5
Smartie
Pšt! Down bitch!

Smartie Avatar

Registracija: Feb 2007.
Quote:
brigitta26 kaže: Pogledaj post
dal bi se usudio križati stafa i dogu....
... a ovo bi trebalo značiti... što točno?
Smartie is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2008., 21:20   #6
brigitta26
Registrirani korisnik

brigitta26 Avatar

Registracija: Aug 2007.
Quote:
Smartie kaže: Pogledaj post
... a ovo bi trebalo značiti... što točno?
trebalo bi značiti to da je to uredu kombinacija....vjerojatno bi već postojala
Old 13.08.2008., 22:42   #7
logitoggi
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2008.
stvorite novu pasminu!
logitoggi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2008., 11:56   #8
Misery's Crown
Don't panic

Misery's Crown Avatar

Registracija: Dec 2007.
Ljudi se oduvijek igraju svemoguceg - jer koliko znam, tako nekako su nastale i neke (vecina) od danasnjih pasmina.

Zasto to nije danas pozeljno - postoji vise razloga, a neki su navedeni i ovdje:
Dizajnerski psi.
Dakle, objasni prijateljici da opravdani razlozi za pokusavanje takve stvari (ako ih uopce moze biti) nisu imati zelju, mogucnost i uvjete (a cini mi se da ovo zadnje samo misli da ima jer znanja o tematici ocito nema).
Misery's Crown is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2008., 20:17   #9
white alien
Registrirani korisnik

white alien Avatar

Registracija: Oct 2007.
Quote:
koja bi trebala imati jedan okot( zbog prevencije raka maternice)
Jedan okot ne spriječava rak maternice, dojki ni ičega, zapravo, samo jedno parenje bi ga samo moglo pospiješiti. Tko to ljudima prodaje takve idiotske fore?
Kuje se ili pare nekoliko puta i nakon toga steriliziraju ili se steriliziraju prije spolne zrelosti. Toliko o tome, a ostalo bolje da ne komentiram
white alien is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2008., 21:37   #10
Pingvich
Ponekad nisam na forumu

Pingvich Avatar

Registracija: Apr 2007.
Vidiš, na takvu ideju sam i ja došla.
Sa 15 godina..
Htjela sam napraviti psiće da budu kao moj.
Pingvich is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.08.2008., 23:14   #11
Jimmy23
Medo Štedo

Jimmy23 Avatar

Pošalji poruku preko MSN korisniku Jimmy23
jel vidio netko u oglasniku kad je bio oglas da poklanjaju mješanca njemačkog ovčara i pekinezera?
Jimmy23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.08.2008., 00:15   #12
white alien
Registrirani korisnik

white alien Avatar

Nisam, nažalost , a iskreno bih voljela vidjeti to čudo
Hoćemo skombinirat nešto? Vlasnici pekića i NJO eto vam ideje s malom opaskom, mislim da je poželjno da je majka njo
white alien is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.08.2008., 11:48   #13
Majsta
Registrirani korisnik

Majsta Avatar

Registracija: Mar 2008.
Nije poželjno, nego obavezno
Majsta is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati