coolermaster napajanja nisu baš na glasu kao jako kvalitetna, a kad još u nazivu ima "lite" = božesačuvaj... ko lite cola...
koliko je napajanje deklarirano, koliko struje isporučuje, koliko jamstvo ima; to je samo pola priče. to napajanje će raditi savršeno i zauvijek uz neku office konfu s integriranom grafuljom ili čak i sa skromnijom dikretnom, no ne bi ga valjalo opteretiti jako i dugo jer će se grijati (zbog jeftinijih i nekvalitetnijih dijelova) a to je smrt za elektroničke komponente i najčešći uzročnik otkazivanja.
Quote:
digiman kaže:
kolko dugo bi trebao raditi Corsair CX _430 Watt
kao što gore rekoh, može raditi zauvijek na nekom office kompu par sati dnevno... ali ako na njega natovariš zahtjevne komponente - tko zna?
btw, ako mislite da ste našli neko fantomsko napajanje koje je izvrsno a jako malo košta i nekim čudom je svima promaklo potražite neki review na hardverskim site-ovima koji se time bave i imaju profesionalnu opremu. ako ne nađete nikakav review - to znači da je napajanje bilo tako malo vrijedno da ga se nitko nije ni udostojio testirati...
koliko je napajanje deklarirano, koliko struje isporučuje, koliko jamstvo ima; to je samo pola priče. to napajanje će raditi savršeno i zauvijek uz neku office konfu s integriranom grafuljom ili čak i sa skromnijom dikretnom, no ne bi ga valjalo opteretiti jako i dugo jer će se grijati (zbog jeftinijih i nekvalitetnijih dijelova) a to je smrt za elektroničke komponente i najčešći uzročnik otkazivanja.
Srećom da sam prije kupio nego što sam ovdje pitao
Ali valjda će meni poslužiti jer i ako si budem kupovao drugi procesor to će biti najvjerojatnije i3 i ako budem uzeo drugu matičnu, ali ne ništa preekstremno. Grafičku ću još uvijek ostaviti onu svoju staru koja ima 512 mb.
Zato mislim da će valjda mene služiti.
Za sada imam dual core 2,4 ghz.
Tako da ovaj moj komp je kako se ti rekao office verzija
Cloackingom se također ne bavim. Tako da bi mene moralo izgurati,
a i ovo je još daleko bolje napajanje nego što sam imao prethodno pa je držalo, a imalo je svega 180W, onda će valjda i ovo kad sam sad već uzeo
A i još da nadodam da nije koštalo malo. Evo koliko vidim na stranici ADM -a, CFX core edition 450W dođe svega 450 kn, a ja ovaj platio 430.
Nisam opet toliko jeftino prošao.
I još k tome, normalno da neće staviti ovako dobro napajanje na review, jer si ti zamisli sada kakav bi to bio udarac na vodeče proizviđače napajanja
kad bi se sazanalo da su Cooler master Lajt(Cola) tako dobr napajanja, Ove bi sve firme propale.
Zato ti se to drži u tajnosti. Vidiš nisi mislio na to!!
Žene rade pirsinge,buše nos,uši,bradavice i pupak.A na kraju krajeva i klitoris.One depiliraju noge vrućim voskom,briju se ispod pazuha i stidnim dijelovima,čupaju obrve i brkove.Ugrađuju silikone u: grudi, guzu... Idu na liftinge, liposukcije, vade rebra i ko zna šta još,a kažu da ne vole analni sex JER IH BOLI??
imo sam jedno,al sam ga zamjenio za ječe corsair i prije nego što sam složio komp(imalo je samo jedan pcie)
nije da ga želim kupit,al jel zna neko kakva su/vidio sam i 1kw mislim)
na drugom forumu sam isto pitao i dobio odgvoro da nisu lowend, ajmo reć da dobiješ ono sto platiš, nije totalni šrot. za nekog nezahtjevnog mogu proći...
ja trenutno koristim jedno od LC-a 460 W neznam sada koja je serija u pitanju, ali uglavnom nemam problema, konfa je: MB GA-Ep31-ds3l, intel core 2 duo E7400 2,8 ghz, 2 gb ram- A-DATA 800 mghz, g-force 9800 gt
pa naravno da nemaš nekih problema. svi ce oni radit. samo je kvaka u kvaleteti, odnosno stabilnosti napona, iskoristivosti prije svega , kako se ponaša nakon dužeg korištenja, ili pod punim opterećenjem, koliko ampera daje , itd.... i naravno kakvu zastitiu imaju od naglog pada napona, udara i ostalih pizdarija vezanih uz stuju....jer nije bez vraga jedan corsair od 450w 500kn ,a tvoj lc od 460w 200kn. da nema isplative razlike nebi nitko onda kupio taj corsair. i kad gilbert kaže koje napajanje valja il ne valja nema sumnje u to jer su napajanja njegova tiha patnja
Zadnje uređivanje maky3685 : 05.09.2009. at 18:53.
Ja ne znam koje da napajanje kupim. Imao sam Raptoxx od 600W, bilo je dobro ali malo bučno, i to bi malo variralo, kao da slušam lokomotivu u daljinu. To mi je pregorjelo pa sad ne znam koje napajanje da uzmem a da nije preskupo ??
Imam grafičku ASUS EN900GTX+, dva HD ukupne memorije 800GB, procesor Intel Core Duo@2.30GHz, GYGABITE matična, S-Series.
Dali je glasno Chiftecovo napajanje od 550 Wati? To namjeravam kupiti jer mi je isplativa opcija cijena/kvaliteta.