Ovdje će se naći uistinu svega, sa raznim brojem nogu i raznim taksonomskim nivoima. Žao mi je samo što nemam fotografije svih ljubimaca koji su mi dosad uljepšavali život. Digitalna foto-era FTW
Pokušat ću se držati kakve kronologije.
Najprije oni koji mi najviše nedostaju
Ovo je Dillinger
iznimno druželjubiv rozakolis, koji je zbog živahnog karaktera svakome bio drag. Svakodnevno bi satima letio po stanu, pa i sjedio na maminim naočalama i to na onoj prečkici nad nosom, glasno kričeći.
Nestao je prije 4 godine u dvorištu 50 m od ogromne hrastove šume, vjerujem da nije dugo poživio.
Simba
moje neprežaljeno dobro malo pseto
završila je pod autom jedne zime i nakon par tjedana je uginula.
Iza sebe je ostavila Medu, slatku malu kobasu na sićušnim nožicama
kojeg je dobio frajer
It is cruel, you know, that music should be so beautiful. It has the beauty of loneliness of pain: of strength and freedom. The beauty of disappointment and never-satisfied love. The cruel beauty of nature and everlasting beauty of monotony.
koja se omaci makar 3 puta godišnje. Ovo je njen bezobrazni sinčić
i još opasnija sestra
It is cruel, you know, that music should be so beautiful. It has the beauty of loneliness of pain: of strength and freedom. The beauty of disappointment and never-satisfied love. The cruel beauty of nature and everlasting beauty of monotony.
ali i katkad ljuta i nimalo raspoložena za prikrivanje bijesa
Vrlo je snažna i brza, stoga ju izbjegavam zezati i prčkati po terariju ako za to nema dovoljno dobar razlog.
Svježe presvučena:
Helicere su svijetle i bez pigmenta dok se ne osuše na zraku, kad postaju vrlo ubojito oružje
Bojkot
iz ljuske kokosa
Vidoviti Milan, vrsta Trachemys scripta, crvenouha kornjača
dobijen na poklon iz Herpove ergele prije par mjeseci. Udomaćio se, ubrložen je u veliki akvarij za kojeg upravo tražim vodeno bilje. Oklop sada ima promjer oko 60 mm
Meh, bilo je toga još tijekom godina, daleko više mačaka čijih fotografija nemam, oooooooooooogromni akvarij sa tropskim ribicama i jednim malim dodatnim sa vodenim puževima jer su mi bili zanimljiviji od ribica
Tijekom faksa sam počela držati razne vrste kukaca po terarijima, isprva je bila obaveza prema predmetu Entomologija, a onda padoh, zaražena
Evo par tambnejl snepšotova terarija sa Microcerambyx scopolii, malom hrastovom strizibubom:
Prevolim životinje, jedino što me limitira je prostor
Ovime zapravo najavljujem božićni poklon , kraljevskog škorpiona:
Zvjerka je stigla večeras, mizerno je sićušna u odnosu na planiranu dimenziju, nekih 20 cm
Pozz, cini mi se da si ti ona cura kaj pise onaj zanimljivi crno-zeleni blog.... ful zanimljivo
btw ja isto imam Cromatusa i prvi put srecem drugog vlasnika zakon tarantula.....evo nisam znao da i gliste jede lol....pitanje: jel ti se primila kucna sreca i imas li problema s grinjama zbog nje?
Otpilila sam tu travuljagu, lajk, pronto , šuga jedna. Kod chromatusa se nalazi Spatiphyllum koji raste ko iz vode, već sam ga rasađivala bar 10 puta u 2 godine i podijelila svakome tko se našao u blizini. Druga preporuka ti je Scindapsis, ali moraš malo manipulirati njime jer je puzavac i to vrlo vrlo vrlo vrlo brzorastući.
Grinja nemam jer držim vlagu pod kontrolom. Kad prešišaš sa vlagom i supstrat se pretvori u kašu, onda pošašave. Ako do toga dođe, gurni neku staru posudu sa supstratom u pećnicu na 200C na pola sata do 45 min, sloj neka bude što tanji. To ne preživljava nijedna grinja, osim ako se zove Houdini
Chromatus jede sve što može svladati, a živčan koliko je, nema puno problema s tim. Eksperimentiraj, poslikaj, šalji
a cuj mene seljacinu izostavih H u nazivu, to se jos nije dogodilo ....thnx, znam ovo za grinje ni ja ih nikad nisam dobio jer pazim na vlagu jako + nikad nisam stavljao živo bilje zbog toga....sada ga selim u veliki terarij koji zelim srediti da izgleda kao komad brazilske prasume pa bi mi dobro došlo nešto zivog zelenja. Misliš Spathiphyllum? vidim da se kuzis u to bilje pa daj reci pliz koje bi bilo najbolje za terarij koji nije puno na suncu, dakle trebalo bi mi nes sta uspjeva u prilicno ''tamnim'' uvjetima + vlaga 80-90% temp 22-30°...i naravno netoksicno
razmisljam o tropskoj mahovini al fakat neam pojma di ju nabavit
a sa njezinim zivcima nemam problema, murinus je taj kojeg me strah lol
Zadnje uređivanje gluteus_maximus : 17.02.2010. at 15:53.
Preslatki miceki i pokojni Simba (moj pas, ako ka ikad budem imala će se tako zvat) i ptiček!
Paukova se užasavam, posebno tarantula tako da n emogu zamislit da je imam za ljubimca Mislim da imam arahnofobiju (Ali nikad ih ne ubijam, koliko god se bojala!).