Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet > Web development
Korisničko ime
Lozinka

Web development Programiranje, dizajn, hosting i sve ostalo vezano uz razvoj web siteova

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.02.2003., 15:06   #1
Seraphin
AMD inside

Seraphin Avatar

Registracija: Jan 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Seraphin Pošalji poruku preko Yahoo korisniku Seraphin
savjet trebam

Da čujem pametne glave s čim da počnem raditi na web stranici:
-xara 3-d
-Adobe ilustrator 10
-"ULEAD" prizvodi . Ima ih pun k..... pa bih volio početi sa najjednostavnijim.
Old 10.02.2003., 21:41   #2
Lord
mit o legendi

Lord Avatar

Registracija: Nov 2002.
Macromedia Dremaweaver + Macromedia Fireworks
Macromedia-in program za izradu stranica u kombinaciji sa njihovim programom za web grafiku.
Old 10.02.2003., 23:44   #3
JaBitTe
*Me, Myself and I*

JaBitTe Avatar

Registracija: Dec 2002.
Arrow HTML editor

JaBitTe is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2003., 23:57   #4
Romeo
Registrirani korisnik

Romeo Avatar

Ostanimo vjerni nasem majkrosoftu : frontpage & notepad
Romeo is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 11.02.2003., 00:49   #5
Edge
Fucking storm!!

Edge Avatar

Quote:
Romeo kaže:
Ostanimo vjerni nasem majkrosoftu : frontpage & notepad
No thanks.

Eventualno notepad .
Tu se slazem .
Old 25.02.2003., 01:14   #6
Seraphin
AMD inside

Seraphin Avatar

Pošalji poruku preko ICQ korisniku Seraphin Pošalji poruku preko Yahoo korisniku Seraphin
Ostanimo vjerni nasem majkrosoftu : frontpage & notepa

Ma kakvi notepad, on je pak predebilan i sa premalo opcija. Pokušaću Max 4!!!???
Old 27.02.2003., 22:49   #7
Fortius
Registrirani korisnik

Fortius Avatar

Pošalji poruku preko ICQ korisniku Fortius
Macromedia DW + Adobe Photoshop + CuteFTP Pro

Ništa drugo nije potrebno...

Komentar za Frontpage:

Frontpage is the source of all evil!! Frontapge is BAD!!! Bad, bad, bad...
Old 01.03.2003., 18:44   #8
gospić
Tekst po izboru korisnika

gospić Avatar

Pošalji poruku preko AIM korisniku gospić
Talking rad samo rad

Prvo i osnovno dobar čekić pa lopata, pa..................
Old 01.03.2003., 18:47   #9
TeenSpirit
Pacijent

macromedia svakako, ja radio sajt u front pageu, ma ziva jebada stari...drz' se makromedije...

Odgovori s citatom
Old 01.03.2003., 20:51   #10
Seraphin
AMD inside

Seraphin Avatar

Ako išta uspijem skužiti smatrati ću se naprednim i sam sebe zvati sa Vi.
Grazias na savjetima.

"gospić" -nisu se svi rodili kao nobelovci.

"TeenSpirit" kako to da imaš dobre živce i ne zajebavaš početnike kao ostali?

A naš microsoft samo jede govna , a frontpage je hrpa govana.
Old 02.03.2003., 21:56   #11
roci
Registrirani korisnik

roci Avatar

Registracija: Feb 2003.
E ovako

Macromedia Studio MX + malo kreativnosti i maste
- to je to

provjeri na www.design-online.tk , pa vidi mogucnosti
pozdrav
Old 03.03.2003., 01:14   #12
Laf1
Registrirani korisnik

Laf1 Avatar

Pošalji poruku preko Yahoo korisniku Laf1
Da i ja dometnem

Ja koristim isključivo macromedijine proizvode - Dreamweaver, Fireworks, Flash. Svi su odlični. Ma najbolji. Uz njih kao grafički program koristim Adobe Photoshop 7.0. Odlično se nadopunjavaju ma prava fantazija raditi sa njima. Kada sam bio totalni početnik (a i ostaću takav jer nema šanse sve pohvatati) Našao sam i strašnih tutoriala na temu primjene Photoshopa za web dizajn. Primjer: Nacrtaš cijelu stranicu u Photoshopu. Pa je onda isječeš na suvisle cjeline te dio po dio preneseš u npr. Dreamweaver.
Probaj. Pusti Notped i ostale tekstualne editore. Ako baš budeš htio raditi sa tekstom možeš i u Dreamweaveru.
Sretno
Old 03.03.2003., 02:30   #13
Seraphin
AMD inside

Seraphin Avatar

"Laf1" ajde budi još samo malo strpljen, i daj mi te tutoriale nekako pošalji na
.......blacksouldemon2000@yahoo.com...
i dali bi te povremeno preko PP mogao pitati poneku sitnicu u vezi sa web-designom? Jer preko foruma nema smisla.
Jer kad nemaš pomoći sa strane ili kad nemaš nikog da ti objasni, kako da išta skužim?
Kako primjećujem samo se šaka ljudi trudi da pomogne,dok ostali samo seru i zajeb*vaju. Izgleda da su poneki rođeni sa prevelikom dozom samouvjerenosti.

"roci" ne kužim ama baš ništa na tom linku, sve sami hiroglifi (to važi za mene).Imam ja mašte na pretek ali živce nemam, već su stradale tastature, miševi itd.........

IMA LI ITKO DA BI PRIVATNO PODUČAVAO,ili ako zna za nekakav kurs u RI. Hvala na dosadašnjem trudu svima.
Pozdrav
Old 03.03.2003., 09:40   #14
gospić
Tekst po izboru korisnika

gospić Avatar

Pošalji poruku preko AIM korisniku gospić
Problem "no"

Imaš za uzeti komplet knjižica "Mogu sam" u kojoj imaš i dio o web-u za početak odlično a sve ostalo je stvar mašte. Ako treba skenirat ću ti je i poslati
Old 03.03.2003., 11:40   #15
roci
Registrirani korisnik

roci Avatar

Ne kuzim sto ne mozes otvoriti site ili?

Old 04.03.2003., 16:18   #16
WORlock
Registrirani korisnik

Re: Da i ja dometnem

Quote:
Laf1 kaže:
Primjer: Nacrtaš cijelu stranicu u Photoshopu. Pa je onda isječeš na suvisle cjeline te dio po dio preneseš u npr. Dreamweaver.
Probaj. Pusti Notped i ostale tekstualne editore. Ako baš budeš htio raditi sa tekstom možeš i u Dreamweaveru.
Sretno
To je pizdarija, a ne WEB site!
WORlock is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2003., 19:54   #17
Seraphin
AMD inside

Seraphin Avatar

Ako treba skenirat ću ti je i poslati .."Gospić"
..Bilo bi super da mi to pošalješ

Eto da se IDIOT ponovo javi

Nakon dugog i mukotrpnog rata sa svim tim progr. sam shvatio jedno da ne mogu naći nigdje objašnjenja na razumljivom jeziku za onu tablicu sa ljeve strane u kojoj su razni alati (govorim o Photoshopu).
Ima mali milion fora i forica, ali nigdje objašnjenje šta pojedini komad "alata" radi?!?!

Specijalno me interesira kako da krenem, nakon što iz Painta prebacim crtež u Photoshop.
Tražio, rovao ali bezuspješno.. koju god opciju ili akciju poduzmem ništa se ne mrda ili sve sje*em.
Bio bih super zahvalan ako bi mi netko mogao objasniti ili pojednostaviti šta koji dio alata radi!!!
Da dodam pokušao sam sa svim mogućim tutorialima, ali badave jer me taj oblik stručnog ili teh. jezika toliko zbunjuje da po običaju odustanem.
-------------------------------------------------
"roci " Ne kuzim sto ne mozes otvoriti site ili?
Totalni sam početnik što se tiče crtanja i pravljenja stranica na web-u.!
------------------------------------------------
"WORlock" nemam pojma o kakvoj sječi govoriš!!! ....ha...ha...(dođe mi da plačem) Pokušavam naći dobru dušu koja bi imala živaca i time da mi približi photoshop bez teh. izraza za početak, jer dobio sam puno odgovora ali svi objašnjavaju u pojmovima koji me "plaše"...............
--------------------------------------------------
I'm lost in time and space!!!!
Old 21.05.2003., 09:56   #18
WORlock
Registrirani korisnik

Photoshop je porilicno neintuitivan. Nista se ne ponasa onako kako si navikao. Ali sto ces...
Nacrtaj cijelu stranicu u Photosopu (na grafiku mislim) i isjeci ju (slice). Ako sad taj dokument ides snimiti sa opcijom "save for web" automatski ces dobiti html kod sa dijelovima grafike. Mjesta gdje treba doci tekst pripremi tako sto izbacis slicicu koju Photoshop kreira....
WORlock is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2003., 10:05   #19
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Quote:
WORlock kaže:
Photoshop je porilicno neintuitivan. Nista se ne ponasa onako kako si navikao. Ali sto ces...
Nacrtaj cijelu stranicu u Photosopu (na grafiku mislim) i isjeci ju (slice). Ako sad taj dokument ides snimiti sa opcijom "save for web" automatski ces dobiti html kod sa dijelovima grafike. Mjesta gdje treba doci tekst pripremi tako sto izbacis slicicu koju Photoshop kreira....
yeah. tako se to radi.

ali se ne bih složio da je neintuitivan... ima hrpetina stvari koje se mogu s njim radit i još više opcija kako napravit istu stvar. to malo zbunjuje u početku. samo prakse treba.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2003., 10:08   #20
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Quote:
Seraphin kaže:
Nakon dugog i mukotrpnog rata sa svim tim progr. sam shvatio jedno da ne mogu naći nigdje objašnjenja na razumljivom jeziku za onu tablicu sa ljeve strane u kojoj su razni alati (govorim o Photoshopu)
odi na www.teamphotoshop.com i pregledaj tutoriale. negdje imaju i objašnjene sve alate kao početni tutorial.
a možeš i izguglirat "photoshop tutorials"... ako ti ni to ne upali, pošaljem ti linkove kad dođem doma.

još nešto.. na softveru imaš jedan thread na kojem je netko ljepio TONE, linkova na tutoriale za sve te programe koje koristiš. moral buš ga potražit, stariji je od 30 dana, ali ispaltilo ti se bude.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja