Nakon što su uglavnom pohvatane najveće lopovske ribe sa "desnog krila", mislite li da je sad napokon došlo vrijeme za lov na kapitalce kriminalce sa "lijevog krila"? Sanader ih nije mogao dirati jer je bio kao i oni.
No sad izgleda kako se nešto pokrenulo sa Čačićem, iako onaj Bijelić tvrdi da nije. Mislim da je sad red na Čačiću, Liniću, Mesiću, Piculi,...
Pa ništa previše zasad nije napravljeno. U zatvoru su Polančec i Sanader, a ostatak vladajućih u HDZ-u koji se gostio istim plijenom se kune da sve to nisu znali i slične bedastoće koje samo idioti mogu povjerovati. Iskreno, trebalo bi zatvoriti sve političke stranke koje su trenutno u Saboru, svim članovima zabraniti bilo kakve bavljenje politikom, početi s intenzivnim istragama o onima koji su bili ikad na vlasti i jednostavno početi od nule: s novim ljudima i strankama.
Krenulo je vec davno pa neslavno propalo. No mozda ce ovaj put uz lazne optuzbe predstaviti i kakve lazne dokaze. Osim toga, dokle god ce ih optuzivati drzavno odvjestnistvo koje ne tereti kalmetu i policija koja ne istrazuje kalmetu, iovako im nista ne treba vjerovati.
Krenulo je vec davno pa neslavno propalo. No mozda ce ovaj put uz lazne optuzbe predstaviti i kakve lazne dokaze. Osim toga, dokle god ce ih optuzivati drzavno odvjestnistvo koje ne tereti kalmetu i policija koja ne istrazuje kalmetu, iovako im nista ne treba vjerovati.
Točno.
Mislim da je naivno vjerovati da u ovih 17 godina, koliko su na vlasti, ne bi već zatvorili Čačića da su imali zašto.
Ili bilo koga drugog sa "lijevog" krila - bez obzira što to značilo.
Uostalom, koliko su ono njih pravomoćno osudili i oduzeli imovinu stečenu kriminalnim djelatnostima?
Ako me sjećanje ne vara, ukupno 0 komada.
Edit: nije li Nadan vodio kolo sa Jacom maltene do jučer?
HDZ će se sigurno do kraja mandata silno truditi da diskreditira svoje oponente jer sasvim je jasno da oni drukčije ne mogu dobiti izbore.
Počelo je sad sa Čačićem, vidjet ćemo tko će biti sljedeći a i već je bilo degutantno gledati neki dan u Saboru HDZ-ovce koji nisu propustiili svako malo komentirati Čačićevu prometnu nesreću. Ne znam dali se netko našao za odgovoriti da se političari ne smiju miješati u rad pravosuđa. A još je degutantnije bilo za vidjeti da nečiju osobnu tragediju koriste za skupljanje političkih poena.
HDZ će se sigurno do kraja mandata silno truditi da diskreditira svoje oponente jer sasvim je jasno da oni drukčije ne mogu dobiti izbore.
Počelo je sad sa Čačićem, vidjet ćemo tko će biti sljedeći a i već je bilo degutantno gledati neki dan u Saboru HDZ-ovce koji nisu propustiili svako malo komentirati Čačićevu prometnu nesreću. Ne znam dali se netko našao za odgovoriti da se političari ne smiju miješati u rad pravosuđa. A još je degutantnije bilo za vidjeti da nečiju osobnu tragediju koriste za skupljanje političkih poena.
HDZ ne preza ni od čega i za ovo se slažem. Ali šta možemo očekivati od tih neukih primitivaca i seljačina kad niti jedan od njih nije političar nego su svi Sanaderovi prijatelji? Sad su, jasno, pokazali da su i izdajice čovjeka koji ih je doveo u sabor.
U novinama sam čitao da Karamarko pokreće istragu protiv Čačića, a onda se javio i Hebrang i ostali. Ako to nije politički progon, onda šta jest?
Logično je da se ta gamad sad okreće takvim stvarima jer ipak su izbori te kako na političkom i gospodarskom planu nikako ne stoje odlučili su krenuti u ovo diskreditiranje oporbe i u skretanje pozornosti s katastrofalne gospodarske situacije na probleme tipa Purda je u zatvoru jer je Račan bio komunist. A i glasači HDZ-a to vole i puše.
Predlažem pročitati knjigu Krešimira Kovača Uspon Radimira Čačića 90-tih.
Dokumentirano je prikazan način na koji je g. Čačić došao do prvih milijona kuna - prljavštinom i lopovlukom.
O tome se sve zna u Varaždinu. Sudski procesi protiv Čačićevih Coninga stoje na Trgovačkom sudu u VAraždinu više od 10 godina.
Niti jedna pravomoćna izraelska presuda protiv Čačića nije u Hrvatskoj uspjela biti ovjerena.
Prije nastavka pričanja bajki, pročitaju tu knjigu.
Edit: nije li Nadan vodio kolo sa Jacom maltene do jučer?
Vodio je on kolo sa svima, bez obzira na političko opredjeljenje.
A što se Mesića tiče, dovoljno je vidjeti s kime je sve prijatelj, kako su mu nedavno "prijatelji posudili pare" i sl. Uostalom, Mesić prijateljuje sa Stipom L., koji je inače rodbinski povezan sa Šimom K. Dakle, sve povezano.
Pa ništa previše zasad nije napravljeno. U zatvoru su Polančec i Sanader, a ostatak vladajućih u HDZ-u koji se gostio istim plijenom se kune da sve to nisu znali i slične bedastoće koje samo idioti mogu povjerovati. Iskreno, trebalo bi zatvoriti sve političke stranke koje su trenutno u Saboru, svim članovima zabraniti bilo kakve bavljenje politikom, početi s intenzivnim istragama o onima koji su bili ikad na vlasti i jednostavno početi od nule: s novim ljudima i strankama.
U Italiji se to dogodilo (nove stranke i novi ljudi) - a onda im se desio Berlusconi.
Nije to pitanje više toliko niti u samoj sferi politike.Da bi se političare držalo "za jaja" treba prvo postojati jaka demokratska javnost i grupe za pritisak posve neovisne o medijima,a pogotovo o vlasnicima medija.A drugo mora postojati sposobno,neovisno,kontrolirano i transparentno pravosuđe koje može vrlo brzo političku i medijsku korupciju sankcionirati.
Trenutno Hrvatska nema grupe za pritisak u okviru javnosti,pogotovo tzv. intelektualaca koji se nikome i ničemu ne žele zamjerati,nego se jeftino kupuju od političara i medijskih mogula,a s druge strane pravosuđe je samo po sebi dosta korumpirano i podložno političkim utjecajima.
Ustvari ovo sada bi bilo jako dobro vrijeme za stvaranje nekih novih političkih pogleda i vizura za budućnost.Posve neovisnih o političko-medijskoj kaljuži koja je dominantna u Hrvatskoj.
Možda nije napravljeno u onoj mjeri u kojoj bi to trebalo, no napravljeno je mnogostruko više nego kad je riječ o "lijevom krilu". Sve u svemu, slažem se da treba pročešljati sve, bez obzira na opredjeljenje. U tom smislu možda ne bi bilo loše pročešljati sve ove silne načelnike općina, jer su oni praktički lokalni šerifi u dosta slučajeva. Kao što bi rekao moj sumještanin, "općina je Božji vrt, iz njega samo bereš, a za ništo ne odgovaraš".
@F10
Nemoj, molim te, počet sa "lažnim optužbama". Pa nije Radimir Ghandi. Daj yebemu budi realan, baš onako kako je naveo Elemental.
Nakon što su uglavnom pohvatane najveće lopovske ribe sa "desnog krila", mislite li da je sad napokon došlo vrijeme za lov na kapitalce kriminalce sa "lijevog krila"? Sanader ih nije mogao dirati jer je bio kao i oni.
No sad izgleda kako se nešto pokrenulo sa Čačićem, iako onaj Bijelić tvrdi da nije. Mislim da je sad red na Čačiću, Liniću, Mesiću, Piculi,...
Ljevo krilo zbog pozicije oporbe je imalo i manje prilike drpat, zbog toga se niti jedan ili samo pokoji pripadnik tog krila bude nasao pod nekom istragom ili osudom u rangu ovoga sto gledamo s hdz om.
Niti picula, niti linic, niti mesic nece biti niti pod ozbiljnijom istragom a cacic mozda i bude no sumnjam da ce se nesto naci.
Evo ja za piculu pouzdano znam da je osnovao agenciju ili nesto u velikoj gorici s jednim zaposlenikom koji je uredno bio i direktor ili voditelj te imao placu 12-13 000 kn. Dakle osnovao si je tijelo da prijatelju smisli dobro placenu poziciju.
Da li je to lopovluk, svakako je. No u ovoj nasoj kaljuzi ili bazenu to je sitnica koja prolazi ispod radara.
mesic, linic i cacic - to su osobe o kojima vjerojatno imaju i vise nego dovoljno za strpat iza resetaka. ako se obistini mozda prestanem vjerovati da su svi u istom kosu.
kreće lov na glasove... u to ulazi i iznenadno zanimanje za zločine u komunizmu...
sa zakasnjenjem ali bolje ikad nego nikad. no mislim da ce se ipak baviti dogadjanjima od devedesetih na ovamo sto je do sada bila glavna teza ljevice - mi smo dobri a ovo je ekipa koja je opljackala hrvatsku. neka igre pocnu.
Ovo je jedina država na svijetu po tvrdnjama određenih forumaša gdje su navodno oporbeni poličari leglo kriminala, a da ih vladajući ljuti neprijatelji u 16 godina nisu pospremili u zatvor ni na pola sata.