- a supported device (see above)
- the device should run iOS 4.2.1. Please check on the device in the Settings -> General -> About page.
If your device is running an older version, please upgrade iOS first using iTunes.
*** If you want to SIM Unlock, preserve your baseband using TinyUmbrella ***
- at least Windows XP
- a working internet connection
-> Notes (checks this also !)
- if your device is jailbroken with iPhone Dev Team's Monte, please restore to fresh 4.2.1. first
- if Cydia doesn't show up after Loader, you may need to reboot the device
- this version of greenpois0n doesn't include a patched activation system. You'll need to activate your device using iTunes
- WE DO NOT SUPPORT PIRACY !
-> Instructions
1. plug the device to your computer using the USB cable
2. quit iTunes if it shows up
3. start greenpois0n.app
4. follow instructions
5. the device will boot a 1st time with verbose text on screen. This operation will install the jailbreak on the device.
6. the device will reboot normally
7. start the Loader application (green icon on the SpringBoard), and follow instructions to install Cydia
-> In case of troubles
1. check if somebody had the same issue : http://jailbreakqa.com/
2. join us on IRC : irc.chronic-dev.org #greenpois0n
-> Source code
greenpois0n public source repositories will be updated soon
uspjesno jailbrakean, ali mi preko installousa 4 ne zeli instalirati aplikacije.
prebacim ih preko ifunboxa u predvideno mjesto, ali mi izbaci kod instalacije error: Invalid TPA.
instalirao sam i odgovarajuci appsync, ali nista ne pomaze..
ima li netko rjesenje?
Sve uredno radi, odmah nakon cydie sam instalirao installous 4 (a on je ocito i appsync sam instaliro) i sve super radi, skidam sve potrebne appove trenutno.
uspjesno jailbrakean, ali mi preko installousa 4 ne zeli instalirati aplikacije.
prebacim ih preko ifunboxa u predvideno mjesto, ali mi izbaci kod instalacije error: Invalid TPA.
ima li netko rjesenje?
edit:
krivo sam napisao, pise mi: invalid IPA.
dakle problem jos nije rjesen, instaliran installous4 i sa hackulo.us -a i sa sinfula, ali stalno isti problem javlja..
gledao sam po netu i vecini se problem rjesio stavljanjem appsynca, no meni to nista ne popravlja.
jel se kod nekog mozda javlja ista stvar? i dal ima netko rjesenje?
(radi se o ip4)
dakle problem jos nije rjesen, instaliran installous4 i sa hackulo.us -a i sa sinfula, ali stalno isti problem javlja..
gledao sam po netu i vecini se problem rjesio stavljanjem appsynca, no meni to nista ne popravlja.
jel se kod nekog mozda javlja ista stvar? i dal ima netko rjesenje?
Meni se to dešavalo kad sam pokušao skinuti igru Call of Duty, nakon toga sam probao skinuti Angry Birds i bez problema skinuo crackiranu, nije mi izbacivao invalid IPA .
Meni se to dešavalo kad sam pokušao skinuti igru Call of Duty, nakon toga sam probao skinuti Angry Birds i bez problema skinuo crackiranu, nije mi izbacivao invalid IPA .
probao sam sa desetak aplikacija, kod svih isto..
uglavnom, probao sam i s kompa prebacit u installous folder, i probao sam direktno s neta skinuti u installous, ali stalno ista stvar..
prebacim ih preko ifunboxa u predvideno mjesto, ali mi izbaci kod instalacije error: Invalid IPA.
ima li netko rjesenje?
invalid IPA problem kod ip4 rijesen, pa da opisem nacin, ako se nekome dogodi ista sitauacija:
-iphone sam prvo prebacio u DFU mode,
-zatim sam napravio restore, ali bitno je naglasiti da sam sam sa harda odabrao 4.2.1. firmware (preuzet sa omizio.com) koji ce se ubaciti unutra, da mi ne bi on sa itunesa povukao neku verziju za koje nema JB, pa ako ce netko raditi neka pazi na ovaj korak, da se ne zezne i ne upgradea ga na novi firmware
-iphone je zatim na itunes instaliran kao novi (mozda ovo nisam trebao napraviti, al ipak jesam za svaki slucaj),
-nakon toga greenpoison JB,
-sa hackula skinuo installous4 zajedno sa appsyncom i sad konacno sve radi!
mozda su neki koraci oko restora mogli biti preskoceni (npr. mozda nije trebalo bas ga registrirat kao novog), al buduci da sam ovo sam skemijao u rane jutarnje sate, isao sam na sigurno, jer mi se nije dalo 2x radit restore..
ovo je samo ugrubo objasnjeno, i ako ce nekom trebat detaljno mogu objasnit, iako sve ove postupke imate objasnjene i na jubito, i na guglu!
ja imam tethered jailbreak već, putem redsn0w-a, što znači da već imam cydiu i installous instalirane. da li mogu preskočit onda zadnji korak (start the loader). mogu li uopće jailbreak-at ako sam trenutno tethered?
...piše ti gore if Cydia doesn't show up after Loader, you may need to reboot the device, dakle - restart...
...ako opet nema, JailBreak možeš ponoviti dok ne dobiješ Cydia-u, nemožeš s ponavljanjem ništa izgubiti...
Ako se vec ima na IP4 4.2.1. napravljen JB sa RedSnow-om i zeli se sada napraviti untethered JB sa GP,da li se mora napraviti prethodno restore na originalni 4.2.1.Koliko vidim na drugim forumima neki su napravili bez tog restora i radi im sve OK.
Ako se vec ima na IP4 4.2.1. napravljen JB sa RedSnow-om i zeli se sada napraviti untethered JB sa GP,da li se mora napraviti prethodno restore na originalni 4.2.1.Koliko vidim na drugim forumima neki su napravili bez tog restora i radi im sve OK.
Ne trebaš raditi restore.Provjereno radi. Ja sam imao iphone 4 s originalnim 4.2.1. i napravio tethered JB s redsnow i sad sam samo prešao s ovim novim JB od greenpoisona i telefon se može normalno gasiti i paliti bez spajanja na komp.
napravio sam jb i sve radi kako treba, zanima me jedno, kada skidam aplikacije sa installusa pored svake aplikacije na dnu ipak pise cijena za tu aplikaciju, pretpostavljam da je ja dobijem dzabe??? i sta se desava sa itunesom nakon jb da li ga i dalje mogu normalno koristiti, i da li ce prepoznati da je telefon jb-kan pa ce mi zabraniti pristup bla,bla.... unaprijed zahvalan
...pitanje povezano sa ostalim problemima...
...nakon JB iTunes ti neće odbaciti tvoj iUređaj...
...no kada skidaš aplikacije preko install0usa,
dobro je sa Cydia-e instalirait AppSync i afc2add,
da iste možeš sinhronizirati sa iTunesom...
...ako u međuvremenu netko primjeti neki od problema u svezi JB i iTunesa,
to će se već pojaviti i na internetu, kao i rješenje takvoga problema...
...za sada je nešto slično bilo samo sa iTunes 9.2...
A kako misliš da bi inače skinuo aplikaciju a da pritom ne platiš prije skidanja? Jedino ako skidaš aplikaciju koja ima trial (početnu) verziju koja je bespatna ali se kasnije naplaćuje.