Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.09.2011., 21:14   #1
Noxii
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2011.
Kako se udebljati?

Da,da.Dobro ste pročitali. Evo otvaram ovu temu ovdje jer mislim da je ovdje najbolje(ako ne neka ju moderatori premjeste).

Naime,moje ime nije pitanje kako smršavjeti već kako se udebljati. ali prirodnim putem znači nikakve tablete i te gluposti nego ima li neki recept kako se udebljati? Hihi.
Noxii is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 06:11   #2
jelovnici
Registrirani korisnik

jelovnici Avatar

Registracija: Sep 2011.
Quote:
Noxii kaže: Pogledaj post
Da,da.Dobro ste pročitali. Evo otvaram ovu temu ovdje jer mislim da je ovdje najbolje(ako ne neka ju moderatori premjeste).

Naime,moje ime nije pitanje kako smršavjeti već kako se udebljati. ali prirodnim putem znači nikakve tablete i te gluposti nego ima li neki recept kako se udebljati? Hihi.
Jedi orašaste plodove,(bademi,kikiriki,lješnjaci,orasi...)maslin e,maslinovo ulje,med,banane,imaju više kalorija a zdravi su.Ima toliko zdrave hrane koja je dosta kalorična,i to ti je najbolji put.Jedi kuhanu hranu.
jelovnici is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2011., 00:26   #3
RunfaZ
Registrirani korisnik

Registracija: May 2010.
svaka čast na temi.dosta ovih o kojekakvim dijetama.učinkovita dijeta još ne postoji...
A za debljanje,Ja sam jeo puno mesa raznoraznog crvenog i bjelog i od toga cijeli ojačao.Od ostalog raste samo trbuh.
RunfaZ is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2011., 14:38   #4
velika_mrvica
Registrirani korisnik

velika_mrvica Avatar

Registracija: Oct 2009.
Pozdrav

Ne znam puno o hrani, koja je zdrava, koja baš i nije (naravno nešto znam, al ne dovoljno ) pa bi vas pitala par pitanja. Prvo ću reći da sam mršavije građe, vježbam lagano i muči me prehrana.

Dosad sam jela sve nezdravo, što više kolača i čokolada i shvatila sam da trebam to promijeniti. Ne mogu baš utjecati na ručkove (mama kuha, dosta nezdravo što ne mogu promijeniti) pa bi htjela za doručak i večeru nešto zdravije sama raditi. Ono što me najviše muči su obroci između ovih velikih. Inače bi grickala čips ili neki kolač, pa ako se odreknem toga, ne znam što ću.
Imam osjećaj da ako se odreknem te nezdrave hrane, smršavit ću, jer nemam što onda za jesti. Stvarno se želim promijeniti, ali mi trebaju savjeti.
Što uopće kupiti u dućanu? Što će me zasititi, a da je lagano za pripremiti?
Molim vas, bilo kakav savjet?
velika_mrvica is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 09.10.2011., 19:54   #5
alma 188
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2010.
ma jel ti to nas zekaš?
alma 188 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2011., 21:22   #6
Martin@
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2007.
ja sam isto mršavica oduvijek i jedini period kad sam se udebljala bila je trudnoća. Dobila sam 28 kg ali za 6 mj nakon poroda je sve otišlo. Sad sam isto trudna i ovaj put ne jedem ko prije ali kile mi se gomilaju. Inače sam znala reći da mogu pojest vola pa mi se neće poznat.

Uglavnom, ono od čega bi se trebalo udebljat jesu tjestenine, krumpir....e sad kolko je to sve zdravo
Martin@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2011., 23:32   #7
domena
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2008.
Quote:
Martin@ kaže: Pogledaj post
ja sam isto mršavica oduvijek i jedini period kad sam se udebljala bila je trudnoća. Dobila sam 28 kg ali za 6 mj nakon poroda je sve otišlo. Sad sam isto trudna i ovaj put ne jedem ko prije ali kile mi se gomilaju. Inače sam znala reći da mogu pojest vola pa mi se neće poznat.

Uglavnom, ono od čega bi se trebalo udebljat jesu tjestenine, krumpir....e sad kolko je to sve zdravo
Trebas jesti hranu bogatu nutrijentima, proteinom, jer moras popunit misic a ne tjesteninu i skrob tj ugljikohidrate jer ces dobit masti i salo pa ces morat ne dijetu a dobre dijete nema
Javi se na pp
domena is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2011., 08:22   #8
Martin@
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2007.
Quote:
domena kaže: Pogledaj post
Trebas jesti hranu bogatu nutrijentima, proteinom, jer moras popunit misic a ne tjesteninu i skrob tj ugljikohidrate jer ces dobit masti i salo pa ces morat ne dijetu a dobre dijete nema
Javi se na pp
Hvala na savjetu....mene baš nije diralo salo već da se maknem s 50 kg

BTW, javim se nekih 6 mj nakon poroda dok sve ode jer sam sad blizu 70
Martin@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2011., 14:35   #9
crazy-cat
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2010.
Quote:
domena kaže: Pogledaj post
Javi se na pp

Draga Domena, ne mogu ti pp jer pise da ih imas previše! ajde pliz, javi mi se kad to malo pobrišeš!
crazy-cat is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2011., 10:55   #10
Mala Huba
Registrirani korisnik

Mala Huba Avatar

Registracija: Sep 2010.
Koliko imaš godina?

Bilo bi bolje da ideš u teretanu i da nabiješ mišićnu masu, uz prehranu bogatu proteinima, s 5 manjih oboka, nego da se ideš baš "udebljati" znači dobiti masno tkivo.
Mala Huba is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2011., 15:28   #11
Znatiželjko
Banned

Registracija: Feb 2007.
Apsolutno radije pojačati unos proteina(ribe, mesa, sireva) nego slatkiša i pekarskih proizvoda. Vježbanje i teretana puno znače da se pravilno ojača uz o.k. prehranu.

Od netreniranja i viška junk fooda i slatkog se samo skupi salo na određenim mjestima. Takozvani skinny fat ....u prijevodu i dalje vizualno uska i mršava zbog građe, ali što bi se uličnim riječnikom reklo ''prelijeva joj se iz hlača''
Old 28.04.2012., 17:10   #12
ivo97
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2012.
Quote:
Znatiželjko kaže: Pogledaj post
Apsolutno radije pojačati unos proteina(ribe, mesa, sireva) nego slatkiša i pekarskih proizvoda. Vježbanje i teretana puno znače da se pravilno ojača uz o.k. prehranu.

Od netreniranja i viška junk fooda i slatkog se samo skupi salo na određenim mjestima. Takozvani skinny fat ....u prijevodu i dalje vizualno uska i mršava zbog građe, ali što bi se uličnim riječnikom reklo ''prelijeva joj se iz hlača''
ja treniram dva puta na tjedan i jedem "viška" junk fuda i slatkiša.kak da se udebljam onda?
ivo97 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 14:05   #13
patri
Registrirani korisnik

patri Avatar

Registracija: Nov 2011.
I za debljanje, kao i za mršavljenje bitna je pravilna prehrana, razlike su tu u količinama. Naravno jednako je bitna i tjelovježba, jer povećamo li samo unos hrane dobit ćemo šlaufe, a ne uravnoteženo raspodijeljenu masu. Treba polako krenuti povećavanjem kalorijskog unosa, svaki dan malo više i izabrati vježbe koje će oblikovati tijelo. Nakon što je postignuta željena težina i dalje održati steknute prehrambene navike s kalorijskim unosom od otprilike 2000 kcal, ovisno o aktivnostima, uz redovitu tjelovježbu. Pravilna prehrana podrazumjeva pritom uravnoteženu i raznoliku dijetu, gdje ugljikohidrati čine 55-60% ukupnog kalorijskog unosa (i to najbolje iz cjelovitih žitarica) proteini 10-15% (bijelo meso, sir, mahunarke), a 25-30% čine masti (od čega max. 10% zasićenih masti i max. 300 mg kolesterola). Naravno, svakom pojedincu se slaže prehrana prema afinitetima, metabolizmu, alergija ukoliko postoje itd. Ali važno se pridržavati tih okvira.
Old 23.01.2012., 20:40   #14
kosarkas14
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2012.
Pozdrav

Imam 14 godina i zelim se udebljati, ali ne znam kako. Visok sam 181 cm i imam 64 kg. Bavim se kosatkom, kao sto vidite i za taj sport mi je potrebno najmanje jos 10-11 kg. Ne zelim ici u teretanu, jer sam premrsav za toga, pa tek kad bih se udebljao onda bih mogao. Eh zamolio bih vas da ako mi neko moze napraviti listu dnevnih obroka i otprilike sta jesti za koji obrok, uzinu itd.
kosarkas14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2012., 20:44   #15
trpi
bez konzervansa

trpi Avatar

Registracija: Nov 2006.
ako se zelis bas UDEBLJATI(podbradak, trbuscic), jedi svaka 3-4h govna, pojedi cokoladu cijelu, popij 1l cokoladnog mlijeka i sl., SVAKA 3-4h(osim nocom jel)

ako zelis da bude lijepih 10kg onda ces ipak trebati u teretanu i jesti meso, sir, jaja, zobene pahuljice i dizati tesko
trpi is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2012., 22:27   #16
Tracy Jack
Registrirani korisnik

Tracy Jack Avatar

Registracija: May 2011.
To je i meni vječno pitanje. Najviše do sada sam imala 52 kg na svojih 163 cm (što i nije tako strašno), ali sada sam pala na 47 i nikako ne mogu dalje. Skoro svaki dan jedem meso ili nekakvu mesnu prerađevinu, jedem dosta masnog i slatkog. Vježbam yogu i dosta se krećem i svejedno sa sva ''mlitava'' i mršava. Stvarno ne znam kako da to promijenim.
Old 11.02.2012., 06:17   #17
trpi
bez konzervansa

trpi Avatar

Registracija: Nov 2006.
Od yoge nula bodova. A vecina mrsavih ljudi ima skroz iskrivljeno to "jedem ful puno", i to bi trebalo korigirati. Probaj izracunati jedan dan koliko si unijela kalorija, sluzi se deklaracijama, kuhinjskom vagom, kalorijskim tablicama po internetu i matematikom petog razreda. Da bi dobivala na kilazi trebas unositi 2500-3000 kcal, mogla bi se iznenaditi koliko je to hrane
trpi is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2012., 00:50   #18
-Lorena-
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
i ja sam ta (ne)sretnica koja se ne može udebljati..tj. mislila sam da ne mogu! ovo ljeto na moru sam svaki ali SVAKI dan jela pizze, čevape, lignje, hamburgere, puno kruha nekih 2 mjeseca! i udebljala sam se 4 kile. ali kad sam se vratila doma opet se vratila na staru težinu
-Lorena- is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2012., 09:07   #19
draeneika
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2012.
i ja sam tu.. onako visoka 160 a nemam ni 50 kila koliko god jela , ne ide, velike obroke, puno kruha svega svega al ne ide :/
pa sam razmisjala kupit proteinski napitak i krenut u teretanu pa kao mozda s tim nesto postic.. jel ima tko iskustva s tim?

ono ne mogu vise slusat kako mi govore da sam ovo ono -.-'''
kad ne ide, ne ide.. katastrofa. svi kazu samo: jedi bla bla
ma joj da je to lako .. uopce ne ide.
draeneika is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2012., 01:30   #20
-Lorena-
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
Quote:
draeneika kaže: Pogledaj post
i ja sam tu.. onako visoka 160 a nemam ni 50 kila koliko god jela , ne ide, velike obroke, puno kruha svega svega al ne ide :/
pa sam razmisjala kupit proteinski napitak i krenut u teretanu pa kao mozda s tim nesto postic.. jel ima tko iskustva s tim?

ono ne mogu vise slusat kako mi govore da sam ovo ono -.-'''
kad ne ide, ne ide.. katastrofa. svi kazu samo: jedi bla bla
ma joj da je to lako .. uopce ne ide.
gdje god da čitam o tome, svi pišu i svuda piše da ništa bez vježbanja. i sad se ljepo svaki dan nateram da dižem utege, vozim bicikl itd..nadam se da će to pomoći jer ako se mučim bez veze..hjojjjj!
-Lorena- is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja