Kako je VIP fiksna telefonija relativno nova, a preko forumske tražilice (za koju uopće na znam zašto se tako zove, jer nikad ne nađe što tražim) ništa nisam našao, otvaram temu.
Definitivno prelazim drugom operateru, a Vip mi se čini kao najbolja opcija. Namjeravam uzeti duo paket -telefon + internet.
Molio bih dakle ako je tko na Vipu da napiše svoja iskustva, kako je zadovoljan, ako ima nečega na što treba pripaziti, kako funkcionira podrška, itd.
VIPov internet+telefon, + BNetov SAT Tv zvuci kao dobro rjesenje, za sve nas u podrucjima bez prave alternative mocnom TComu,
koji mi visokim monopolistickim cijenama i losim odnosom prema postojecim korisnicima sve vise pici po zivcima.
Kako je VIP fiksna telefonija relativno nova, a preko forumske tražilice (za koju uopće na znam zašto se tako zove, jer nikad ne nađe što tražim) ništa nisam našao, otvaram temu.
Definitivno prelazim drugom operateru, a Vip mi se čini kao najbolja opcija. Namjeravam uzeti duo paket -telefon + internet.
Molio bih dakle ako je tko na Vipu da napiše svoja iskustva, kako je zadovoljan, ako ima nečega na što treba pripaziti, kako funkcionira podrška, itd.
To je novo na tržištu i treba vremena da to zaživi pa ćemo imati i neka iskustva.Ali koliko sam ja skužio povoljniji su samo u gradovima gdje imaju kabel,a ako se ide preko postojeće linije ja tu ne vidim nikakvi veći razlog za prelazak njima.Cijene su tu negdje.(stara boljka-infrastruktura).No sve u svemu,ako se imalo budu odnosili prema korisnicima onako kako su se do sad odnosili prema homebox korisnicima onda je to pušiona.(moja osobna jako loša i ružna iskustva).
Nisi napisao koji paket uzimaš, preko kabela ili preko postojeće linije? Ako preko postojeće linije, onda mislim da se za razliku u cijeni od 10-ak kuna u odnosu na t-com ne isplati prelaziti. Jedino ako puno razgovaraš i uzmeš tarifu Fiksna bez limita, onda se možda može naći računica.
Ja sam juce zvao,tj informirao se na netu pa su oni nazvali mene,
DUO paket dostupan svima koji imaju fiksnu liniju (flat internet i telefon) je 227 kn/mj, bez ikakvog dodatnog placanja TComu za najam linije.
Prvih 12 mjeseci se dobije dodatni popust, 25 kn/mj,
ne zvuci puno ali i to je na kraju 300 kn manje
Mala digresija - na to,tko zeli, moze dodati jos BNETov satelitski TV (takoder dostupan svugdje u HR za 80 kn/mj) i za 307 kn se ima potpuna usluga !
Vrlo vazno za primijetiti jest da su pozivi unutar HR fixnih mreza (svih) i na VIP mobitele besplatni (placa se samo uspostava poziva).
Sad su mi racuni u TCOMu za navedeno preko 500-550-600 kn,
samo telefon i Super150 i Halo Flat kostaju 150 kn, a ako se nazove fixna mreza koja nije TCOMova (Optima, Iskon,H1.....bilo tko osim TCOM),to se i dalje naplacuje posebno
Sumnjam da bi mi,ako ovo uzmem, racuni mogli premasiti 350-400 kn/mj, lijepa usteda u 2 godine - bar 3000-4000-5000 kn !!!
Nisi napisao koji paket uzimaš, preko kabela ili preko postojeće linije? Ako preko postojeće linije, onda mislim da se za razliku u cijeni od 10-ak kuna u odnosu na t-com ne isplati prelaziti. Jedino ako puno razgovaraš i uzmeš tarifu Fiksna bez limita, onda se možda može naći računica.
Da, namjeravam uzeti taj "napredni" paket -flat fiksna i flat internet. Inače nikako ne prolazim kod T-coma ispod cca. 300 kn ma kako malo zvao, a ovaj je 227kn, a flat razgovori i brzina je veća.
Samo mi je nejasna ta shema s infrastrukturom- rekli su mi da oni idu preko B-net kabela (?), i da kabel je u mojoj ulici, ali nije sproveden u zgradu, pa bi još to trebalo platiti (500 kn najmanje).
Offshore -meni su rekli da ide preko T-coma ako je preko postojeće linije, ali nisu mi rekli da se onda T-comu ne plaća.
Nego -nigdje ne nalazim za VIP da li se plaća uspostava priključka/linije/pretplatničkog odnosa (ne znam koja je točna terminologija) a B-net koliko vidim odere 1500 kn ako je bez ugovora.
To bi značio da na telefon (zajedno s pretplatom) trošiš oko 140 kn. Zašto je tako? Nema logike, ako kažeš da malo zoveš.
Evo ti moj ispis računa za 4. mjesec. Imam sada paket Super 150, koji uključuje 150 minuta razgovora, (ne kuna, i mislim da to računaju po jedinici započete minute).
Pretplata je s PDV-om 97,34, mjesečna naknada za ADSL je s PDV-om skoro 81 kn. Dodatnog prometa prema fiknim T-com brojevima imam za 30 kn +PDV. Prema pokretnim mrežama 17 kratkih i jedan dulji poziv 50 kn +PDV... i zatezna kamata i trošak opomene 16,12 + PDV
Pa ako još pribrojiš ADSL flat promet, koji plaćam 99kn na posebnom računu, isto T-comu, to je 400 kn samo tako. Naspram VIPa koji je 227 kn sve skupa, i to fiksno. I veća ADSL brzina.
Zadnje uređivanje pikzibner7 : 20.05.2012. at 23:08.
OK, ti onda puno razgovaraš. Zbunilo me kad si rekao "ma kako malo razgovarao", a na ispisu preko 350 minuta razgovora
Samo da napomenem, kod t-coma u Super 150 paketu imaš prikaz broja pozivatelja, kod Vipneta to moraš dodatno platiti.
Brzina kod t-coma i Vipa je identična.
Ne bih baš rekao da je to puno telefoniranja. Od tih 300 minuta je nekoliko duljih prijateljskih poziva od pola sata -sat, a ostalo kratko i službeno... i to je 30 kn od tih 300kn. I na mobitel jedan dulji razgovor.
Pa neću im valjda plaćati 200 kn mjesečno samo da bi gledao telefon na ormariću, a razgovarati po penzionerski - samo da pozovem vatrogasce ako mi baš kuća gori.
No zato ću sada uzeti flat telefoniju da si smirim žifce. A što se brzine tiče, mislio sam na ovaj VIP paket preko kabela (tj. ako će mi ta opcija biti tehnički izvediva) - piše da je najmanja brzina 12 Mbit/s, a mjesečna naknada čak i niža -201 kn.
ovo preko kabla ti ide preko bnetove infrastrukture, pa ako ti je bnet dostupan, nema problema, a ako nije nista od toga, onda preko postojece t-com infrastrukture s brzinom od 4mbps
Znam, ima na ulici B-net kabel, ali u kuću nije sproveden, i ne znam hoće li mi oni htjeti uvoditi svoj kabel ako neću koristiti njihove usluge, ili će mi uvođenje onda htjeti naplatiti ko suho zlato.
Nemam ja uopće problema s tih 500 kn, rado bi ih dao samo da pobjegnem iz kandža ružičastoj nemani i da imam dobru i brzu vezu. Ali me brine ono što su mi rekli "najmanje" 500 kn. Ako ne uzimam B-net usluge, bojim se da bi me mogli odrati i trostruko, ako ne i više. Ovisi, naravno i tome gdje im je prvo čvorište, ili kako to već zovu.
Bnet ili Vipnet, nema razlike. Bnet je u 100% vlasništvu Vipneta. Kroz par mjeseci će Bnet prestati postojati kao pravna osoba i njegovo kompletno poslovanje će preuzeti Vipnet.
Osim toga, paketi koje nude Bnet i Vipnet su vrlo slični, i jedni i drugi nude flat telefon prema fiksnim mrežama, jedina je razlika što bnet ne nudi flat prema Vip mobilnoj mreži.