Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforum: Žensko zdravlje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.04.2007., 13:11   #41
Pegasus
tražim balans u kaosu

Pegasus Avatar

Registracija: Apr 2004.
Pošalji poruku preko Skype korisniku Pegasus
E, bavarac, to ti je to! Ono, srce kuca normalno i odjednom kao da "zapne" nakon čega uslijedi otkucaj ali nešto jači, kao da ti srce udari u rebra pri tom. Meni se nekad dogodi da žestoko "preskoči" ritam, zablokiraju tako dva do tri otkucaja za redom i onda me bole prsa i promijenim boju u faci tako da onaj tko me vidi misli da imam infarkt. Sve mi se to bilo dosta primirilo evo do prije šest mjeseci kada sam ostala trudna. Sada me zna češće hvatati, a s obzirom da to ima i moja mama, bojim se hoće li i moje dijete to naslijediti.
Pegasus is offline   Odgovori s citatom
Old 02.04.2007., 14:19   #42
bianca
Registrirani korisnik

bianca Avatar

Registracija: Sep 2004.
Quote:
Pegasus kaže: Pogledaj post
Sve mi se to bilo dosta primirilo evo do prije šest mjeseci kada sam ostala trudna. Sada me zna češće hvatati.
E toga je mene panicarke najvise strah
Toga, a i da me prilikom poroda ne uhvati to malo zesce...uf svakakve scenarije ja imam u glavi a jos ni trudna nisam
Old 02.04.2007., 15:55   #43
Ida Bauer
neispavana

Ida Bauer Avatar

Registracija: Nov 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Ida Bauer
Quote:
Pegasus kaže: Pogledaj post
E, bavarac, Sve mi se to bilo dosta primirilo evo do prije šest mjeseci kada sam ostala trudna. Sada me zna češće hvatati, a s obzirom da to ima i moja mama, bojim se hoće li i moje dijete to naslijediti.
Što to ima tvoja mama?...radi se o dijagnosticiranoj bolesti?
Pretpostavljam da ne...ovako:tahikardije i ta povremena ''preskakanja''(VES i SVES) nisu ništa strašno...to nije bolest ....od toga se ne umire, mislim da ni ne oštećuje srčani mišić....samo je malo neugodno....kod većine ljudi radi se o psihički uvjetovanim tahikardijama.....dakle:anksiozni ste ...znači da se emocije izražavaju kroz tijelesne reakcije....uglavnom:srce je zdravo (pod uvjetom da ste napravili pretrage i da su nalazi OK)
Znači,nemaš se zašto bojati za svoje dijete ....jedino što može naslijediti je anksioznost,ali to ti je više stvar odgoja...zato budi dobra,smirena,puna utjehe i ljubavi,daj dijetetu osjećaj zaštičenosti pa će sve biti OK....
Ida Bauer is offline   Odgovori s citatom
Old 06.04.2007., 02:39   #44
FKIT
Registrirani korisnik

FKIT Avatar

Registracija: Apr 2007.
takodjer imam problema sa zaletavanjem srca,ako se posteno najedem a poslje toga legnem ili napravim nekakav nagli pokret srce poludi.vec znam proceduru,kad krene lupat moram se cucnut i polako disat tada se umiri,inace me ulovi paranoja srecom nemam cesto takve napadaje,mozda 3-4puta godisnje
FKIT is offline   Odgovori s citatom
Old 06.04.2007., 12:07   #45
emmica
mislim dakle zena sam

emmica Avatar

Registracija: Mar 2007.
Quote:
vr6 kaže: Pogledaj post
Koj ti je to doktor dao normabele ?
Vidis dobru si mi ideju dala da odem po recept :P
joj ljudi nemojte piti to sranje
..ja sam imala problema sa aritmijama i preskakivanjem srca jedno vrijeme..stvarno neugodan osjecaj za poluditi..taj normabel je cista kemija koja te samo uspori..osjecas se ko osoba bez osjecaja,ruke i noge ti se uspore..ali sve je to trenutno.ja sam popila 1 tabletu i ojecala se ko hodajuci zombi.Bacila sam ih i kupila valeral biljne tablete..i to sam pila i bilo mi je bolje.Za te probleme sa srce otisla sam isto kardiologu ,nije nista nasao ,rekao je da se vise krecem da se malo opustim od stresa.A uvijek kada sam u busu ili na poslu kada me uhvati to lupanje srca popijem si vode..jel voda je prirodno opustanje..Tako da sam sad naucena piti velike kolicine vode ,ali sta ces.. i to je zdravo za niski tlak
najvaznije je ne panicariti kada aritmija dođe ili preskakivanje srca..kao sta kaze kardiolog i srce se ima pravo buniti
emmica is offline   Odgovori s citatom
Old 06.07.2007., 23:11   #46
Nana_KC
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Hello. Ja sam se također dosta kasno uključila u forum, dođoh i vidjeh da ima puno ljudi koji imaju probleme kao i ja. Naime, meni se to počelo događat prije nekih pola godine, iz čista mira počelo preskakat, napravila sa 3 EKG-a, Holter i sada čekam za pregled, jer se užasno bojim, mada vidim da pišete da to uglavnom prozurokuje nervoza. Osim tih preskakanja, mene dosta i boli i probada oko srca, a isto tako osjećam i pojačane udare srca, kao da ti srce želi iskočiti iz prsa. Ima netko takve simptome? Ili je možda i bio kod doktora? Znam da smo svi individue, al znate kako je, samo da me umiri...Hvala na odgovoru!
Nana_KC is offline   Odgovori s citatom
Old 07.07.2007., 17:20   #47
diavoletta
Registrirani korisnik

diavoletta Avatar

Registracija: Feb 2007.
evo..i kod mene povremena lupanja srca i vrtoglavice..prije 2 tjedna sam završila na hitnoj jer mi je dosta bio jak puls cijeli dan a predvečer sam se srušila, pa muž rekao ajmo na hitnu..i tamo, napravili ekg i bio je uredan..poslije doktorica ispitivala i ovo i ono, i mislila da je neurološki..i kaže sačekajte da vam napišem nalaz..i ja stojim kad ono opet puls počeo divljat, i ja joj kažem opet da jako lupa i ona počne mjerit i kaže ulovila sam tahikardiju, ajmo opet na ekg..i dok ga je sestra napravila a ja u međuvremenu ležala par minuta, ekg opet nije niš pokazivao..i sad idem na holter i onda kod kardiologa...a slične stvari su mi se dešavale prije godinu i pol i tada sam radila holter i ultrazvuk srca, doktor je uz to što je rekao da je sa srcem sve ok rekao da imam respiratornu aritmiju..
al meni je tri mjeseca nakon tog prvog puta dijagnosticirana hypotireoza, pa vjeujem da najviše stres pridonosi tomu svemu..zadnjih par dana me svaki dan probadalo srce po par puta dnevno, najviše kad bih ležala, al onda sam kupila šumeči magnezij i evo nakon prve čaše ne probada više..puls još uvijek divlja, al če se valjda smirit..tješim se da je od stresa i od vremena (vručine ne podnosim).. u biti probajte uz sve ostalo uzimat magnezij..ovaj moj je s B vitaminima..škodit neče
Solamente che il buio ha i tuoi occhi sono notti che non dormo più belli da urlare i tuoi occhi incredibilmente azzurri ma sereni quasi mai. Il buio ha i tuoi occhi belli come li hai soltanto tu. Come farò a non guardarli più a non guardarli più.
diavoletta is offline   Odgovori s citatom
Old 07.07.2007., 18:07   #48
*jezebel*
belzebubica

*jezebel* Avatar

Registracija: Apr 2006.
Pošalji poruku preko MSN korisniku *jezebel*
meni pomaze ako nekoliko puta duboko udahnem i jako se nakasljem. fizicka aktivnost (ne manje od 2-3 puta tjedno, ak' ne trcim tjedan dana onda je ajme majko...).

inace imam visok puls, a srce me svako malo pocne boljeti (pulsirajuca bol) i kucati ubrzano ili nepravilno i ako u tom trenu uzmem tlakomjer, onda bude error, valjda zbog aritmijice. to mi se desava ako sam se malo vise nasekirala (inace sam anksiozna) pa kad vidim neku neocekivanu uznemirujucu scenu na tv i u one dane kada jedem masno.
Old 07.07.2007., 23:46   #49
renchys
Registrirani korisnik

renchys Avatar

Registracija: Jun 2007.
meni se to isto zna dogadjat, bila sam vec 2 put na EKG-u i prvi put sam imala aritmiju, drugi put ne...tak da su mi rekli da je to bilo pubertetski problem, no to se meni i dalje dogadja...no kako sam imala i rusenja u nesvjest i crnjenja pred ocima tako su mi radili i eeg,i kod neurologa sam bila i vadila krv i na pretragama za hormone stitnjace i nisu mi nista otkrili...tlak mi je kao normalan...jedino su mi rekli da kad mi se sljedeci put dogodi da odmah zovem hitnu i da ce tak jedino mozda nesto ustanovit ili da idem kod psihijatra...
renchys is offline   Odgovori s citatom
Old 10.07.2007., 21:22   #50
Nana_KC
Registrirani korisnik

Ma da, ja sam već 3 puta bila na EKG-u i svaki puta je bilo ok, a isto tako i kad sam nosila Holter, nisu ustanovili baš ništa, sve je bilo ok. Pa mene zanima, nisam pitala doktora dal je onda fakat sve ok ili još moram radit koje pretrage, tj. dal su Holter i EKG ok pretrage (da se nešto događa sa srcem, valjda bi se vidjelo u nalazima). Al kad svaki put kad mi preskoči ili boli il jače udari odmah se uplašim...
Old 11.07.2007., 22:00   #51
drmed
Registrirani korisnik

drmed Avatar

Exclamation

Quote:
ssnjoff kaže: Pogledaj post
evo i ja imam prijavak: diajagnoza - prilaps mitralne valvule ilitiga mala, krajnje neopasna srčana mana; jače se manifestira u razdobljima kad sam neurotična (pms se klasificira u grp) i kad mi je puls visok (180, pod opterećenjem). ponekad u totalnom mirovanju.
kad mi krene i lupanje - puls se diže na 230 -240.... malo nedisanja i koju minutu kasnije se vraća na normalu.... ima još nekoliko manifestacija, ali sve u svemu - potpuno benigna pojava...
Nije to bas bezopasno! Srce ti sada podnosi frekvenciju od 240/min ali pazi to mu je limit! I pitanje.... je li netko snimio EKG u trenutku kad je lupalo 240/min? To ne moze napraviti prolaps mitralne valvule
drmed is offline   Odgovori s citatom
Old 11.07.2007., 22:21   #52
drmed
Registrirani korisnik

drmed Avatar

Cool

Normalno je da se ventrikularne ekstrasistole (ne supraventrikularne-SVES, one su puno opasnije!) javljaju kod ljudi do 5 u minuti, to najvise ovisi o psihičkom stanju, zatim unosu tvari koje stimuliraju simpatički sustav (kava, cigarete, čajevi....). Ima i bolesti koje mogu uzrokovati preskakanje srca ali najčešće te bolesti nisu srčanog uzroka. Recimo nitko nije spomenuo bolesti koje uzrokuju iritaciju vagusa kao npr. hijatalna hernija.
Netko je rekao kad se najede i legne da mu srce preskače, e to je karakteristično za nju
Old 17.07.2007., 17:38   #53
alen
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2006.
Imao sam jedno tjedan dana tih neugodnih aritmija,tj. tzv.preskakanja.Ispočetka poprilično jakih, išao sam na Hitnu,kasnije sve slabijih,da bi mi se nakon tjedan dana stanje potpuno popravilo.Istina,promijenio sam neke stvari,tj.više nema buđenja u 7 ujutro i odlaska u krevet u 1 iza ponoći.Par dana sam se baš odmorio i dobro naspavao pa su se tako stvari i popravile valjda.Naravno,sve to uz molitvu,pošto mir dolazi "odozgora"...Eto,može se,a ništa ionako pobjeći neće.Kada bolest dođe sve je manje važno,pa tako,barem nešto, može biti manje važno i dok je čovjek zdrav...Ni automobil ne može stalno na punom gasu,kamo li čovjek...
alen is offline   Odgovori s citatom
Old 24.08.2007., 23:54   #54
maple leaf rag
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2007.
Ja imam zestoke extrasistole,to je za neizdrzat,kad pocnu ne prestaju po par sati,evo danas oko 13 pocele,uzeo concor,prestale oko 15,maloprije posao na cugu,popio 2 gutljaja orangine i krenule opet,cisto sumnjam da to moze bit na nervnoj bazi iako sam napravio sve testove i svi nalazi ok uz blagi prolaps zaliska ali nista opasno(tako kazu).Kako da se sazna sto inicira te uistinu iritirajuce simptome?
maple leaf rag is offline   Odgovori s citatom
Old 25.08.2007., 00:13   #55
sminkica
Registrirani korisnik

sminkica Avatar

Quote:
Nana_KC kaže: Pogledaj post
Ma da, ja sam već 3 puta bila na EKG-u i svaki puta je bilo ok, a isto tako i kad sam nosila Holter, nisu ustanovili baš ništa, sve je bilo ok.
bilo bi dobro da holter uhvati aritmije tako da se vidi kojeg su tipa, skoro sve su bezazlene, meni je holter uhvatio dvije, ja sam i znala kad su bile jer sam ih osjetila, ustanovljeno je da su to te bezopasne

ovako mi je objašnjeno od strane kardiologa: bezopasne su one koje su samo pauza (i to se vidi na onom iscrtanom nakon holtera), one opasne su koje naprave jak udar -na onom iscrtanom ona crta ide dole u dubinu, a nije jednake dubine kao ostali otkucaji nego kod aritmije se pruži dole na crtežu

inače su aritmije jako česte kod mladih i bezopasne
sminkica is offline   Odgovori s citatom
Old 25.08.2007., 00:18   #56
sminkica
Registrirani korisnik

sminkica Avatar

inače, par puta sam završila u hitnoj zbog "čudnog" osjećaja u prsima kao da će mi srce otkazat, brzi otkucaji, osjećaj gušenja... sve to jako neugodno kao da ću umrit i oni na hitnoj mi svaki put (nakon EKG-a) prepišu normabel... ovakve situacije mi se rijetko dešavaju, možda 1-2 puta mjesečno i ja sam zbilja počela tad uzimat normabel (5 mg) ali samo i isključivo u tom trenutku jednu tabletu -inače ne, i zbilja pomogne, nakon 10 minuta nestanu svi simptomi

ako vam se to rijetko događa -bez problema uzmite normabel jer od 1,2,3 puta mjesečno ništa ne može biti, nikakva navika, a zbilja pomogne
Old 25.08.2007., 14:01   #57
maple leaf rag
Registrirani korisnik

, one opasne su koje naprave jak udar -na onom iscrtanom ona crta ide dole u dubinu, a nije jednake dubine kao ostali otkucaji nego kod aritmije se pruži dole na crtežu

Meni udaraju jako ali svi kardiolozi kazu da su totalno bezopasne samo da je jako neugodan osjecaj
Old 25.08.2007., 15:18   #58
sminkica
Registrirani korisnik

sminkica Avatar

Quote:
maple leaf rag kaže: Pogledaj post

Meni udaraju jako ali svi kardiolozi kazu da su totalno bezopasne samo da je jako neugodan osjecaj
tako i meni kao tebi jako udre, ali to je više subjektivni osjećaj, meni su takve s jakim udarom uhvaćene na holteru i imaju istu dubinu na crtežu kao i obični otkucaji i samo imam pauzu, možda ovi koji imaju opasne taj jaki udar ni ne osjete, ne znam, ali mi je doktor baš opisao kako to izgleda na onoj traci koju ispišu nakon holtera, vjerojatno ima još neka organska pojava kod onih opasnih otkucaja osim ovog našeg subjektivnog osjećaja jer i ja kod ovih bezopasnih osjetim udar nakon pauze, valjda se srce potrudi nadoknaditi propušteno, ali to očito nije dovoljna dubina da bi ostavilo traga na ispisanoj traci

inače sam čula da je kod pauze (dakle aritmije) dobro zakašljati jer onda dijafragmom potaknemo rad srca, nešto kao da sami sebi dajemo masažu srca, ja probala i bolji je osjećaj, ugodnije je kad misliš da možeš nešto sam napraviti
Old 25.08.2007., 16:05   #59
drmed
Registrirani korisnik

drmed Avatar

Uglavnom sve je ok. Dvije osnovne razlike u ekstrasistola (lupanja) srca su Ventrikularne (VES) i Supraventrikularne (SVES) ekstrasistole. Ventrikularne imaju sirok qrs kompleks (na holteru) i iza toga normalnu kompenzacijsku pauzu (to je taj udar sto osjetite) i vecina ljudi ih ima samo sto to neki ljudi osjete a neki nisu. SVES su opasne i u njih je taj qrs kompleks uzak. Znak su bolesti srca ili provodnog sustava srca, odnosno to srce je puno sklonije ulasku u fibrilaciju (leprsanje) i prestanaki rada. Ali ne zaboravite to je BoLeSnO SrCe!!
Old 25.08.2007., 22:20   #60
maple leaf rag
Registrirani korisnik

Pa ne znam sad sto bi rekao,prije par dana obavio uzv i kaze kardiolog sve ok,prohodnost super,srce zdravo,nikakvih naznaka masnoca ni tromba u venama,2 dana prije toga napravljen mi uzv dok su mi trajale e.sistole,uocio ih kardiolog ali sa smjeskom mi kaze da nije apsolutno nista opasno,e sad nemam nalaze tu ali mislim da sam procitao SVES u nalazu ali Dr.bi valjda reagirao da je nesto opasno...napravio 3 uzv-a u razmaku 10 dana i svi nalazi bili ok(tako rekli kardiolozi)...nadam se da nema mjesta panici
Old 25.08.2007., 22:40   #61
drmed
Registrirani korisnik

drmed Avatar

Vjerovatno vidio na UZV-u extrasistolu pa mu bilo drago, nema panike! Ako covjek kaze da je u redu onda mu nemas razloga ne vjerovati
Old 22.09.2007., 17:11   #62
Nana_KC
Registrirani korisnik

A jel netko možda zna kakve su to monomorfne VES, a kakve polimorfne VES? Ja sam u četvrtak bila na ergometriji i nalaz je zabilježio obje vrste ekstrasistola al još nisam bila kod kardiologa pa me zanima dal netko možda zna nešto o tome?
Old 23.09.2007., 12:25   #63
nacy_vu
ovisnica o hippu

nacy_vu Avatar

Registracija: Apr 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku nacy_vu
Meni se to isto povremeno dogodi. Prije sam paničarila, ali sad ništa... Prođe i gotovo. Nisam ni išla na neke preglede zbog toga. Čula sam da ima puno ljudi kojima se to događa.
nacy_vu is offline   Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 20:19   #64
vanki99
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2008.
Unhappy

Quote:
Donata kaže: Pogledaj post
Nemoj se brinuti jer nije nista ozbiljno, naime opsezan kardioloski pregled si napravila i tvoje srce je zdravo. Kad netko ima ekstrasistole na nervnoj bazi, obicno se ne pojave tokom pregleda ili vrlo rijetko. Znam ljude koji po cijeli dan mjesecima imaju preskakivanje srca, a kada im stave holter kao za vraga niti jedna jedina ekstra da se javi.
Stres je u svakodnevnom zivotu tesko izbjeci, ali nemoj se dodatno jos uzrujavati oko ekstrasistola. Kada ti srce preskoci osjecaj je neugodan i nakon toga obicno uslijedi malo tahikardije da se uhvati normalan ritam, ali kako si ti dodatno senzibilizirana na taj problem onda sa strahom pocnes osluskivati srce i pokreces zacarani krug iz kojeg je tesko van.
Ako ce ti biti lakse, dam ti primjer moje svekrve kojoj srce stalno preskakuje i eno je ziva i zdrava sa 80 godina. Ne znam kako da te drugacije utjesim i ubijedim da ti se ne desava nista po zivot i srce opasno. Jednostavno pocni ih ignorirati kada dodju, nastavi se baviti cime si se bavila kao da ih nema.
JA SAM SLUČAJNO NALETJELA NA JEDAN ČLANAK U ČASOPISU DOKTOR U KUĆI I TIČE SE ARITMIJA.UGLAVNOM POSTOJI NAČIN DA SE SKROZ UKLONE A TO JE U KLINICI MAGDALENA U KRAPINSKIM TOPLICAMA.UGLAVNOM ZAHVAT SE ZOVE NEKAKVA ABLAZIJA AKO SE DOBRO SJEĆAM I RADI SE LOKALNOM ANESTEZIJOM.KROZ PREPONE SE UVODI KATETER KOJI IDE DO SRCA TE ISPITUJE MJESTA KOJA UZROKUJU ARITMIJU I IZLIJEĆI IH.NISAM DR. PA NE ZNAM NA KOJI NAČIN,ALI ZA 24 SATA MOŽEŠ DOMA I KAŽU DA SE ARITMIJE VIŠE NE POJAVLJUJU.DA LI SI ČULA NEŠTO O TOME.MENE ARITMIJE MUČE SVAKI DAN.PRETRAGE SAM OBAVILA.SVE JE OK,A MENI JE KOMA.KAD SE OSJETIM UMORNO I ISCRPLJENO POČNU ME GNJAVITI.PIJEM NEKE PREPARATE ZA ENERGIJU PA MI NEKAD BUDE LAKŠE.NEKAD MI SE ČINI DA ARITMIJE IMAJU VEZE S NISKIM TLAKOM JER SU MI OBIČNO JAČE NAKON TRENINGA KAD MI SE TLAK SPUSTI I U POPODNEVNIM SATIMA.
vanki99 is offline   Odgovori s citatom
Old 02.02.2008., 20:21   #65
vanki99
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2008.
Quote:
drmed kaže: Pogledaj post
Normalno je da se ventrikularne ekstrasistole (ne supraventrikularne-SVES, one su puno opasnije!) javljaju kod ljudi do 5 u minuti, to najvise ovisi o psihičkom stanju, zatim unosu tvari koje stimuliraju simpatički sustav (kava, cigarete, čajevi....). Ima i bolesti koje mogu uzrokovati preskakanje srca ali najčešće te bolesti nisu srčanog uzroka. Recimo nitko nije spomenuo bolesti koje uzrokuju iritaciju vagusa kao npr. hijatalna hernija.
Netko je rekao kad se najede i legne da mu srce preskače, e to je karakteristično za nju
ŠTO JE TO HIJATALNA HERMIJA?MENI SU ARITMIJE UVIJEK JAČE NAKON JELA.
vanki99 is offline   Odgovori s citatom
Old 03.02.2008., 11:25   #66
canabinola
Registrirani korisnik

canabinola Avatar

Registracija: Jan 2008.
Hiajatalna hernija je kila na zelucu.Moze raditi brdo smetnji koje liče na kardiološke,bolove u grudnom košu koji se penju prema vilici a znaju biti tako jaki da osobu treba opservirat na kardiologiji dok se ne razluči šta je u pitanju,a isto tako uzrokovat ekstrasistole zbog pritiska na vagus,kako je lipo reka drmed.
canabinola is offline   Odgovori s citatom
Old 03.02.2008., 14:00   #67
Neodishimus
Registrirani korisnik

Meni se to događa u zadnje vrijeme.
Neodishimus is offline   Odgovori s citatom
Old 04.02.2008., 11:14   #68
jongerica
Registrirani korisnik

jongerica Avatar

Registracija: Oct 2007.
ja sam svoje prve aritmije osjetila nakon što sam nekoliko dana cugala red bull votku. dovela sam se do toga da mi je srce toliko lupalo da nisam mogla spavati cjelu noć. ujutro sam otišla na hitnu, napravili su mi EKG i rekli da ne vide ništa oko čega bih se trebala brinuti, dali mi tabletu za spavanje i poslali me doma.
danas sam se već saživjela sa svojim artimijama. javljaju mi se gotovo svki dan (treba uzeti u obzir da vodim jedan vrlo nezdrav život, imam nezdrave navike), uglavnom kako je već opisano; ako sam neispavana, ako sam gladna, nakon što pojedem ubrza mi se ritam (to povezujem s radom metabolizma)...
čak mislim da vrijeme utječe na moj srčani ritam; češće imam probleme kada je oblačno i magla.
ne znam. živim s tim i tješim se da se nemam oko čega brinut. ali kao jedna forumašica ovdje, brinem se što će biti kada odlučim ostat trudna. mislim, hoće li to moje srce izdržati?
Old 05.02.2008., 20:30   #69
canabinola
Registrirani korisnik

canabinola Avatar

Quote:
jongerica kaže: Pogledaj post
ja sam svoje prve aritmije osjetila nakon što sam nekoliko dana cugala red bull votku. dovela sam se do toga da mi je srce toliko lupalo da nisam mogla spavati cjelu noć. ujutro sam otišla na hitnu, napravili su mi EKG i rekli da ne vide ništa oko čega bih se trebala brinuti, dali mi tabletu za spavanje i poslali me doma.
danas sam se već saživjela sa svojim artimijama. javljaju mi se gotovo svki dan (treba uzeti u obzir da vodim jedan vrlo nezdrav život, imam nezdrave navike), uglavnom kako je već opisano; ako sam neispavana, ako sam gladna, nakon što pojedem ubrza mi se ritam (to povezujem s radom metabolizma)...
čak mislim da vrijeme utječe na moj srčani ritam; češće imam probleme kada je oblačno i magla.
ne znam. živim s tim i tješim se da se nemam oko čega brinut. ali kao jedna forumašica ovdje, brinem se što će biti kada odlučim ostat trudna. mislim, hoće li to moje srce izdržati?
A čuj,ovisi šta se podrazumijeva pod tvoj nezdravi život. Ako se uz te red bullove trpaš još i raznoraznim kemikalijama,nije ni čudo da imaš napadaje tahikardije.Sredi si život pa će i to proći,mada poznajem i ljude kojima su tahikardije i ekstrasistole ostale kao trajna posljedica neurednog života.
canabinola is offline   Odgovori s citatom
Old 06.02.2008., 10:36   #70
jongerica
Registrirani korisnik

jongerica Avatar

Registracija: Oct 2007.
ma daj, pa red bull nebi više popila ni da umirem od žeđi!
pod neurednim načinom života podrazumijevam lošu i neredovitu prehranu, malo spavanja, stres i sva ostala uobičajena sranja koja utječu na srčani ritam.
ne vjerujem da će mi to preskakanje srca ikad prestati, ali naučila sam živjeti s tim i više ne hvata panika.
Old 15.03.2008., 00:44   #71
Klemen25
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2008.
Ljudi moji baš ste me pomirili.
Traži več po slovenskim stranicama, jer sam iz Slovenije, a nigdje nisam našao nešto tako dobro kao ovdje.

I ja imam ov glupo aritmiju, koja se odražava kao ste neki več napisali- srce lupa in onda stane i onda lupne jače. I baš mi preskakuje kad ovo pišem.

I ja sam več bio na EKG i na ultrazvuku srca- pa uvjek sve ok. Ali sad se pojavlja ovo opet pa ču iči za svaki slučaj još jednom kod kardiologa.

Ali kad svi govorite o stresu- ja nisam pod stresom pa svejedno ovaj problem.
Ali baš treba misliti na to da te ne zagrabi panika- jer onda ti i srce još brže lupa sav si paničen. Tako da dragi moji- držite se i samo naprejd- niste sami, a i meni je prijatno, da znam da nisam sam....
Hvala vam!
Klemen25 is offline   Odgovori s citatom
Old 07.05.2008., 23:05   #72
17years of hell
now i wanna have some fun

Registracija: May 2008.
uff uff..
imam taj problemček...
naime,zadnja dva mjeseca srce mi gotovo svaki dan počne nekontrolirano lupati sve jače ili preskakati..
najgore mi je ono razdoblje kada krenem spavati,one prve sekunde kada tek toneš u san i više ne osjećaj svoje tijelo,ma neznam kak da vam to opišem,vjerojatno znate na što mislim...ako mi tada počne srce lupati,ja se tako strašno uplašim i uspaničarim da se ne mogu uopće pomaknuti,treba mi po desetak minuta da se skuliram...i to je tako jako da se kasnije čisto bojim zaspati,lol...
no ipak,mislim da to nije tako strašno...naime,zadnja dva mjeseca dogodilo mi se mnogo novih stvari,puno se toga promjenilo,uvijek sam u žurbi,vikendima uopće ne spavam,svega nekoliko sati,previše tulumarim(još dok se alkohol uključi) i već neko vrijeme ne treniram , a navikla sam na taj ritam treniranja već pet godina...sada samo sjedim po cjele dane,kako u školi tako i doma(za netom)
...zato se ne žalim puno,sama sam si kriva...heh...
mislim da ta preskakanja najviše dolaze kao posljedica stresa i nezdravog života,fakat su na nervnoj bazi....
no ova tema na forumu me malo smirila,nadam se samo da će to sada prestati i da će sve biti normalno kao i prije..=)
17years of hell is offline   Odgovori s citatom
Old 07.05.2008., 23:24   #73
miyu_luna
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
Pošalji poruku preko AIM korisniku miyu_luna
Najbitnije je sa si sama svjesna od čega ti se to preskakanje događa i da malo moraš tempo smiriti...malo si premlada sda bi ti se takve stvari događale...jer sada je to početak no nastaviš li nije baš good....izgleda da ti je to upozorenje
Old 28.05.2008., 02:08   #74
dario M
Registrirani korisnik

Registracija: May 2008.
Zaista strašno

Quote:
drmed kaže: Pogledaj post
Uglavnom sve je ok. Dvije osnovne razlike u ekstrasistola (lupanja) srca su Ventrikularne (VES) i Supraventrikularne (SVES) ekstrasistole. Ventrikularne imaju sirok qrs kompleks (na holteru) i iza toga normalnu kompenzacijsku pauzu (to je taj udar sto osjetite) i vecina ljudi ih ima samo sto to neki ljudi osjete a neki nisu. SVES su opasne i u njih je taj qrs kompleks uzak. Znak su bolesti srca ili provodnog sustava srca, odnosno to srce je puno sklonije ulasku u fibrilaciju (leprsanje) i prestanaki rada. Ali ne zaboravite to je BoLeSnO SrCe!!
Ne "doktore" ... upravo obrnuto ... SVES su bezazlenije od VES ...
pitam se sa kojim pravom smiješ pisat takve dezinformacije
dario M is offline   Odgovori s citatom
Old 09.06.2008., 12:13   #75
sanjuška67
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2006.
Već desetak godina imam to famozno preskakanje srca i ubrzani puls. Ali u zadnje vrijeme par puta mi je tako srce preskočilo, ne mogu opisati taj osjećaj- kao da me netko stisne u prsima, osjetim pritiska u glavi i zujanje kao da ću se srušiti, znam imati i bolove u prsima. pretrage koje sam obavljala za srce prije par godina su u redu , imam problema sa kralježnicom i krivim držanjem, pa doktori to povezuju s leđima. Sve me više lovi panika da je nešto sa srcem.
sanjuška67 is offline   Odgovori s citatom
Old 29.06.2008., 01:01   #76
bomac
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
Quote:
dario M kaže: Pogledaj post
Ne "doktore" ... upravo obrnuto ... SVES su bezazlenije od VES ...
pitam se sa kojim pravom smiješ pisat takve dezinformacije
Sretan sam da sam našao ovu temu. I ja imam probleme sa preskakanjem srca (uglavnom se javljaju se kada nakon radnog dana legnem i traju dok se srce ne smiri) Molio bih ako se može malo pojasniti ova dvojba. Koje su aritmije opasne, a koje nisu. VES ili SVES? Nemam pojma kaj znače ti nazivi, al mi je holter pokazao da imam 67 SVESA i nijedan VES i doktor je rekel da je sve ok. Sad sam zbediran jer je Drmed napisao drugačije.
Hvala.
bomac is offline   Odgovori s citatom
Old 29.06.2008., 13:38   #77
Simmy
Registrirani korisnik

Simmy Avatar

Registracija: Sep 2007.
evo još jedne koja ima taj problem već 3 godine.
preskače tu i tamo, ovisno o godišnjem dobu (po ljeti valjda zbog vrućina puno češće nego zimi), kad sam pod stresom, kad se prenaspavam tj. drmnem 3x više nego kaj mi treba v i tak. uglavnom isprva sam paničarila i onda kad bih se uspaničarila to bi počelo još više preskakati, onda sam otišla na ekg, dr. rekla da je sve ok, da se takve stvari javljaju kod mnogo ljudi i više manje su bezazlene. i onda se s vremenom navikneš na ta preskakanja, praviš se da su normalan dio tvog života..
Simmy is offline   Odgovori s citatom
Old 30.06.2008., 18:56   #78
bomac
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
Evo mislim da sam si pomogao. VES je ono preskakanje kod kojega se krivulja sa holtera spušta dosta duboko. Dosta ljudi od toga pati, ali niti on nije tak strašan, no ipak nije za zafrkanciju. SVES bi trebala biti benigna aritmija koju im čak 60% ljudi. Napominjem da nisam liječnik i da sam do informacija došel prek Vikipedije i da ovo kaj sam napisal nema nikakvu stručnu težinu (da ne bi bilo zabune).
bomac is offline   Odgovori s citatom
Old 24.10.2008., 12:33   #79
Marko-Orašje
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2008.
Pusa svim curama.
kad smo već kod problema sa srcem da se i ja uključim. inače sam sportaš i kada sam pod naporom nemam nikakvih tegoba, ali kada se smirim onda mi srce počinje preskakati. dešava se tako da iza normalnog otkucaja vrlo brzo dođe do drugog ali mnogo jačeg otkucaja i on, kao da me cijelog protrese kada udari. Nakon tog preskače sljedeći otkucaj. Bio sam prvi puta kod doktora i poslao me da uradim kompletne nalaze krvi i urina i sve je bilo ok. Na EKG-u se nije ništa vidjelo. Nakon nekoliko dana sam otišao drugom liječniku koji mi je ponovno uradio duži EKG, ali sada je bilo previše ekstra sistola. Nakon nekoliko minuta razmišljanja rekao mi je da najvjerojatnije nije nipta opasno ali da se za svaki slučaj javim internisti. kada sam sa uputnicom otišao do interniste rekli su mi da se čeka otprilike 40 dana. Sada ne znam što da radim.
usputno, prosječan tlak mi je 130/75 a otkucaja srca imam od 38 do 55.
Marko-Orašje is offline   Odgovori s citatom
Old 27.10.2008., 19:04   #80
ledeny
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2008.
što kada mi srce kuca oko 120 otkucaja u minui? zna se desit kada igran kosarku kuca u prsima i ja ko e neugodno al nista ne boli i nakon karatkog vrimena se smiri oko 20 ak sec ako je stvarno ozbiljno jel se to kome ikad desavalo?
ledeny is offline   Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja