Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija
Korisničko ime
Lozinka

Religija Institucionalno vjerovanje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.11.2007., 16:06   #81
Guardian Of Ortodoxy
Cuvar Pravoslavlja

Guardian Of Ortodoxy Avatar

Registracija: Nov 2007.
Quote:
satori kaže: Pogledaj post
to bi mogao biti jedino brak iz koristi...

s obzirom da ni jedna strana ne misli odstupiti ni milimetar... bitnije im je koliko vlasti, para i ovaca imaju nego vjera, bog... ljudi... ispravnost.. mir

ljudi koji se hrane mrznjom i ne priznaju nista osim sebe samih mogu jedino unistavati a nikako kreirati
Nema tu koristi sa pravoslavne strane.. ako ovo nekom koristi, to je vatikanu. Oni su se odcepili, sada hoce i da naprave uniju sa pravoslavcima. Nakon toliko genocida i zlocina sto su nad nama napravili (setimo se svi sta su radili za vreme inkvizicije i krstaskih ratova)
Old 15.11.2007., 16:18   #82
Endimion17
mozak mi je žvaka

Endimion17 Avatar

Registracija: Jun 2006.
Quote:
Guardian Of Ortodoxy kaže: Pogledaj post
Ja sam siguran da se nece ujediniti. Niti jedan normalan pravoslavac nece ljubiti one gay cipelice od laznog naslednika sv. petra, pape.

Pozdrav vama i samo sanjajte ovakve snove
A zašto bi itko ljubio "gay cipelice" (što god to značilo) pape? Zar je to neki protokol?
Endimion17 is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 16:20   #83
Guardian Of Ortodoxy
Cuvar Pravoslavlja

Quote:
Endimion17 kaže: Pogledaj post
A zašto bi itko ljubio "gay cipelice" (što god to značilo) pape? Zar je to neki protokol?

Ne, nije protokol.. ali papa nije "sveti covek", on je diktator koji se skriva iza lica "svetog coveka". I to je de facto!
Mislim, ujedinjenje a papa ostaje glavni ? To bi znacilo da pravoslavci priznaju papu. Pa to nije "Ujedinjenje" to je onda masovno pokrstavanje pravoslavaca :S
Old 15.11.2007., 16:49   #84
arna
vita aeterna

arna Avatar

Registracija: Apr 2006.
Quote:
satori kaže: Pogledaj post
to bi mogao biti jedino brak iz koristi...
Nesumnjivo. Islam se širi, kršćanstvu za ovratnik piri.
Old 15.11.2007., 17:04   #85
Ernesto
Registrirani korisnik

Ernesto Avatar

Quote:
to je onda masovno pokrstavanje pravoslavaca :S

Zar nisu pravoslavci krscani..???
Ernesto is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 17:13   #86
Endimion17
mozak mi je žvaka

Endimion17 Avatar

Quote:
Ne, nije protokol.. ali papa nije "sveti covek", on je diktator koji se skriva iza lica "svetog coveka". I to je de facto!
Mislim, ujedinjenje a papa ostaje glavni ? To bi znacilo da pravoslavci priznaju papu. Pa to nije "Ujedinjenje" to je onda masovno pokrstavanje pravoslavaca :S
I ja se slažem da nije svet. I Crkva se slaže.
Nemam neko dobro mišljenje o papama. Koliko god lijepih stvari kažu, toliko i nalupaju. A u pozadini novac. Uf.
Imaš pravo o ovom na kraju. Ne dajte se vi.
Old 15.11.2007., 17:30   #87
Fredrro
Registrirani korisnik

Quote:

A ovaj je još gluplji....
Papa diktator
Ja se divim vama koji uopće niste upoznati sa crkvenim učenjem i njenom povješću, hijararhijom...često ste nevjernici i ipak dolazite ovdje iskazati mržnju, gađenje i provaljivati ovakve notorne gluposti.
Ali pazi ovaj komentar "masovno pokrštavanje pravoslavaca"!!!
Pa ti niti ne znaš što je krštenje, jer da znaš ovakvu glupost ne bi izjavio!
Fredrro is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 17:33   #88
Guardian Of Ortodoxy
Cuvar Pravoslavlja

Quote:
Ernesto kaže: Pogledaj post
Zar nisu pravoslavci krscani..???
pardon, hteo sam reci masovno pokatolicavanje.
Old 15.11.2007., 17:40   #89
Fredrro
Registrirani korisnik

Quote:
Ja sam siguran da se nece ujediniti. Niti jedan normalan pravoslavac nece ljubiti one gay cipelice od laznog naslednika sv. petra, pape.

Pozdrav vama i samo sanjajte ovakve snove
Tvoje riječi govore sve o tebi..."kršćanine"! Odvoji crkvu u svojoj glavici od radikalizma. Upregni malo, spusti ego na nivo dostojan za objektivno razmatranje crkveno-vjerskih pitanja. Možeš ti to!
Fredrro is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 17:41   #90
Guardian Of Ortodoxy
Cuvar Pravoslavlja

Quote:
Fredrro kaže: Pogledaj post
Tvoje riječi govore sve o tebi..."kršćanine"! Odvoji crkvu u svojoj glavici od radikalizma. Upregni malo, spusti ego na nivo dostojan za objektivno razmatranje crkveno-vjerskih pitanja. Možeš ti to!
Ma daj molim te! Mozes ti i bolje nesto da smislis.
Old 15.11.2007., 18:07   #91
felapton
Registrirani korisnik

Quote:
Fazlija kaže: Pogledaj post
Osobno mislim.... nemoguce. Obije se vjere zasnivaju velikim dijelom na praznovjerju, i izgubile su dodir s jednostavnim vjerskim istinama. Praznovjerja su iskljuciva, iskljucivosti nije moguce ujedniit.
Može biti jedino ako misliš na običan puk (pojedine primjere, na kojima obično nastaju ovakvi zaključci), ako govorimo o službenoj teologiji vrijedilo bi nabrojiti dotična praznovjerja.

Quote:
Ako bi se RKC htjela ujediniti s bilo kim, ona bi se morala vratiti na ustroj rane crkve. Trebala bi odustati od svojih brojnih praznovjerja (tzv. dogmi).
npr.?

Quote:
Papa ne bi mogao biti apsolutni i nepogresivi poglavar krscana, nego samo rimski biskup i vrlo apstraktan moralni autoritet;
Papinska nepogrešivost odnosi se na donošenje odluka ex cathedra - nepromjenjivih dogmatskih i moralnih istina, na isti način kao što se odnosi na nepogrešivost Crkve. Odnosno, gdje je Petar, tu je Crkva, i obrnuto.
Svaki pravoslavac će se složiti da su zaključci prvih 7 ekumenskih sabora (koje je potvrdio papa) nepogrešive i nepromjenjive, na isti način kao katolik. Dogma o papinoj nepogrešivosti često kod ljudi stvara različita shvaćanja, no bit je jednostavna i dolazi u paketu zajedno s papinskim primatom (koji djeluje u ime cijele Crkver).

Quote:
trebalo bi se doputiti pluralizam misljenja, a predstavnici drugih crkava bi trebali uci u neku zajednicku konklavu s katolickim biskupima; svecenstvo bi se trebalo zeniti i zivjeti normalnim zivotom u zajednici, dok bi samo monasi trebali biti u samostanima. Kako bi protestanti prihvatili monasku tradiciju, kada su je unistili prije 400 godina?
Monaška tradicija je pitanje krajnje sporednog značaja, između katolika i protestanata postoji velika teološka barijera koju je, objektivno, gotovo nemoguće nadići. U odnosu s pravoslavciam je sasvim druga situacija, zajedno dijelimo teologiju utemeljenu na prvih 7 ekumeskih sabora... baza je jednaka, ralzike su u detaljima. Među koje spada i pitanje obveznog/fakultativnog celibata, o tome se između ostalog trebalo raspravljati na 2. vatikanskom saboru, ali je tema po izričitom papinom zahtjevu skinuta s dnevnog reda (zbog procjene da još nije pogodan trenutak za otvaranje dotične teme). Eventualna odluka o fakultativnom celibatu može svakog trena stupiti na snagu i tu nema zapreka, potrebna je suglasnost odlučujućih.

Quote:
Pravoslavni bi trebali odustati (vecim dijelom) od svoje nacionalne organizacije i prihvatiti univerzalno ustrojstvo crkve... to nitko od njih nije u stanju uciniti. Napraviti ustupke i usvojiti drugacije ponasanje... Nema sanse.
Ne bih se složio... stvara se pogrešan dojam zbog načina na koji pravoslavlje funkcionira unutar SPC, no na generalnoj razini primjećujemo veliki ekumenski napredak između Pravoslavne i Katoličke crkve u posljednjih 30-40 godina. Prije toga teško je bilo zamisliti da će jednog dana rimski papa i carigradski patrijarh zajedno služiti liturgiju. Ponavljam - ovo je također političko pitanje, ne teološko. Na području teologije većih nesrazmjera gotovo da nema, ako se uspije dogovoriti konsenzus oko primata pape, bio bi to veliki korak ka ujedinjenju.

Quote:
Taljigat ce radije ovako dok sve ne propadne, i dok narod ne prihvati neku drugu vjeru. Tako je bilo i s rimskom religijom dok je nije preplavilo krscanstvo. Sada je tako i s krscanstvom, dok ga ne preplave istocne religije koje su sve popularnine na zapadu...
Ovakvu sudbinu neku proriču već od prvih vremena, preko protestantizma, prosvijetiteljstva, pa sve do danas, a visimo na kakvo tlo su naišle njihove prognoze. Prisjetimo se samo Kristovih riječi:

''Ti si Petar - Stijena, na toj stijeni izgradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati'' (Mt 16)

Ovo obećanje uvijek se nanovo potvrđuje kao istinito i nema tog faktora koji bi uspio izvršiti gorenavedenu prognozu. Crkva ima potporu Duha Svetoga, po čemu se mi kršćani i razlikujemo od onih koji se svojim silama žele spasiti i uspijevaju izmisliti 3000 bogova.
felapton is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 18:30   #92
kokobill
Tutor zalutalih ovcica

kokobill Avatar

Registracija: Apr 2007.
Predstavnici Ruske pravoslavne crkve napustili su savjetovanje u Ravenni, jer su na njemu sudjelovali predstavnici Pravoslavne crkve Estonije, koji su u vrijeme SSSR-a bili pod moskovskim patrijarhatom a otcijepili su se uz blagoslov patrijarha Konstantinopola, Bartolomea I. Moskovski patrijarh Aleksej II. ne priznaje primas patrijarha Konstantinopola, prenosi Hina.

Bude sve dobro,samo treba popustljivost sa obje strane.
Old 15.11.2007., 18:40   #93
Guardian Of Ortodoxy
Cuvar Pravoslavlja

Quote:
kokobill kaže: Pogledaj post
Predstavnici Ruske pravoslavne crkve napustili su savjetovanje u Ravenni, jer su na njemu sudjelovali predstavnici Pravoslavne crkve Estonije, koji su u vrijeme SSSR-a bili pod moskovskim patrijarhatom a otcijepili su se uz blagoslov patrijarha Konstantinopola, Bartolomea I. Moskovski patrijarh Aleksej II. ne priznaje primas patrijarha Konstantinopola, prenosi Hina.

Bude sve dobro,samo treba popustljivost sa obje strane.

Veruj mi, sve sto ce biti od ujedinjenja katolika i pravoslavaca je vasa pusta zelja za tim! otpadnici od hrista!
Old 15.11.2007., 18:43   #94
Ravanica
Banned

Quote:
divizija kaže: Pogledaj post
bartolomeja ne priznaju srpska i ruska crkva, da budemo odmah na čisto. to čini njih šizmaticima unutar pravoslavlja. armenci i etipoljani su monofiziti, a ne pravoslavci, odvojili su se još u petom stoljeću, a bugari priznaju carigradskog patrijarha. očito je da će se katolici i pravoslavci ujediniti, a da će izvan ostati nacionalističke crkve.
što se tiće indulgencije, katolici je ne priznaju, što se tiće filioque nije obavezno.
da... etiopljani su staroobredci, dakle razlikuju se vise u formi no u sustini. bugari su primili nov kalendar, za njih ne cudi zblizavanje s katolicima preho Hristovih muka.
grudobran i branich pravoslavlja je rusija, u njenoj milosti (ruskog seljaka i monaha) je sudbina coveka na zemlji. o ujedinjenju njihovim, najpre, sa katolicima nema reci. prosecna ruska babuska, ona sto instiktivno bez dogamata i naduvanih reci, ispoveda veru i zivi u poboznosti zna to.

da te oraspolozim: a. jovan je prorokovao da ce biti ujedinjenja u predapokalipticnim vremenima, crkva bludnica i ostalo... no, tada cemo u vrecama docekati enoha i iliju, drugi Hristov dolazak i mac podele, ali onaj konacni.

pobrojao sam par jeresi (svaka je duhovna smrt), ima puta 7!
da ne pricam o misionarenju latina, luterana i ostalih po rusiji (i srbiji), podrivanju Crkve, drzave kroz "humanitaran rad", nvo i ostalo... a, tu su i bolne istorijske cinjenice (unijacenje po hrvatskoj, bosni, ndh, komunizam, najnoviji ratovi i svi predjasnji... do palenja svete gore, jerusalima, kosova...).

a, te "nacionalisticke crkve" sto ce ostati, da se vratim na apokalipsu, to je ono "malo stado", sto im Hristos kaze "ne boj se". to je ono malo hriscana u poslednjim vremenima sto nece primiti uniju, zig zveri, no ce biti gonjeni...

itd, itd...
Izbrisi, Gospode, sva secanja moja, osim jednog. Jer secanja me cine starim i nemocnim. Secanja mi upropascuju danasnji dan. Ona mi pritiskaju danasnji dan prosloscu i slabe mi nadu na buducnost jer mi u legionima sapcu na uho: "bice samo ono sto je bilo."
Ravanica is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 18:46   #95
kokobill
Tutor zalutalih ovcica

kokobill Avatar

Registracija: Apr 2007.
Quote:
Veruj mi, sve sto ce biti od ujedinjenja katolika i pravoslavaca je vasa pusta zelja za tim! otpadnici od hrista!
Molit cu pojasnjenje,ak si krscanin ili hriscanin.
Old 15.11.2007., 18:50   #96
Ravanica
Banned

Quote:
TanjaOriginal kaže: Pogledaj post
PREKO MENE MRTVE!

Podijeli pa vladaj. Opasniji su ujedinjeni i ne dam i NEĆU!
sine,
verovala ili ne, rekla si pametnu stvar. omaklo se?
unija je, kroz istoriju (crkva i nacija) se to najbolje vidi, zlo... a i nije u Duhu.
zar Hristos nije podelio narode i stvorio jezike (videti SZ)? upravo jer unija vodi u jedinstvo u grehu, kao onomad kada se gradila vavislonska kula. tada, sabrana pamet, pocne ugadjati ovozemaljskom, ne misleci na Boga. itd, itd...

sto ne znaci da bratu (latinu) ne zelim spasenje i pokjanje, naposletku ujedinjenje ali u Gospodu, ne zbog... stomakougadjanja.

naposletku, valjda se i mi (rusi i srbi) pitamo?! vi proglasiste ujedinjenje bez nas! ajme...
pre par godina je 2 miliona grka demonstriralo u atini protiv licnih karata s bar kodom (cija li je to smicalica?), a vi o ujedinjenju? drzanje njihovo je pokazatelj nama, kada smo se svetosavlja odrekli... sa sve nacionalnom crkvom i teokratskom drzavom, onako kako je Bog uredio na Nebu i propovedao kroz proroke nama...
Izbrisi, Gospode, sva secanja moja, osim jednog. Jer secanja me cine starim i nemocnim. Secanja mi upropascuju danasnji dan. Ona mi pritiskaju danasnji dan prosloscu i slabe mi nadu na buducnost jer mi u legionima sapcu na uho: "bice samo ono sto je bilo."
Old 15.11.2007., 18:50   #97
Endimion17
mozak mi je žvaka

Endimion17 Avatar

Old 15.11.2007., 18:52   #98
Ravanica
Banned

Quote:
arna kaže: Pogledaj post
Pa prvo bi se trebali ujediniti pravoslavci, zar ne? Oni i tak na par kvadrata imaju tri pravoslavne crkve koje se međusobno ne priznaju.

Čisto sumnjam da bu se takvo ujedinjenje kršćanstva ostvarilo u dogledno vrijeme, a i kasnije.
to su pomesna crkve... u molitvenom i liturgijskom opstenju, a razlicite u kulturama, jeziku... otuda "podela" na pomesne. vrlo smo ujedinjeni.
da svi svrsavamo Liturgiju bez pomena vartolomeja... slaveci Boga, ne papu.
Old 15.11.2007., 18:53   #99
arna
vita aeterna

arna Avatar

Vuk dlaku mijenja, čud nikako.
Old 15.11.2007., 18:57   #100
Ravanica
Banned

Quote:
da.
Bog je isti juce, danas i u vekove.
moral i cud ne menjamo, jer se drzimo Bozijeg zakona, novozavetnoga, koji je nepromenljiv. do kraja sveta.
Old 15.11.2007., 19:01   #101
arna
vita aeterna

arna Avatar

Quote:
Ravanica kaže: Pogledaj post
naposletku, valjda se i mi (rusi i srbi) pitamo?! vi proglasiste ujedinjenje bez nas! ajme....
...ko nas bre sastavi?...
Old 15.11.2007., 19:10   #102
Ravanica
Banned

fazlija kaze da je pametnija, duhovnija, bogopozvanija od svetoga save i svih svetih, ako razumedoh njenu konstataciju da treba da se odreknemo nacionalnih crkava?
Old 15.11.2007., 20:21   #103
No Nick
Trenutno baniran

No Nick Avatar

Registracija: Oct 2006.
Pošalji poruku preko MSN korisniku No Nick Pošalji poruku preko Yahoo korisniku No Nick Pošalji poruku preko Skype korisniku No Nick
Ovo je bash zanimljivo pogledati:

NAKON TISUĆLJETNOG RASKOLA
U Ravenni dogovoreno ujedinjenje katoličke i pravoslavne crkve?

KRAJ RASKOLA Stapanje Katoličke i pravoslavnih crkava bliže nego ikad
No Nick is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 22:28   #104
tmv3
tea7

tmv3 Avatar

Registracija: Aug 2007.
Ej, Katolici i pravoslavci, a šta je sa kršćanima protestantskog opredjeljenja?
Old 15.11.2007., 22:33   #105
Ernesto
Registrirani korisnik

Ernesto Avatar

Quote:
tmv3 kaže: Pogledaj post
Ej, Katolici i pravoslavci, a šta je sa kršćanima protestantskog opredjeljenja?
Oni ce protestovat i dalje protiv pape i ujedinjenja...
Ali ako se budu ujedinjavali nitko to nas nece pitati kao sta nisu pitali kada su se razjedinjavali..!!
Old 15.11.2007., 22:45   #106
barmen jitro
Registrirani korisnik

barmen jitro Avatar

Registracija: Oct 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku barmen jitro
Quote:
divizija kaže: Pogledaj post
kako će papa kročiti u srbiju i rusiju kad iste izgleda idu i k tomu da se izdvoje i od pravoslavlja i stovre svoje nacional-krščanstvo.uostalom, srbi su već bili otpali od pravolsavlja nakon 1346. kad su proglasili svoju crkvu nelegalno patrijaršijom.

Ne trabunjaj bezveze bolje cuti ako nemas pametno sta reci!!!
barmen jitro is offline   Odgovori s citatom
Old 15.11.2007., 22:55   #107
Ernesto
Registrirani korisnik

Ernesto Avatar

Quote:
barmen jitro kaže: Pogledaj post
Ne trabunjaj bezveze bolje cuti ako nemas pametno sta reci!!!
Ako se ujedine eto Velike srbije do Vatikana bez krvoprolica
Old 15.11.2007., 23:09   #108
Endimion17
mozak mi je žvaka

Endimion17 Avatar

Quote:
Ernesto kaže: Pogledaj post
Ako se ujedine eto Velike srbije do Vatikana bez krvoprolica
u jebate.
Old 16.11.2007., 01:02   #109
Ravanica
Banned

no nik, temu sam zakljucio sto se tice pravoslavnih...
Old 16.11.2007., 02:46   #110
Ernesto
Registrirani korisnik

Ernesto Avatar

Quote:
Mozes je ti zakljucivat ali granice veliiiiiiiiiiiiiike srbije su se do Vatikana pomakle..!!! E sad kako ti vidi sta ces dalje ja imam Raina Sadya I Dervisa ja i dervis odosmo u pustinju nece donas stici a vi ste najebali ovdje ostali a ni Papi se nepise sjajno a ni Crnogorcima zakur...c su se odcepili nema majci bjezanja niko nesme da vas bije sem nase i vase milicije nema cepanja velike srbije ako ce se hrvati i crnogorci odvoit e onda su granice Vatikan Carigrad Alzir malo da i ove muslimane zakinemo a ne samo rimokatolike ..!!!!!!!
Old 16.11.2007., 08:37   #111
Nemruth Dagi
Imhotepov savjetnik

Nemruth Dagi Avatar

Registracija: Nov 2002.
Quote:
Dobro zboriš, vjetrovi promjene su dakle nemogući...avaj
ipak jedini vjetrovi koji mogu zapuhati su ti

ako Švicarci i glavni tajnik u Vatikanu taj dan jedu grah...onda
imaju "stinky wind" a jedina promjena će usljediti izmjenom jelovnika...
Old 16.11.2007., 09:59   #112
TanjaOriginal
HAZAR

TanjaOriginal Avatar

Registracija: Sep 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku TanjaOriginal
Quote:
sine,
verovala ili ne, rekla si pametnu stvar. omaklo se?
unija je, kroz istoriju (crkva i nacija) se to najbolje vidi, zlo... a i nije u Duhu.
zar Hristos nije podelio narode i stvorio jezike (videti SZ)? upravo jer unija vodi u jedinstvo u grehu, kao onomad kada se gradila vavislonska kula. tada, sabrana pamet, pocne ugadjati ovozemaljskom, ne misleci na Boga. itd, itd...

sto ne znaci da bratu (latinu) ne zelim spasenje i pokjanje, naposletku ujedinjenje ali u Gospodu, ne zbog... stomakougadjanja.

naposletku, valjda se i mi (rusi i srbi) pitamo?! vi proglasiste ujedinjenje bez nas! ajme...
pre par godina je 2 miliona grka demonstriralo u atini protiv licnih karata s bar kodom (cija li je to smicalica?), a vi o ujedinjenju? drzanje njihovo je pokazatelj nama, kada smo se svetosavlja odrekli... sa sve nacionalnom crkvom i teokratskom drzavom, onako kako je Bog uredio na Nebu i propovedao kroz proroke nama...
Ja sam KĆI! I nikako drugačije!
Sinovi obično ne nose ime Tanja. A i gramatički je neispravno kći nazvati sinom.

Rekla sam izuzetno pametnu stvar i ZNAM da jesam. Imam vremena do kraja života spominjati četnike, ustaše, "svetog" Stepinca i ine.
Preko mene mrtve. Uništenje zločinačke ustanove mi je hobby.

A još kada skupim ekipu, sve ovisnici o piskaranju, i napišemo knjigicu - rječnik... no o tom - potom.

Ovdje postoji samo jedna zabrinjavajuća stvar. Katolici i pravoslavcni nisu baš nigdje u svijetu posvađani osim kod nas zahvaljujući povijesnim likovima koji su izjednačili vjeru i naciju kao što je Pavelić, Nedić, Tito i ini idioti, ali barem neka korist od njih. Do pojave navedenih i na našem području ako nema jednog popa ima drugi, ljudi se sve obavljali što im je trebalo, a papiri idu tamo gdje treba. Imali su ovlasti i jedni i drugi do tako ogavne faze da je npr. katolički obavljao obred po pravoslavnoj proceduri i obrnuto, ovisi o potrebama. Boginji hvala, sada to nije tako , a materijala samo sa "svetim" Stepincem ima za idućih 1000 godina.

Ta pitanja je nužno razrješavati, zar ne?

Pravoslavni su izuzetno opasni. Osim što su bliži izvornom kršćanstvu (jebi ga - ovo ću tvrditi da ja nisam nikada rekla ) kulturološki su nam bliski, jezički itd...... Ako ništa ne ugura sumnjivce u crkvu, doticaj s pravoslavljem bi mogao. Oni briju filmove koje je katolička crkva u trci za novcem poodavno zaboravila. I imaju jedno veliko sr..... u pristupu, a to je da stvarno NISU ODVOJENI OD NARODA. Samo mi fali još u HR NEBAHATI kažučasni. A bahati su jer imaju love-moju- i smiju mi se u facu.

Što se tiče barkodova, pravoslavni su i tu u pravu. Ali ni katolici neće barkodove, samo se ne dernjaju po cesti jer znaju da to nema smisla. Ni koristi.

A budući da je svinjarija na pomolu - predlažem hitno ujedinjenje SVIH SVJETSKIH NEPRIPADNIKA zločinačkih ustanova.
Old 16.11.2007., 10:00   #113
TanjaOriginal
HAZAR

TanjaOriginal Avatar

Registracija: Sep 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku TanjaOriginal
Quote:
da.
Bog je isti juce, danas i u vekove.
moral i cud ne menjamo, jer se drzimo Bozijeg zakona, novozavetnoga, koji je nepromenljiv. do kraja sveta.
Ja sam ga proomijenila i imam namjeru nastaviti mijenjati.
Old 16.11.2007., 10:24   #114
Basta
maliciozni progonitelj

Basta Avatar

Pošalji poruku preko MSN korisniku Basta
dobro je da je počelo...

ne mogu se načudit da su pravoslavci priznali papin primat, no možda stvarno pušu neki novi vjetrovi...

računam da će se papin primat kompenzirat na više operativnoj razini i u pitanju dogmi; to se već vidi iz teksta dokumenta gdje se naglašava uloga biskupa... osobno tumačim na način da na jednom području neće moći istovremeno biti dva biskupa, katolički i pravoslavni, već samo jedan... ovo bi moglo umiriti pravoslavce, naročito ruse, koji se plaše prozelitizma zapadnih crkava...

isto tako što se tiče dogmi, npr. filiouque, čini mi se da će se i tu poslušati pravoslavni glas, al po meni to nije bitno... jedno je što ljudi kažu da je, a drugo je što je po Bogu...
Old 16.11.2007., 10:49   #115
No Nick
Trenutno baniran

No Nick Avatar

Pošalji poruku preko MSN korisniku No Nick Pošalji poruku preko Yahoo korisniku No Nick Pošalji poruku preko Skype korisniku No Nick
Quote:
di si zakljucao i kako? Eto ti ona dva linka pa vidi da je neko drugi nesto 'zakljucao' a tebe nije pitao? Kao ni nikog od nas.
Old 16.11.2007., 10:55   #116
No Nick
Trenutno baniran

No Nick Avatar

Quote:
Basta kaže: Pogledaj post
dobro je da je počelo...

ne mogu se načudit da su pravoslavci priznali papin primat, no možda stvarno pušu neki novi vjetrovi...

računam da će se papin primat kompenzirat na više operativnoj razini i u pitanju dogmi; to se već vidi iz teksta dokumenta gdje se naglašava uloga biskupa... osobno tumačim na način da na jednom području neće moći istovremeno biti dva biskupa, katolički i pravoslavni, već samo jedan... ovo bi moglo umiriti pravoslavce, naročito ruse, koji se plaše prozelitizma zapadnih crkava...

isto tako što se tiče dogmi, npr. filiouque, čini mi se da će se i tu poslušati pravoslavni glas, al po meni to nije bitno... jedno je što ljudi kažu da je, a drugo je što je po Bogu...
Gledace se puno vise na ono sto spaja "jednu crkvu koja dise na dva pluca", kako su se izrazavali pojedini predstavnici vaticana, sto i jest istina. Na razlike se nece fokusirat, jer mozda su obe crkve svesne istorijskog gubitka njihovog razjedinjenja, recimo?? Osim toga, istorijski se moze pokazati da su cak i istocni crkveni oci mnogo polagali na papu, to je istorijski fenomen da se papa priznaje kao "prvi medju jednakima", i da na osnovu toga papi zaista pripada odredjeni primat, premda je pravoslavnima smetalo sto je papa "odlazio predaleko" u svojim izjava, tipa da je on "namesnik Isusa Hrista", i slicne izjave (pape uopste, ne mislim samo na jednog). Sa tim se pravoslavni nikada nisu mogli pomiriti, i mislim da je njihov problem komplexa, stalno se nesto osecaju inferiornima u odnosu na vatican, a trebalo bi ih boleti uvo, no ipak nije tako, upravo zbog istorije koja ide u prilog papinog primata. Sem toga, pravoslavni zaboravljaju da je vatican ostao sto je oduvek i bio, nema mozda 'ex catedra' izjava i papinih bula u vezi toga sto je danas papa, ali svejedno, nema ni 'ex catedra' i papinih bula u kojima papa negira istorijske izjave i promasaje koje su oni cinili, bar ja ne znam za njih. U stvari, cud se ne menja, menja se samo dlaka, neko rece, i kod jednih i kod drugih.

Gdi to vodi? Da li u propast ili u boljitak? Vreme ce najbolje pokazati.
Old 16.11.2007., 11:25   #117
Ravanica
Banned

Quote:
TanjaOriginal kaže: Pogledaj post
Ja sam KĆI! I nikako drugačije!
Sinovi obično ne nose ime Tanja. A i gramatički je neispravno kći nazvati sinom.

Rekla sam izuzetno pametnu stvar i ZNAM da jesam. Imam vremena do kraja života spominjati četnike, ustaše, "svetog" Stepinca i ine.
Preko mene mrtve. Uništenje zločinačke ustanove mi je hobby.

A još kada skupim ekipu, sve ovisnici o piskaranju, i napišemo knjigicu - rječnik... no o tom - potom.

Ovdje postoji samo jedna zabrinjavajuća stvar. Katolici i pravoslavcni nisu baš nigdje u svijetu posvađani osim kod nas zahvaljujući povijesnim likovima koji su izjednačili vjeru i naciju kao što je Pavelić, Nedić, Tito i ini idioti, ali barem neka korist od njih. Do pojave navedenih i na našem području ako nema jednog popa ima drugi, ljudi se sve obavljali što im je trebalo, a papiri idu tamo gdje treba. Imali su ovlasti i jedni i drugi do tako ogavne faze da je npr. katolički obavljao obred po pravoslavnoj proceduri i obrnuto, ovisi o potrebama. Boginji hvala, sada to nije tako , a materijala samo sa "svetim" Stepincem ima za idućih 1000 godina.

Ta pitanja je nužno razrješavati, zar ne?

Pravoslavni su izuzetno opasni. Osim što su bliži izvornom kršćanstvu (jebi ga - ovo ću tvrditi da ja nisam nikada rekla ) kulturološki su nam bliski, jezički itd...... Ako ništa ne ugura sumnjivce u crkvu, doticaj s pravoslavljem bi mogao. Oni briju filmove koje je katolička crkva u trci za novcem poodavno zaboravila. I imaju jedno veliko sr..... u pristupu, a to je da stvarno NISU ODVOJENI OD NARODA. Samo mi fali još u HR NEBAHATI kažučasni. A bahati su jer imaju love-moju- i smiju mi se u facu.

Što se tiče barkodova, pravoslavni su i tu u pravu. Ali ni katolici neće barkodove, samo se ne dernjaju po cesti jer znaju da to nema smisla. Ni koristi.

A budući da je svinjarija na pomolu - predlažem hitno ujedinjenje SVIH SVJETSKIH NEPRIPADNIKA zločinačkih ustanova.
"krivu kletvu na dom ne ponesi,
jer je muka s Bogom ratovati."

zato, i svoje pesnicke talente umnozavajte i trosite sebi u korist, ne buntovnistvom i praznim pricama. od toga se niko leba nije najeo.

mi smo bahati, jer je u nas Istina i Crkva, Hristos je s nama. no, po onoj jevrejima: sto ih vise bijem, to ih manje boli, obrazi im od kamena... tako i mi, srbi. osilili se i razbahatili.

bahatost katolika je iz dokolice, ispraznosti, punog stoamak, depresije, promasenosti...

u najkracem.
Old 16.11.2007., 11:29   #118
Basta
maliciozni progonitelj

Basta Avatar

Pošalji poruku preko MSN korisniku Basta
kako se povijest obrće...

u prvo vrijeme je zapad bio malobrojan i siromašan, istok mnogobrojan i bogat... na zapadu je vladala arijanska hereza, a na istoku su bili katolici koji su na kraju prevladali...

kasnije je zapad postao mnogobrojan i siromašan, a istok malobrojan i bogat... iz brojnosti i razlike u bogatstvu je slijedio raskol na zapadne rimokatolike i istočne pravoslavne koji su nekoć bili katolici...

danas je prijelaz završen, zapad je mnogobrojan i bogat, istok malobrojan i siromašnij od zapada...
Old 16.11.2007., 11:29   #119
Ravanica
Banned

Quote:
No Nick kaže: Pogledaj post
di si zakljucao i kako? Eto ti ona dva linka pa vidi da je neko drugi nesto 'zakljucao' a tebe nije pitao? Kao ni nikog od nas.
procitaj postove, odgovorio sam na taj link. i ideju, uopste.
mego, ti otidi u prvu crkvu, posto vidim da si van tokova, i popricaj s nekom od baba sto se tiskaju oko ikona... da ne pricam o svestenicima, e one i oni ce ti reci o ujedinjenju.

tako da za jedinstvo i ljubav treba dvoje... ne vidim osim pape i latina (koji davno zele i nas da uvuku u svoju pricu, dakle nije ovo prica od juce), da ima volje s druge strane?

no, mozes ti mastati, tipkati po forumu... realnost je drugacija.

neka tako i ostane!
Old 16.11.2007., 11:33   #120
Ravanica
Banned

Quote:
Basta kaže: Pogledaj post
dobro je da je počelo...

u psihijatriji se ovo zove "fix ideja".
daj primer tih novih vetrova?! osim u tvojoj glavi...

kako umiriti ruse?! cime!? pre ce se satana s Bogom izmiriti... ili si na liniji s putinom koji je nedavno pricao (pa pred tobom porekao) o pravoslavlju kao cuvaru rusije?

plase? da, siroti rusi...
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja