koji je najjednostavniji način da saznam cijene karata na relacijama ZG-Beč, Beč-Prag, Prag-Berlin i sl? htjela bih izračunati dal mi se isplati kupiti interrail kartu.
s hž tetama na Zg glavnom kolodvoru imam blago rečeno katastrofalna iskustva
koji je najjednostavniji način da saznam cijene karata na relacijama ZG-Beč, Beč-Prag, Prag-Berlin i sl? htjela bih izračunati dal mi se isplati kupiti interrail kartu.
s hž tetama na Zg glavnom kolodvoru imam blago rečeno katastrofalna iskustva
Nema jednostavnog načina za sve zemlje. Za cijene unutar pojedine zemlje imaš sajtove kao što su bahn.de, SNCF, etc, a za ovakve destinacije moraš pitati babe s Glavnog.
ovo sa vozovima je stvarno komplikovano :S
trebam u 6. mjesecu u pariz i nasla sam super jeftinu povratnu iz milana, eh sad...kako do tamo? jel radije busom il vozom? na stranici hznet ima do venecije (kontam mogu dalje do milana), ali nikakve cijene nista nema...a to mi je u stvari najbitnije!
zagreb-venecija imas vec od 15 eura u jednom smjeru za euronight vlak, samo moras na vrijeme ju kupiti, jer se brzo rasprodaju. vozi se nesto vise od 7 sati.
venecija-milano kosta od 14,50 eura (3,5 sata voznje, regionalni vlakovi) do 25 eura (2,5 sata voznje, eurostar city vlakovi).
kupujes ju na glavnom kolodvoru, medjunarodni salter. ali tu jeftinu kartu moras rezervirati najkasnije tjedan dana unaprijed, pa prije nego odes tamo, nazovi ih na telefon da vidis jel ih uopce ima. ako ih nema, pitat tetu na telefonu koja je onda najpovoljnija opcija, buduci da ima raznih karata i popusta (studentski, za mlade do 26 godina itd.).
Jel mozda netko zna link za stranicu koja ti izracuna optimalno putovanje za vlakove i buseve. Nesto kao Viamichelin, ali za ostale vrste prijevoza. Znam da tako nesto postoji ala route planner....
a i buslije često vole naplatiti još jednu cijenu karte za bicikl, ili pola...rijetko koji da za cijenu obične prtljage. uvijek ga možeš rastviti i staviti u kutiju
Istraživala sam malo mogućnosti odlaska iz Zagreba do Pariza vlakom po netu - vidim ima kakva-takva veza, ali me zanima gdje se kupuju karte?
Je li moguće na Glavnom kolodvoru kupiti tako što ako ima presjedanja?
Konkretno - trasa ide otprilike Zagreb - Salzburg, Salzburg-Munchen, Munchen - Pariz.
Ili je potrebno na svakom pojedinom kolodvoru kupovati karte kad se dođe?
Nisam nikada putovala na takav način vlakom, pa bih molila konstruktivne prijedloge i iskustva.
Hvala!
kartu možeš bez ikakvih problema kupiti na glavnom kolodvoru na međunarodnoj blagajni (isto kao i na bilo kojoj drugoj međunarodnoj blagajni na bilo kojem kolodvoru u Hrvatskoj). ne moraš dvaput presjedati jer Mimara po novom voznom redu vozi do Frankfurta i to s minimalnim stajanjima u svim kolodvorima, pa fino cukneš u Sttutgartu na TGV (imaš skoro sat vremena za presjed što je najoptimalnije da ne čekaš dugo, a nisi u panici da ćeš zakasniti)
Istraživala sam malo mogućnosti odlaska iz Zagreba do Pariza vlakom po netu - vidim ima kakva-takva veza, ali me zanima gdje se kupuju karte?
Je li moguće na Glavnom kolodvoru kupiti tako što ako ima presjedanja?
Konkretno - trasa ide otprilike Zagreb - Salzburg, Salzburg-Munchen, Munchen - Pariz.
Ili je potrebno na svakom pojedinom kolodvoru kupovati karte kad se dođe?
Nisam nikada putovala na takav način vlakom, pa bih molila konstruktivne prijedloge i iskustva.
Hvala!