slažem se i baš sam štel pitati ove koji tvrde da je dvd bolji jesu li ikad pogledali kakve BD ima mogućnosti dodataka (npr. the thing je jedno takvo izdanje) i jesu li ikad pogledali koji BD film na bar 40 inčnom monitoru!?
baggio ali ima dobrih HD ripova od 6+ giga u visokoj rezoluciji
Pa, vjerojatno ima, ali nije gledljivo na baš svim uređajima. Vjerojatno misliš na .mkv filmove, takve moj crni štrumfastični PS3 ne čita. Blu-ray je pravi HD s visokim bitrateom, sve ostalo je kompresirano i to se na velikim televizorima vidi. A ja tako gledam filmove, na velikom televizoru.
Još jedna stvar je itekako problematična za Blu-ray (a i za DVD). Jako su osjetljivi na oštećenja, tj. možebitne ogrebotine su veliki problem za čitače. Tu je industrija optičkih diskova odavno napravila pogrešku. Već od CD-a su trebali stavljati plastične okvire, kao na UMD diskovima. Je, bilo bi znatno skuplje, ali riješili bi veliku boljku. DVD diskovi iz videoteka su često u lošem stanju, ali DVD čitači se uglavnom dobro nose s time. Blu-ray bi mogao biti jedna sasvim druga priča.
potpisujem! tako i ja, imam oko 100 dvd naslova i nepada mi sad napamet to sve opet kupovat na blu rayu! jedino bi kupio triologiju kumova, gladiatora i rockya, uglavnom te klasike... zna li tko od tih naslova jel izašlo šta kod nas?
Naravno da je HD slika bolja od standardne, tu stvarno nema dileme, al kad je riječ o kupnji filmova mnogi se ipak odlučuju za dvd jer su zadovoljni njime a i puno je jeftiniji.
Kupio sam blu ray ultimativno izdanje Čarobnjaka iz Oza. Izdanje je odlično, ali ne sadrži knjižicu o snimanju filma na 52 strane kako je navedeno na omotu. U dućanu gdje sam ga kupio su otvorili i drugo izdanje i ni ono nije imalo knjižicu