Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.08.2010., 02:59   #81
SEILON
Registrirani korisnik

Registracija: May 2008.
Actros1841 ja se s tobom slažem u većini toga što si ti napisao.Dapače, veoma perceptivno pisanje. Ja ne isključujem tvoje mišljenje,nego pokušavam prezentirat svoje. Volio bih da ima više takvih sugovornika.
SEILON is offline  
Old 02.08.2010., 10:48   #82
-mobyXXL-
Registrirani korisnik

-mobyXXL- Avatar

Registracija: Jan 2007.
Quote:
Proxy1969 kaže: Pogledaj post

ta i takva vozila su predmet staleškog statusa i kupuju ih oni kojima posao ovisi o društvenom statusu i ta vozila su in samo ako je najnoviji model u pitanju, kupnjom rabljenog šaljete poruku i ja bih tako želio, ali nemam što u uređenom poslovnom svijetu i nije najbolja preporuka, a normalnoj srednjoj klasi takav automobil nije potreban te stoga nema širu publiku uz prije navedene troškove servisiranja, posjedovanja (porez na imovinu). BTW priča " u mene volkii avto, švabo " prolazi sve manje i na Balkanu i Rusiji
kojem uređenom poslovnom svijetu? Ovom kod nas? I gdje to točno? U Konjščinskoj u kojoj je najviše automobila od milju kuna. Preprodavači kineskog tekstila i igračaka su uređeni poslovni svijet?
-mobyXXL- is offline  
Old 02.08.2010., 11:20   #83
Bono_
N/A

Bono_ Avatar

Registracija: Jan 2007.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Bono_ Pošalji poruku preko MSN korisniku Bono_
Da potvrdim Actros1841 tvrdnje, cijene automobila ce pasti malo, ali vrlo vjerojatno ce se zadrzati na istoj razini. Primjer iz HR zasto ce to biti tako je kruh i novine gdje je skinut pdv na 0% odnosno na 10% i cijena kruha i novina ostala na istoj razini odnosno poskupila.

Druga pretpostavka je da ce se devalvirati kuna, HR hoce uci u EU kako bi preuzeli sto prije Euro jer ne mogu vise drzati kunu na ovoj umjetnoj razini.

Trece pad realnog dohotka, po svim indexima mi smo na razini EU ili iznad nje tako da kod nas ne bi trebalo biti velikog pada dohotka, bar sto se tice hrane, nesto ce porasti energetika, tehnika ce pasti, place bi mogle ostati na istoj razini makar se treba skinuti porezno opterecenje.

Cetvrto okrupljavanje zastupnika je vec sad prisutno, jedina razlika je sto ce ulaskom u EU neki japanski proizvodaci pojaviti na nasim trzstima kao globalni zastupnici za EU, tako da ce izbaciti lokalne zastupnike.
Old 02.08.2010., 13:00   #84
piturf
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2008.
Quote:
Actros1841 kaže: Pogledaj post
Koji je tvoj problem? i što zapravo želiš znati ?
Ta klasa automobila se uzima od strane tvrtki na leasing, 3 godine, full service...nakon 3 godine se vraća i uzima novi.....u 3 godine razlika u cijeni je plaćena! uzmi da taj auto u leasingu košta ca 1500€ mjesečno.....54.000€ za 36 mjeseci .....sad jasnije da to nije pad cijene, već da je pola vrijednosti isplaćeno kroz leasing! Jedan od načina plasmana te klase automobila na tržištu!
nisu svi na lizing.kupuju ih i privatne osobe.pad cijena je normalan jer za te aute nepostoje kupci.ko normalan če kupit 500 s star 3 godine.za primje xenon far na slk košta 12 000,00 kuna.na s klasi je i skuplji,tako da 32 000,00 kuna za nekakav servis za taj auto i nije puno, s tim da u mercedes servisu mjenjaju sve što nevalja.sat rada je 305,00 kuna.extra auti uglavnom pokušavaju svom vlasniku dati neki viši status u svojoj okolini pa mislim da je red da to i plate.
piturf is offline  
Old 02.08.2010., 18:12   #85
STINGer
B'Stard

STINGer Avatar

Registracija: Dec 2002.
Niste trebali ovako zastraniti, imamo već temu

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja