Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo

Pravo Pravna pitanja. Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo, Radno, socijalno i obiteljsko pravo, Nekretnine

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.11.2010., 18:43   #21
Istekla prometna dozvola, tehnički i kazne

Ispričavam se moderatoru, ako slična tema već postoji.
Otvorio sam je zasebno radi uočljivosti i jer mi doista trebaju savjeti.
Dakle situacija je ovakva.
Obavio sam tehnički na kojem nisam prošao, rečeno mi je kako mi vrijedi još 10 radnih dana. Uredno sam platio osiguranje, i zatim, idućih dana krenuo rješavati probleme zbog kojih sam pao na tehničkom.
U međuvremenu me za vikend (u roku tih 10 dana, koliko mi važi papir od tehničkog), zaustavila policija i hop - kazna 700 kn prema čl. 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji kaže:
Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole, vozači drugih motornih ili priključnih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana.

E sad me zanima tko je tu lud? Ja sam prije toga, s takvim vozilom uredno prošao granicu (išao po jefinije dijelove u Slov.) i nikakvih problema s carinskom policijom nisam imao.
Prema osnovi na kojoj mi je napravljena kazna, ja sam vozilo odmah mogao ostaviti u Stanici za tehnički pregled, jer ga ne smijem koristiti ako mi je Prometna dozvola istekla.
Dakle pitanje: smijem li koristiti u nekom razumnom roku vozilo koje nije prošlo tehnički pregled (tipa onih 10 dana) i koliko taj rok traje (tj. do kada moram obnoviti registraciju), te na kojoj osnovi mi je napisana kazna ako sam imao uredno plaćeno osiguranje?
tranquility is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 19:57   #22
Jel ti se to se odigralo u okviru jednog miseca, npr. između 1.10. - 31.10.? Pitam jer ima jedna javna uputa by CVH upravo zbog ovakvih situacija.

Quote:
Dopisom Centra za vozila Hrvatske I/2, broj: 684-1/98 od 13. svibnja 1998. godine stanice su obavještene o novom načinu pisanja datuma do kada vrijedi valjanost tehničkog pregleda. Prema navedenoj uputi stanice su datum počele upisivati na način: dan-mjesec-godina, a ne kao do tada samo: mjesec-godina. Navedena izmjena napravljena je u svrhu ravnomjernijeg dolaženja vozila u stanicu tijekom cijelog tekućeg mjeseca, a ne kao što je bilo do tada da se u stanicama stvara velika gužva tijekom nekoliko zadnjih dana tekućeg mjeseca, a ostale dane stanica je uglavnom bila prazna.

Međutim, novim načinom označavanja roka valjanosti tehničkog pregleda nije se promjenila odredba Zakona o sigurnosti prometa na cestama, članak 263. u kojoj se kaže da su vlasnici dužni podvrgnuti tehničkom pregledu svoja vozila TIJEKOM MJESECA u kojem ističe rok od zadnjeg tehničkog pregleda (24 mjeseca za nova vozila i 12 mjeseci za stara vozila). To znači da je rok važenja tehničkog pregleda i nadalje do posljednjeg dana u mjesecu u kojem ističe tehnički pregled. Promjenio se samo način označavanja ovog roka.

Uprkos tome i danas pojedino osoblje stanica za tehnički pregled krivo upućuje stranke do kada vrijedi tehnički pregled, a stranke se pojedinačno obraćaju u Centar za vozila Hrvatske ili nadležne policijske uprave/postaje. Stoga još jednom upozoravamo na ispravno tumačenje do kada vrijedi tehnički pregled i još jednom dostavljamo uputu Ministarstva unutarnjih poslova u kojoj je dano ovo tumačenje.
...što će reć ukoliko ti tehnički ističe 6.10. imaš još 25 dana fore da ga napraviš.

Ukoliko si ipak 'probio' interval unutar jednog miseca mislim da bi na sudu tribala bit dostatna potvrda iz STP da si pristupio tehničkom pregledu u zakonskom roku..dobio si nekakvu potvrdu iz STP, jel da?
I ako kojim slučajem bude problema, jednostavno objasniš da si morao auto dovesti u red zbog pada na tehničkom. Šta si triba po njima - ostavit ga tamo u stanici i zvat šlep službu?

Iz ovakvih se slučajeva vidi da neki policajci ne razume dovoljno praksu i da nisu dovoljno fleksibilni ili im je pak jedini posa punjenje proračuna.
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 20:13   #23
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Jel ti se to se odigralo u okviru jednog miseca, npr. između 1.10. - 31.10.? Pitam jer ima jedna javna uputa by CVH upravo zbog ovakvih situacija.
Ma u okviru od 10 dana.
Dakle 21.10. sam otišao na tehnički. Registracija i prometna su mi vrijedile do 23.10.2010. Murija me zaustavila 31.10. Danas, dakle 4.11. sve sam riješio.

Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Iz ovakvih se slučajeva vidi da neki policajci ne razume dovoljno praksu i da nisu dovoljno fleksibilni ili im je pak jedini posa punjenje proračuna.
da, i sam sam našao onaj tekst koji citiraš, dakle da imam pravo u roku tekućeg mjeseca obavit tehnički i promijenit registraciju. znači 30 dana.
međutim danas sam zvao neke STP i oni su rekli da to nije njihov problem već problem vozača koji bi trebali paziti kada im ističe prometna, i ako sumnjaju da im vozilo nije u redu, odvesti ga na tehnički prije isteka prometne, tj. da imaju vremena obaviti servis prije isteka prometne.
što je opet imbecilo, jer kada sumnjati, a kada ne sumnjati? pa nisam ja automehaničar, a stvari zbog kojih nisam prošao su sitnice....
tranquility is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 20:25   #24
Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
... Dakle pitanje: smijem li koristiti u nekom razumnom roku vozilo koje nije prošlo tehnički pregled (tipa onih 10 dana) i koliko taj rok traje (tj. do kada moram obnoviti registraciju), te na kojoj osnovi mi je napisana kazna ako sam imao uredno plaćeno osiguranje?
Ne smiješ voziti nakon dana koji piše u prometnoj dozvoli. Nigdje i nikako.

Ovo što ti je čovjek u stanici za tehnički pregled rekao da taj papir vrijedi 10 dana znači da u tih 10 dana ne bi ponovno platio tehnički (čini mi se), a sa upravljanjem takvim vozilom na cesti nema nikakve veze (to sigurno).

Kazna ti je napisana jer ti je prometna dozvola istekla za manje od 15 dana. Tu nije ništa sporno i osiguranje nema nikakve veze s tim.
drot13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 20:34   #25
Quote:
drot13 kaže: Pogledaj post
Ne smiješ voziti nakon dana koji piše u prometnoj dozvoli. Nigdje i nikako.
Čekaj malo. 21. 10. sam pristupio tehničkom i nisam prošao. 23. 10. mi ističe registracija i prometna.
Prema tome, to znači da sam ja imao 2 dana da riješim tehničke probleme vozila. Uzevši u obzir da je 21. 10. bio četvrtak, a vikendom servisi uglavnom ne rade, meni je ostao svega 1 (da JEDAN) dan (tj. petak) da nabavim potrebne dijelove, servisiram vozilo i opet se vratim na tehnički.
Pa tko je tu lud?
tranquility is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 20:41   #26
Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
... Pa tko je tu lud?...
Iz ovog možemo naučiti da ne treba uvijek čekati zadnji dan.

Uglavnom, možemo se raspravljati do prekosutra, ali kazna stoji.
drot13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 20:51   #27
Quote:
drot13 kaže: Pogledaj post
Iz ovog možemo naučiti da ne treba uvijek čekati zadnji dan.
ma daj me nemoj nasmijavati.
piše do kad mi vrijedi prometna. što bi ja trebao biti vidovit pa znati da mi vozilo neće proći tehnički te doći prije tog roka? zato se i ide na tehnički da se službeno provjeri ispravnost vozila, inače bi sve kvarove mogao rješavati/ ili ne rješavati kod servisera tijekom godine i reći da mi je vozilo tehnički ispravno.
uostalom po toj logici bi doista trebao vozilo ostaviti u stanici za tehnički pregled i zvati šlep službu da ga odvede na servis.
očito postoji neka rupa, namjerno ili slučajno ostavljena, kako bi se mogle pisati ovakve kazne.
tranquility is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2010., 21:42   #28
Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
ma daj me nemoj nasmijavati...
Ne nasmijavam te. Mislim da ti papir koji si dobio, a na kojem piše 700 kuna kazne govori da sam u pravu.


Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
... zato se i ide na tehnički da se službeno provjeri ispravnost vozila, inače bi sve kvarove mogao rješavati/ ili ne rješavati kod servisera tijekom godine i reći da mi je vozilo tehnički ispravno...
Na tehnički možeš doći kad god hoćeš. Platit ćeš i obaviti ga, makar si ga npr. obavio mjesec dana ranije prilikom produževanja prometne dozvole. A prije obveznog tehničkog možeš i kod svog servisera. Svi oni imaju pripreme za tehnički (tj. tehnički prije tehničkog).


Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
... uostalom po toj logici bi doista trebao vozilo ostaviti u stanici za tehnički pregled i zvati šlep službu da ga odvede na servis...
Trebao bi jer vozilo nije tehnički ispravno. Ako ti do kraja servis istekne rok važenja prometne dozvole, šlepom bi morao dovesti auto natrag na tehnički.


Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
... očito postoji neka rupa, namjerno ili slučajno ostavljena, kako bi se mogle pisati ovakve kazne.
Nije riječ o rupi. Prometna ti vrijedi do dana koji u njoj piše, a tvoja je odluka kada ćeš ti ići na tehnički i produžavati ju. Ako ne uspiješ do tog dana, ništa od daljnje vožnje.

Zadnje uređivanje drot13 : 04.11.2010. at 21:45. Reason: greške
drot13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 00:10   #29
Tehnički se može napraviti nešto ranije od isteka prometne, a rok će opet biti produžen za godinu dana od dana na prometnoj, tj. neće biti "skraćen" za tih par dana koliko je tehnički ranije obavljen. Ja sam jednom obavljao tehnički na sam dan isteka, nije prošao, auto sam ostavio parkiran u servisu i oni su mi ga nakon popravka provukli ponovo kroz tehnički, pa sam samo došao i podignuo auto. Naravno, problem je složeniji ako auto mora ići do određenog servisera, ali tada se stvarno može ići koji dan ranije.
tome is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 00:12   #30
Quote:
drot13 kaže: Pogledaj post
Nije riječ o rupi. Prometna ti vrijedi do dana koji u njoj piše, a tvoja je odluka kada ćeš ti ići na tehnički i produžavati ju. Ako ne uspiješ do tog dana, ništa od daljnje vožnje.
Drot, nemoj me sad još i ti razočarat i reć da bi učinio isto što i policajac u ovom slučaju. Bi li ga kaznio?

Jednostavno ne vidim svrhu kažnjavanja jer je čovik sasvim normalno na vrime otiša u STP s namjerom da izvrši tehnički pregled 2 dana prije isteka. To se jasno vidi na potvrdi STP-a.
Nakon odlaska iz stanice čovik pokušava riješiti problem zbog kojeg ne može proć, al u međuvremenu ga kažnjava policajac jer eto tako piše crno na bilo i drži se toga ko pijan plota. Pa kad kažu iz MUP-a da se ne pišu kazne olako, već da postupaju preventivno i s razlogom
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 11:08   #31
i kaj sad?
idemo pljuvati po onome tko se drzi slova zakona?
a sutra cemo pljuvati opet po tom istome kad naidemo u prometu na ocito neispravno vozilo??
da se u vas zaleti netko tko nije prosao tehnicki zbog neispravnih kocnica , siguran sam da biste bili prepuni razumijevanja za tih par dana , dok skoci do slovenije , dok se vrati , dok dogovori s mehanicarem...
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 11:38   #32
Quote:
drot13 kaže: Pogledaj post
Ne smiješ voziti nakon dana koji piše u prometnoj dozvoli. Nigdje i nikako.

Ovo što ti je čovjek u stanici za tehnički pregled rekao da taj papir vrijedi 10 dana znači da u tih 10 dana ne bi ponovno platio tehnički (čini mi se), a sa upravljanjem takvim vozilom na cesti nema nikakve veze (to sigurno).

Kazna ti je napisana jer ti je prometna dozvola istekla za manje od 15 dana. Tu nije ništa sporno i osiguranje nema nikakve veze s tim.
Što je s onim da ako ti vozilo rokne na tehničkom imaš određeni rok da popraviš što ne valja i dođeš opet(mislim da je taj rok 10 dana)? Znači, padneš na tehničkom, kreneš kod svog mehaničara, zaustavi te policija i ti platiš kaznu?

Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Drot, nemoj me sad još i ti razočarat i reć da bi učinio isto što i policajac u ovom slučaju. Bi li ga kaznio?

Nakon odlaska iz stanice čovik pokušava riješiti problem zbog kojeg ne može proć, al u međuvremenu ga kažnjava policajac jer eto tako piše crno na bilo i drži se toga ko pijan plota. Pa kad kažu iz MUP-a da se ne pišu kazne olako, već da postupaju preventivno i s razlogom
Da, postupaju preventivno, preventivno pune proračun jer je Jaca nezasitna i nikad se ne zna kad će (opet) ostati bez para.

Zadnje uređivanje Katrin : 05.11.2010. at 13:48.
JohnDoe-25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 12:08   #33
Quote:
ZgSash kaže: Pogledaj post
i kaj sad?
idemo pljuvati po onome tko se drzi slova zakona?
a sutra cemo pljuvati opet po tom istome kad naidemo u prometu na ocito neispravno vozilo??
da se u vas zaleti netko tko nije prosao tehnicki zbog neispravnih kocnica , siguran sam da biste bili prepuni razumijevanja za tih par dana , dok skoci do slovenije , dok se vrati , dok dogovori s mehanicarem...
Ne pljujem, nego kažem da policajac nije ima razumijevanja ni takta. Uvik postoji razlika od slučaja do slučaja i dobar policajac će razliku uočit. Policijski posao ne uključuje isključivo kažnjavanje, već je između ostalog i savjetodavne prirode.
Uostalom, sud će presuditi.
__________________
Nema pravde ni nasuprot
spyker22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 12:13   #34
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Ne pljujem, nego kažem da nije ima razumijevanja ni takta. Policijski posao ne uključuje isključivo kažnjavanje, već je između ostalog i savjetodavne prirode.
Uostalom, sud će presuditi.
kazem , veliki broj ljudi padne npr. zbog kocnica
zelis li ti da se u prometu voze ljudi koji ne prolaze tehnicki?
bi li imao razumijevanja da te takav spuca?
a tek da jos znas da ga je policija zaustavila i pustila??

evo , da sam ja policajac , pustio bih eventualno onog koji bi mi pokazao racun od servisa na kojem pise da je auto spreman za tehnicki pregled
ovako , ne vidim ni jednog razloga za ici na ruku onima koji se lakonski odnose prema sigurnosti u prometu
ZgSash is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 13:07   #35
Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
ma daj me nemoj nasmijavati.
piše do kad mi vrijedi prometna. što bi ja trebao biti vidovit pa znati da mi vozilo neće proći tehnički te doći prije tog roka? zato se i ide na tehnički da se službeno provjeri ispravnost vozila, inače bi sve kvarove mogao rješavati/ ili ne rješavati kod servisera tijekom godine i reći da mi je vozilo tehnički ispravno.
uostalom po toj logici bi doista trebao vozilo ostaviti u stanici za tehnički pregled i zvati šlep službu da ga odvede na servis.
očito postoji neka rupa, namjerno ili slučajno ostavljena, kako bi se mogle pisati ovakve kazne.
kad god nekog vas kazne onda je rupa napravljena da vas se može kazniti,
- ljepo ti je Drot objasnio da je jedno "važenje prometne dozvole" jedno "polica osiguranja" i jedno "tehnička ispravnost" vozila.
tako da te tri stvari su svaka za sebe, i svaka za sebe je kažnjiva!
s tim da ti je "važenje Prometne dozvole" uvjetovano tehničkom ispravnosti vozila i policom osiguranja, plačenom cestarinom, porezom i sl.
ti možeš i proči tehnički pregled i da ti je vozilo tehnički ispravno a ako nisi platio cestarinu i sve ostalo neće ti biti produžena valjanost prometne dozvole!!!!!


Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
Čekaj malo. 21. 10. sam pristupio tehničkom i nisam prošao. 23. 10. mi ističe registracija i prometna.
Prema tome, to znači da sam ja imao 2 dana da riješim tehničke probleme vozila. Uzevši u obzir da je 21. 10. bio četvrtak, a vikendom servisi uglavnom ne rade, meni je ostao svega 1 (da JEDAN) dan (tj. petak) da nabavim potrebne dijelove, servisiram vozilo i opet se vratim na tehnički.
Pa tko je tu lud?
očigledno si ti lud!

jer voziš tehnički neispravno vozilo,

šta da te policija zaustavila 20.10. i odvela na izvanredni teh. pregled - isto bi se utvrdilo da vozilo nije tehnički ispravno a tebi PROMETNA VRIJEDI JOŠ 3 DANA.


ako ti piše datum u prometnoj ne znači to da ti je auto do tog dana ispravan!

Zadnje uređivanje Katrin : 05.11.2010. at 13:49.
Angang is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 17:32   #36
Quote:
Angang kaže: Pogledaj post
očigledno si ti lud!

jer voziš tehnički neispravno vozilo,

šta da te policija zaustavila 20.10. i odvela na izvanredni teh. pregled - isto bi se utvrdilo da vozilo nije tehnički ispravno a tebi PROMETNA VRIJEDI JOŠ 3 DANA.

ako ti piše datum u prometnoj ne znači to da ti je auto do tog dana ispravan!
imaš wc kod kuće pa ajde odi kaki tamo.

nego ono što želim reći jest da bi trebao postojati neki period tolerancije barem, jer mnogi ljudi se mogu naći u mojoj situaciji.
naime, u mom slučaju se radilo o manjim tehničkim nepravilnostima, a sumnjam da je itko od nas stručnjak za automehaniku, pa da može prema sluhu ili pogledu uvidjeti kvar.
ja sam smatrao da mi je vozilo uglavnom ispravno, nisam osjećao neke probleme, al eto, dogodilo se da nisam prošao na tehničkom iako sam mu pristupio u razumnom roku. i onda se dešava to da jednostavno više nemam vremena rješiti servis, nego bi vozilo trebao šlepati.
mislim da bi period tolerancije od 15tak dana ipak trebao postojati, da ljudi mogu ukloniti tehničke kvarove. nikome ionako nije u cilju voziti tehnički neispravno vozilo, prvenstveno i radi vlastitie sigurnosti.
i da, trebala bi postojati neka kordinacija između policije i STP-a, tj. da ili policija tolerira tih par dana dok se tehnički ne obavi i obnovi registracija, ili da stanice ne puštaju tehnički neispravna vozila u promet uopće, ili da pošalju dopis građanima da unaprijed obave tehnički i pregladaju rok prometne baš zbog ovakvih situacija. ako već mogu uzeti toliku lovu, par savjeta vozačima im ne bi trebao biti problem.
tranquility is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 18:14   #37
Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
da pošalju dopis građanima da unaprijed obave tehnički i pregladaju rok prometne
A da građani vozači malo vode racuna o svojim obavezama a ne samo pravima? Shvacam tvoju situaciju, ali sigurna sam da bi drugacije razmisljao da se dogodi vec gore spomenuta situacija i da te takvo vozilo spuca.
Katrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 18:19   #38
Interesantno da ni u stanici za tehnički pregled nemaju pojma koliko može biti stara potrvda o tehničkom pregledu kod produžetka prometne - meni su dali neuvjerljiv odgovor (i to nakon konzultacije s kolegicom) da tehnički mora biti obavljen u kalendarskom mjesecu u kojem se produžuje prometna (malo čudno ako ističe npr. prvoga u mjesecu).
__________________
Putopisi: Island Egipat Kuba Južna Amerika Turska | Silba Smještaj
Putnik92 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 18:20   #39
Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
nego ono što želim reći jest da bi trebao postojati neki period tolerancije barem, jer mnogi ljudi se mogu naći u mojoj situaciji.
naime, u mom slučaju se radilo o manjim tehničkim nepravilnostima, a sumnjam da je itko od nas stručnjak za automehaniku, pa da može prema sluhu ili pogledu uvidjeti kvar.
ja sam smatrao da mi je vozilo uglavnom ispravno, nisam osjećao neke probleme, al eto, dogodilo se da nisam prošao na tehničkom iako sam mu pristupio u razumnom roku. i onda se dešava to da jednostavno više nemam vremena rješiti servis, nego bi vozilo trebao šlepati.
mislim da bi period tolerancije od 15tak dana ipak trebao postojati, da ljudi mogu ukloniti tehničke kvarove. nikome ionako nije u cilju voziti tehnički neispravno vozilo, prvenstveno i radi vlastitie sigurnosti.
i da, trebala bi postojati neka kordinacija između policije i STP-a, tj. da ili policija tolerira tih par dana dok se tehnički ne obavi i obnovi registracija, ili da stanice ne puštaju tehnički neispravna vozila u promet uopće, ili da pošalju dopis građanima da unaprijed obave tehnički i pregladaju rok prometne baš zbog ovakvih situacija. ako već mogu uzeti toliku lovu, par savjeta vozačima im ne bi trebao biti problem.
- a vidim da je tebi problem otići 15 dana ranije na tehnički ( pa bi onda imao 15 dana tolerancije)
- druga stvar nije nitko rekao da bi trebao biti stručnjak za automehaniku, nego da bi mogao ponekad otiči sa vozilom na servis (barem prije tehničkog) a ne samo promjeniti ulje, natočiti gorivo i GAS-vozi!!
- treče, znači po tebi, STP bi trebala voditi računa o 10 000 -15 000 vozila i vozača koji dolaze na teh. pregled a tebi je teško voditi računa o svom autu!!!!!!!!! P.S. zaposli nekog da ti pazi na auto!
- kordinacija i postoji- zato više ne moraš ići poslije tehničkog u policiju da ti ovjere Prometnu nego ti stanica za tehnički ovjeri prometu.
- i na kraju ne kakim ti ovdje samo ti pokušavam objasniti kako to u stvari funkcionira!!!!!!!!

reci mi jel ima blagajnica tolerancije kad dođeš u trgovinu pa nemaš dovoljno novca pa da ti onda ona kaže dobro donet češ 100 kuna sutra ( osim ako se ne radi o trgovini gdje ideš svaki dan)!!!!
Angang is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2010., 20:54   #40
Quote:
spyker22 kaže: Pogledaj post
Drot, nemoj me sad još i ti razočarat i reć da bi učinio isto što i policajac u ovom slučaju. Bi li ga kaznio?...
Obzirom na stav koji tu iskazuje, vjerojatno bih. Da si ti imao sudar s nekim takvim (ili da si ih vidio malo previše), ne bi imao toliko razumijevanja. Ako možemo mi to obaviti na vrijeme, može i on.


Quote:
JohnDoe-25 kaže: Pogledaj post
Što je s onim da ako ti vozilo rokne na tehničkom imaš određeni rok da popraviš što ne valja i dođeš opet...
Rok za sređivanje vozila za tehnički ti traje godinu dana. Mislim da je to sasvim dovoljno.


Quote:
JohnDoe-25 kaže: Pogledaj post
... Da, postupaju preventivno, preventivno pune proračun jer je Jaca nezasitna i nikad se ne zna kad će (opet) ostati bez para.
Tehnički neispravan auto je jedna od najopasnijih stvari na cesti. Tu vozač može biti savršen, reagirati kako treba, ali kad auto neće stati zbog neispravnih kočnica (npr.), onda jednostavno neće stati i nema mu pomoći. Računa se da je u Zagrebu (i županiji) oko 20000 vozila kojima je istekao rok važenja redovnog tehničkog pregleda. Barem četvrtina ih se koristi u prometu. Ruski rulet.


Quote:
tranquility kaže: Pogledaj post
... mislim da bi period tolerancije od 15tak dana ipak trebao postojati...
Postoji u nekom obliku. Do 15 dana je kazna 700 kuna (možeš dobiti i upozorenje umjesto nje), a nakon tih 15 dana je 2000 kuna. I tu ti je zakonodavac izašao u susret.

Činjenica je da si kriv i to je to. Žalba na prekršajni nalog ti može pomoći da dobiješ manju kaznu ili samo opomenu, ali oslobođen sigurno nećeš biti.
drot13 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:18.