|
Vaginalna infekcija (nepoznatog uzroka)
Imam 30 godina, već godinama sa jednim (vjernim) muškarcem, zadnji ginekološki pregled prije otprilike 2 mjeseca, sve je bilo uredno, papa test je pokazao samo neke bakterije za koje mi je ginekolog rekao da su normalne kod gotovo svake žene i da mi za to ne treba konkretna terapija. te bakterije su mi se do sad pokazale na svakom papa testu, a nikad nisam imala nikakvih problema. Prije manje od godinu dana sam radila ona popularna 4 vaginalna brisa; negativno na HPV, negativno na kladimidju i ureoplazmu, pozitivno na bakterije.
To je bio uvod, a problem je idući:
prije točno tjedan dana sam primjetila kako me svrbi vanjski dio spolovila. Taj svrab je postajao sve intenzivniji, nakon 2-3 dana me počelo i peckati, a na dodir čak i boli. Mislila sam da će proći, ali nije, pa sam pokušala umanjiti tegobe sa kantarionovim uljem. Nije pomoglo.
Sve je crveno, upaljeno, vanjske usmine su i otekle, smeta me cijeli dio od ulaza u vaginu, pa sve do vrha klitorisa. Jučer sam nakon brisanja primjetila i točkicu krvi. Zadnja dva dana se često ispirem sa čajem od kamilice. Sad su se stvorile i neke male "brazdice", koje izgledaju kao ranice, a sluznica se ljušti. Iscjedak je malo obilniji i intenzivnijeg mirisa, ali mi ne izgleda ztabrinjavajuće.
Moj ginekolog je na godišnjem, a doktor opće prakse ne može propisati ništa dok me ginekolog ne pregleda. Ima li razloga za veliku brigu? Radi li se "običnoj" vaginalnog infekciji ili je možda u pitanju neka spolna bolest? Je li kasno čekati do ponedjeljka? Što do tad učiniti?
Molim da netko nešto odgovori. Hvala.
|