Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.09.2011., 17:21   #1941
leeloo27
...
 
leeloo27 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 20,303
Quote:
-katrin- kaže: Pogledaj post
da, ne znam kako mi je tako nešto mogao reći i to sada i zasto me moj dr opće prakse nije nigdje dalje slala a sedimentacija je povišena godinama kod mene po defaultu? šta sad da samo čekam dan kad će se ta autoimuna bolest negdje ispoljiti? ne kuzim
Jesi radila cervikalne briseve?

Ne znači povišena sedimentacija odmah autoimunu bolest, da je to jedan od parametara sa kojima se utvrđuje ja sam po tome onda zdrava.

Sedimentacija znači da imaš negdje nekakvo žarište, upalu i trebalo bi otkriti gdje. Može biti npr. da u sinusima imaš neku bakteriju i da ti je zbog nje povišena sedimentacija.
__________________
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom. H. L. Menken
...previše ljudi traži pravu osobu, umjesto da sami pokušaju biti prava osoba...
leeloo27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2011., 16:07   #1942
louiana
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jul 2009.
Postova: 330
u lab.nalazu protrombinsko vrijeme-INR mi je 1.00 (ref.interval je >0.70),
a preporučene terapeutske vrijednosti-INR je 0.95 (ref.interval 2.0-3.5)

Mene zanima šta znači ova druga stavka koja mi je snižena.?
louiana is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2011., 16:27   #1943
hrvoje dr.
Gastroenterolog
 
Registracija: Aug 2011.
Lokacija: zagreb
Postova: 4,139
Quote:
louiana kaže: Pogledaj post
u lab.nalazu protrombinsko vrijeme-INR mi je 1.00 (ref.interval je >0.70),
a preporučene terapeutske vrijednosti-INR je 0.95 (ref.interval 2.0-3.5)

Mene zanima šta znači ova druga stavka koja mi je snižena.?
Vaš nalaz je uredan. INR je važan samo kod osoba koji su na antikoagulacijskoj terapiji.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2011., 17:18   #1944
louiana
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jul 2009.
Postova: 330
Quote:
hrvoje dr. kaže: Pogledaj post
Vaš nalaz je uredan. INR je važan samo kod osoba koji su na antikoagulacijskoj terapiji.
U redu,hvala na odg.!
louiana is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 03.09.2011., 17:41   #1945
hrvoje dr.
Gastroenterolog
 
Registracija: Aug 2011.
Lokacija: zagreb
Postova: 4,139
Quote:
louiana kaže: Pogledaj post
U redu,hvala na odg.!
Nema na čemu.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2011., 19:27   #1946
~Scarlet~
never back down
 
~Scarlet~ Avatar
 
Registracija: Sep 2009.
Lokacija: all over town
Postova: 4,795
Meni je isto krvna slika stalno blesva. GUK i GGT snižen, ukupni bilirubin i željezo povišeno.
Najbolja krvna slika mi je bila dok sam bila trudna.
__________________
I`m a supergirl, and supergirls don`t cry
~Scarlet~ is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2011., 15:41   #1947
hrvoje dr.
Gastroenterolog
 
Registracija: Aug 2011.
Lokacija: zagreb
Postova: 4,139
Quote:
~Scarlet~ kaže: Pogledaj post
Meni je isto krvna slika stalno blesva. GUK i GGT snižen, ukupni bilirubin i željezo povišeno.
Najbolja krvna slika mi je bila dok sam bila trudna.
Snižen GGT neznači ništa. Ovisi koliko je sniženo/povišeno.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2011., 16:05   #1948
~Scarlet~
never back down
 
~Scarlet~ Avatar
 
Registracija: Sep 2009.
Lokacija: all over town
Postova: 4,795
Quote:
hrvoje dr. kaže: Pogledaj post
Snižen GGT neznači ništa. Ovisi koliko je sniženo/povišeno.
Ma znam, al ta "zvjezdica" na svakom nalazu me iritira.
Bolje snižen nego povišen.
__________________
I`m a supergirl, and supergirls don`t cry
~Scarlet~ is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2011., 19:47   #1949
0merta
Registrirani korisnik
 
0merta Avatar
 
Registracija: May 2010.
Lokacija: Zg/Cph
Postova: 3,550
Diferencijalna krvna slika
Nesegmentirani neutrociti - 5.0 (0-2)

Ovo dolje je doktorica podcrtala i pripisala završetku menstruacije za vrijeme davanja urina..valjda je onda tako.
FKP Urina
Eritrociti/hemoglobin - 1 ..0/neg

PS Urina
Eritrociti - 5-7 ..0/neg(x400)

Ako želite mogu vam navesti kompletnu krvnu sliku pa da dobijete bolji uvid.
__________________
I'll make your heart smile...
0merta is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2011., 08:12   #1950
hrvoje dr.
Gastroenterolog
 
Registracija: Aug 2011.
Lokacija: zagreb
Postova: 4,139
Quote:
0merta kaže: Pogledaj post
Diferencijalna krvna slika
Nesegmentirani neutrociti - 5.0 (0-2)

Ovo dolje je doktorica podcrtala i pripisala završetku menstruacije za vrijeme davanja urina..valjda je onda tako.
FKP Urina
Eritrociti/hemoglobin - 1 ..0/neg

PS Urina
Eritrociti - 5-7 ..0/neg(x400)

Ako želite mogu vam navesti kompletnu krvnu sliku pa da dobijete bolji uvid.
Da trebate mi navesti cijeli KKS,ovkao nemogu ništa reči.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2011., 11:32   #1951
0merta
Registrirani korisnik
 
0merta Avatar
 
Registracija: May 2010.
Lokacija: Zg/Cph
Postova: 3,550
Evo izvolite, to je od 6.9.2011.

Hematologija

K - Eritrociti - 4.03 (3.86 - 5.08)
K - Hemoglobin - 122 (119 - 157)
K - Kematokrit - 0.362 (0.356 - 0.470)
K - MCV - 90.0 (83.0 - 97.2)
K - MCH - 30.2 (27.4 - 33.9)
K - MCHC - 336 (320 - 345)
K - RDW - 11.4 (9.0 - 15.0)

K - Leukociti - 7.2 (3.4 - 9.7)


Diferencijalna krvna slika

K - Eozinofilni granulociti - 1.0 (0 - 7)
K - Bazofilni granulociti (nepiše ništa)
K - Nesegmentirani neutrofili - 5.0 (0 -2) povišeno
K - Neutrofilni granulociti - 59.0 (44 -72)
K - Limfociti (rel.) - 24.0 (20 -46)
K - Monociti (rel.) - 11.0 (2 -12 )
K - Miješane stanice (nepiše ništa)

K - Trombociti - 164 (158 - 424)
K - MPV - 7.6 (6.8 - 10.4)


Trebate li i FKP urina također ?
__________________
I'll make your heart smile...
0merta is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2011., 13:44   #1952
hrvoje dr.
Gastroenterolog
 
Registracija: Aug 2011.
Lokacija: zagreb
Postova: 4,139
Quote:
0merta kaže: Pogledaj post
Evo izvolite, to je od 6.9.2011.

Hematologija

K - Eritrociti - 4.03 (3.86 - 5.08)
K - Hemoglobin - 122 (119 - 157)
K - Kematokrit - 0.362 (0.356 - 0.470)
K - MCV - 90.0 (83.0 - 97.2)
K - MCH - 30.2 (27.4 - 33.9)
K - MCHC - 336 (320 - 345)
K - RDW - 11.4 (9.0 - 15.0)

K - Leukociti - 7.2 (3.4 - 9.7)


Diferencijalna krvna slika

K - Eozinofilni granulociti - 1.0 (0 - 7)
K - Bazofilni granulociti (nepiše ništa)
K - Nesegmentirani neutrofili - 5.0 (0 -2) povišeno
K - Neutrofilni granulociti - 59.0 (44 -72)
K - Limfociti (rel.) - 24.0 (20 -46)
K - Monociti (rel.) - 11.0 (2 -12 )
K - Miješane stanice (nepiše ništa)

K - Trombociti - 164 (158 - 424)
K - MPV - 7.6 (6.8 - 10.4)


Trebate li i FKP urina također ?
Ti povišeni nesegmentirani neutrofili su blago povišeni. Oni inače upućuju na upalu i sl. Zaključno uredan nalaz.Trebate li i FKP urina također ?Ne.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2011., 15:43   #1953
0merta
Registrirani korisnik
 
0merta Avatar
 
Registracija: May 2010.
Lokacija: Zg/Cph
Postova: 3,550
Hvala. Tako je i doktorica rekla, no svejedno mi je zbog mojih simptoma koji su me mučili dala azitromicin, točnije Azimed kojeg sam pila 3 dana.
__________________
I'll make your heart smile...
0merta is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2011., 15:45   #1954
hrvoje dr.
Gastroenterolog
 
Registracija: Aug 2011.
Lokacija: zagreb
Postova: 4,139
Quote:
0merta kaže: Pogledaj post
Hvala.
Nema na čemu.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2011., 17:10   #1955
bobozg
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2011.
Postova: 19
Pozdrav svima !

Danas sam dobio nalaze krvi i urina pa sam malo zabrinut s obzirom da sam teški hipohondar i da uvijek mislim da bolujem od nečeg groznog

Krvna slika je skroz u redu sve je u granicama, ali me muči urin.

SEDIMENT URINA

Zamućen
Leukociti : 20 ( normalno 0-2 )
Bakterije : dosta

Ostali nalazi su negativni.

Pročitao sam da se vjerovatno radi o nekoj upali sutra ću kod svoje doktorice, ali molim ako netko zna o čem bi se moglo raditi. Nemam problema kod mokrenja, jedino što osjećam neku manju bol dolje oko mjehura sa lijeve strane. Muško sam 32 god. Hvala na pomoći...
bobozg is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2011., 19:40   #1956
ttiiaa
Registrirani korisnik
 
ttiiaa Avatar
 
Registracija: Dec 2009.
Postova: 189
Quote:
bobozg kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima !

Danas sam dobio nalaze krvi i urina pa sam malo zabrinut s obzirom da sam teški hipohondar i da uvijek mislim da bolujem od nečeg groznog

Krvna slika je skroz u redu sve je u granicama, ali me muči urin.

SEDIMENT URINA

Zamućen
Leukociti : 20 ( normalno 0-2 )
Bakterije : dosta

Ostali nalazi su negativni.

Pročitao sam da se vjerovatno radi o nekoj upali sutra ću kod svoje doktorice, ali molim ako netko zna o čem bi se moglo raditi. Nemam problema kod mokrenja, jedino što osjećam neku manju bol dolje oko mjehura sa lijeve strane. Muško sam 32 god. Hvala na pomoći...

da, radi se o upali... ništa strašno, bez brige!
ttiiaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2011., 19:41   #1957
El Gato Félix
Usuario Registrado
 
El Gato Félix Avatar
 
Registracija: Aug 2010.
Lokacija: El Mundo Felino
Postova: 4,032
Poštovani,

Kao što ste i sami zaključili, nalaz vjerojatno govori za infekciju mokraćnog sustava, i to njegovog donjeg dijela.
Svakako se javite Vašoj liječnici radi propisivanja odgovarajuće terapije (antibiotika), a vjerojatno ćete dobiti i uputnicu da napravite urinokulturu s antibiogramom kako bi se utvrdilo o kojem je uzročniku riječ, te prema nalazu odredila/korigirala terapija.

Mislim da razloga za paniku i zabrinutost nemate.

Lijepi pozdrav.

EDIT: Vidim da me kolegica pretekla u odgovoru

Zadnje uređivanje El Gato Félix : 12.09.2011. at 19:43. Reason: edit
El Gato Félix is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2011., 19:48   #1958
bobozg
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2011.
Postova: 19
Hvala na odgovorima, malo ste me smirili... Valjda će bit ok...
bobozg is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2011., 09:54   #1959
lemkica
Registrirani korisnik
 
Registracija: Sep 2011.
Postova: 18
molim vas da mi netko isčita nalaz biopsije budući da sam se tri mjeseca mučila sa nekakvim neugodnim svrabom po nogama , te je dermatologica napisala da je to lichen planus i iz tog razloga napravila biopsiju kože a danas sam podigla nalaz pa molim za pojašnjenje biopsijskog nalaza kože:
primjeni isječak kože promjera 0,3cm gdje se histološki na površini nalazi hiperkeratotični te ortokeratotični epidermis, dok se u papilarnom dermisu perikapilarno nalaze oskudni infiltrati limfocita .Histološki nalaz je nespecifičan te ne može se utvrditi lichen planus. Dr. Hrvoje ostala sam Vam dužna nalaze vezano za mog prijatelja i problem oko moždanog i afazije, al ovaj tjedan ću ih dobiti pa ću Vam napisati točnu dijagnozu !
lemkica is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2011., 10:41   #1960
hrvoje dr.
Gastroenterolog
 
Registracija: Aug 2011.
Lokacija: zagreb
Postova: 4,139
Quote:
lemkica kaže: Pogledaj post
molim vas da mi netko isčita nalaz biopsije budući da sam se tri mjeseca mučila sa nekakvim neugodnim svrabom po nogama , te je dermatologica napisala da je to lichen planus i iz tog razloga napravila biopsiju kože a danas sam podigla nalaz pa molim za pojašnjenje biopsijskog nalaza kože:
primjeni isječak kože promjera 0,3cm gdje se histološki na površini nalazi hiperkeratotični te ortokeratotični epidermis, dok se u papilarnom dermisu perikapilarno nalaze oskudni infiltrati limfocita .Histološki nalaz je nespecifičan te ne može se utvrditi lichen planus. Dr. Hrvoje ostala sam Vam dužna nalaze vezano za mog prijatelja i problem oko moždanog i afazije, al ovaj tjedan ću ih dobiti pa ću Vam napisati točnu dijagnozu !
Dermatitis.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 13:09.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger