da, ne znam kako mi je tako nešto mogao reći i to sada i zasto me moj dr opće prakse nije nigdje dalje slala a sedimentacija je povišena godinama kod mene po defaultu? šta sad da samo čekam dan kad će se ta autoimuna bolest negdje ispoljiti? ne kuzim
Jesi radila cervikalne briseve?
Ne znači povišena sedimentacija odmah autoimunu bolest, da je to jedan od parametara sa kojima se utvrđuje ja sam po tome onda zdrava.
Sedimentacija znači da imaš negdje nekakvo žarište, upalu i trebalo bi otkriti gdje. Može biti npr. da u sinusima imaš neku bakteriju i da ti je zbog nje povišena sedimentacija.
Nesegmentirani neutrociti - 5.0 (0-2)
Ovo dolje je doktorica podcrtala i pripisala završetku menstruacije za vrijeme davanja urina..valjda je onda tako.
FKP Urina
Eritrociti/hemoglobin - 1 ..0/neg
PS Urina
Eritrociti - 5-7 ..0/neg(x400)
Ako želite mogu vam navesti kompletnu krvnu sliku pa da dobijete bolji uvid.
Diferencijalna krvna slika
Nesegmentirani neutrociti - 5.0 (0-2)
Ovo dolje je doktorica podcrtala i pripisala završetku menstruacije za vrijeme davanja urina..valjda je onda tako.
FKP Urina
Eritrociti/hemoglobin - 1 ..0/neg
PS Urina
Eritrociti - 5-7 ..0/neg(x400)
Ako želite mogu vam navesti kompletnu krvnu sliku pa da dobijete bolji uvid.
Da trebate mi navesti cijeli KKS,ovkao nemogu ništa reči.
Pročitao sam da se vjerovatno radi o nekoj upali sutra ću kod svoje doktorice, ali molim ako netko zna o čem bi se moglo raditi. Nemam problema kod mokrenja, jedino što osjećam neku manju bol dolje oko mjehura sa lijeve strane. Muško sam 32 god. Hvala na pomoći...
Pročitao sam da se vjerovatno radi o nekoj upali sutra ću kod svoje doktorice, ali molim ako netko zna o čem bi se moglo raditi. Nemam problema kod mokrenja, jedino što osjećam neku manju bol dolje oko mjehura sa lijeve strane. Muško sam 32 god. Hvala na pomoći...
Kao što ste i sami zaključili, nalaz vjerojatno govori za infekciju mokraćnog sustava, i to njegovog donjeg dijela.
Svakako se javite Vašoj liječnici radi propisivanja odgovarajuće terapije (antibiotika), a vjerojatno ćete dobiti i uputnicu da napravite urinokulturu s antibiogramom kako bi se utvrdilo o kojem je uzročniku riječ, te prema nalazu odredila/korigirala terapija.
Mislim da razloga za paniku i zabrinutost nemate.
Lijepi pozdrav.
EDIT: Vidim da me kolegica pretekla u odgovoru
__________________ Angel, que das luz a mi vida, eres el aire que quiero respirar... Angel, que alivias mis heridas, no te alejes, que muero si no estás...
Angel, llévame en tus alas, a la cima de este gran amor.... En tu alma, vive mi esperanza... En tus manos, está mi corazón.
Zadnje uređivanje El Gato Félix : 12.09.2011. at 19:43.
Reason: edit
molim vas da mi netko isčita nalaz biopsije budući da sam se tri mjeseca mučila sa nekakvim neugodnim svrabom po nogama , te je dermatologica napisala da je to lichen planus i iz tog razloga napravila biopsiju kože a danas sam podigla nalaz pa molim za pojašnjenje biopsijskog nalaza kože:
primjeni isječak kože promjera 0,3cm gdje se histološki na površini nalazi hiperkeratotični te ortokeratotični epidermis, dok se u papilarnom dermisu perikapilarno nalaze oskudni infiltrati limfocita .Histološki nalaz je nespecifičan te ne može se utvrditi lichen planus. Dr. Hrvoje ostala sam Vam dužna nalaze vezano za mog prijatelja i problem oko moždanog i afazije, al ovaj tjedan ću ih dobiti pa ću Vam napisati točnu dijagnozu !
molim vas da mi netko isčita nalaz biopsije budući da sam se tri mjeseca mučila sa nekakvim neugodnim svrabom po nogama , te je dermatologica napisala da je to lichen planus i iz tog razloga napravila biopsiju kože a danas sam podigla nalaz pa molim za pojašnjenje biopsijskog nalaza kože:
primjeni isječak kože promjera 0,3cm gdje se histološki na površini nalazi hiperkeratotični te ortokeratotični epidermis, dok se u papilarnom dermisu perikapilarno nalaze oskudni infiltrati limfocita .Histološki nalaz je nespecifičan te ne može se utvrditi lichen planus. Dr. Hrvoje ostala sam Vam dužna nalaze vezano za mog prijatelja i problem oko moždanog i afazije, al ovaj tjedan ću ih dobiti pa ću Vam napisati točnu dijagnozu !