Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.10.2011., 18:51   #3841
Didov san - nista mi nije bilo fino.
Juha od gljiva poluhladna. Glavno jelo babina tava ajd ok, al nis posebno. Za desert rozata - bljak. Vino - lose.

E da, i totalno neprofesionalni konobari. Bili malo dalje od sanka, a oni su se cijelo vrijeme cerekali, zafrkavali pa je i u tom stilu posluzivao, kao htio je ispasti smijesan, ali nismo dozivjeli njegove glupe fore.

Ne idem vise tam
__________________
there is always a reason to smile.
affirmation is offline  
Old 13.10.2011., 17:17   #3842
Neki dan sam bila u Nocturnu na Tkalči nakon sto godina. I moram priznat da sam se dosta razočarala. Nije da patim na neku estetiku, al ono, prvo me dočeko tako mastan i prljav stolnjak da ono Setra je naručila rižoto s plodovima mora - riža raskuhana, plodovi mora u tragovima... Ja sam uzela lignje na žaru punjene pršutom i sirom, a unutra je bila neka obična šunka za pizzu. Porcije dosta male. Za desert tiramisu koji je jedini i valjal, ovo sve jako loše...
A kaj se konobara tiče, to me više raspizdilo nego samo jelo. Nismo imale nikakvih začina na stolu, niti je donio nakon kaj smo mu rekle. Da bi posudile od nekih cura s drugog stola, a on samo dođe usred jela, uzme nam i ne vraća više (nisam si stigla ni salatu složit) Uglavnom, od 1 do 5 jedva 3. Ne budu me tam vidli tak skoro
wulong5 is offline  
Old 13.10.2011., 20:55   #3843
Big Blue ne Borongaju, opet su mi se pokazali odičnima, ja jela pileći file punjen sirom, ogroman komad mesa + pomfrit i lepinja, dragi jeo carbonaru koja je bila klasično fantasična
__________________
Reach out and touch faith.
Freakette is offline  
Old 14.10.2011., 16:26   #3844
Zadnji put (često smo tamo) Plješevička klet
Klopa domača, porcije velike, vino odlično...ljubazni!
Pohvala za pomfi jer nije smrznuti ledo nego normalan krumpir
Cjene
Sve u svemu uvijek moj izbor br 1...
karolinko is offline  
Old 16.10.2011., 16:12   #3845
Jučer, posve neplanirano - Takenoko.

Mali ali lijepo uređen prostor. Suprotno mojim očekivanjima (pri čemu priznajem da je u pitanju bila čista predrasuda, jer mi većina lokala na Kaptolu ima neki pretenciozan štih) ugodna atmosfera, s naglaskom na iznimno simpatičnog konobara koji nas je posluživao.

Uzela sam Kyoto sushi menu (Age-ebi maki, pikantne rolice od tune, sashimi tuna i losos). Nisam ni blizu stručnjak za japansku hranu (prije sam potpuni amater i svega sam nekoliko puta jela sushi, koji je znatno varirao u kvaliteti od iskustva do iskustva), no sve mi je bilo savršeno, osobito pikantne rolice od tune. Jako fino, puno okusa i malo vizualno remek djelo na tanjuru.
Ostatak društva je također jeo sushi (kolegica isto što i ja, kolega nešto drugo no, iskreno, ne sjećam se točno koji menu) i piletinu s kozicama iz woka - i također su svi bili jako zadovoljni.

Pjenu od sezama sa sladoledom od zelenog čaja (kojom smo na račun kuće počašćeni nakon večere, što je bila totalno neočekivana gesta ) ne mogu opisati riječima - samo zbog toga bi se vratila gore. Prefino.

Cijene su visoke (s obzirom da je kolega gentlemanski platio račun poštedjevši nas ostale uvida u brojke, ne znam koliko je točno sve koštalo, ali s vinom (pili smo Sivi Pinot Adžić) pretpostavljam da konačna brojka nije bila mala, jer se cijene svih sushi-menija kreću oko 130-170kn), no s obzirom da je meni to hrana koju jedem povremeno iz gušta, a ne svakodnevno, svakako ću se vratiti kad se ukaže prilika, nadam se uskoro.

Zadnje uređivanje samotna šetačica : 16.10.2011. at 16:21.
samotna šetačica is offline  
Old 16.10.2011., 16:46   #3846
Quote:
samotna šetačica kaže: Pogledaj post
pili smo Sivi Pinot Adžić
Uh. Fiiiiiino vino. Jako fino.
__________________
Soneti
Emericzy is offline  
Old 16.10.2011., 17:41   #3847
Quote:
wulong5 kaže: Pogledaj post
Neki dan sam bila u Nocturnu na Tkalči nakon sto godina. I moram priznat da sam se dosta razočarala. Nije da patim na neku estetiku, al ono, prvo me dočeko tako mastan i prljav stolnjak da ono Setra je naručila rižoto s plodovima mora - riža raskuhana, plodovi mora u tragovima... Ja sam uzela lignje na žaru punjene pršutom i sirom, a unutra je bila neka obična šunka za pizzu. Porcije dosta male. Za desert tiramisu koji je jedini i valjal, ovo sve jako loše...
A kaj se konobara tiče, to me više raspizdilo nego samo jelo. Nismo imale nikakvih začina na stolu, niti je donio nakon kaj smo mu rekle. Da bi posudile od nekih cura s drugog stola, a on samo dođe usred jela, uzme nam i ne vraća više (nisam si stigla ni salatu složit) Uglavnom, od 1 do 5 jedva 3. Ne budu me tam vidli tak skoro
Često jedem u Nocturnu i ok, nije savršena hrana (budimo realni, za te novce ne očekujem neko vrhunsko kulinarsko iskustvo ). Samo sam htjela reć da si nešto vjerojatno pomiješala za lignje jer piše lignje na žaru punjene šunkom i sirom, nikako pršutom. Vrlo često sam ih jela i evo kopirano s njihove stranice
"Lignje na žaru sa sirom i šunkom
48,00
prilog: pomfrit ili povrće"
Također nikad tamo nisam vidjela stolnjake ni unutra ni vani. Samo drvene stolove Možda si jela u onom bijelom prostoru koji je povezan s Nocturnom jer ja mislim da to više nije Nocturno i da ima neki drugi naziv?
Fashion Barbie is offline  
Old 16.10.2011., 18:21   #3848
tereža. prosto mi se ne da kuhati.

brancin na gradele i juhica od pomidora - taman da preživim dan.
__________________
Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow, what a Ride!"
tilla is offline  
Old 17.10.2011., 20:18   #3849
Stara Sava. Najbolja pizza
__________________
there is always a reason to smile.
affirmation is offline  
Old 17.10.2011., 20:35   #3850
Čingač. prvi put bio.
ćevapi - moram priznati da su interesantni. ok, ima vegete. mene ne smeta previše jer je nema puno jer moj tata kad radi doma ćevape stavi mrvicu vegete pa sam navikao. jako je zanimljiva pojava bijelog papra u ćevapima, skroz nešto neočekivano. moraju li biti onako vrutalno veliki? naravno da ne.
šiš ćevap - strava i užas. preslano, prezačinjeno, presitno mljeveno. loše loše loše. jedino mi velipčina odgovara jer mrzim kad na šiš ćevapu gložem štapić da bih se domogao mesa.
pileći ražnjić - to sam samo čvaknuo jer inače nisam ljubitelj. malo je suh bio.
svinjski ražnjić - da nabodu koji komad paprike i luka bio bi savršen. jer ne vidim poantu u nabadanju komadića mesa na štapić. inače mi je to bilo najfinije, jako mekano, fino umjereno začinjeno, sočno.
carsko - tanašni čvarak. ni moje doma ne ispadne bolje, tu su si negdje.
krmenadl - zašto na tu platu ne stave vratinu? jako je fino začinjeno, ali pretanko i zato malo suhasto. nije ful suho, ali nije ni kako bi trebalo biti. da koriste vratinu, bilo bi puno bolje.
prilozi: pečena paprika fina (iako sumnjam da koriste onu ukiseljenu pečenu papriku), ajvar savršen, luk prema mojem guštu.
lepinje su isto napravljene skroz prema mojem guštu.
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Old 17.10.2011., 21:36   #3851
^^ Meni u Čingaču ne pašu pileći ražnjići, previše mljevene paprike na njima Ili je to možda bio slučaj taj jedini put kad sam ih tamo jela.
__________________
Reach out and touch faith.
Freakette is offline  
Old 19.10.2011., 11:20   #3852
Plješevička klet

Jučer bila s dečkom u Plješevičkoj kleti...a ono-razočarala sam se..Bila sam prije neke 2 godine i bilo je odlično, a jučer- ja jela mamuticu i restani krumpir (jer nije bilo krumpira ispod peke) i zelje salatu...mamutica me razocarala okusom, krumpir fantastičan i njihovo domaće bijelo vino jako fino...dečko je jeo mamuta- meso puno žilica i kod kosti je bilo skroz krvavo, pomfrit jako mastan...
uglavnom, mislim da tamo vise necemo ici...
piksla is offline  
Old 19.10.2011., 14:31   #3853
Bila jucer s frendicom u Capucineru da vidim kak je posto sam tu vidla puno dobrih i losih ocjena, pennette primavera super i velika porcija a frendica je uzela neku pizzu, bila je prevodenasta. Atmosfera ugodna i opustena u zimskom vrtu, usluga tak tak
__________________
Animals are more human than vice versa
Asin is offline  
Old 19.10.2011., 14:42   #3854
Agava - tjedan restorana.

Procije premale i totalno bez-vezna hrana. Minijaturno predjelo, nekakva tjestenina s jednom kozicom, odlično glavno jeleno - file od lososa i opet minijaturni desert koji je bio i okusom slabunjav (semi freddo ili takva-nekakva krema s limoncello). Sve skupa ocjena: 2/5.

Vinodol prošli tjedan - hladna plata Vinodol s odličnim narescima (ali samo s jednom vrstom sira), standardno dobra janjetina s krumpirima, odlični mlinci, solidne pečenice, izvrstan desert: mousse od kestena, čokoladni oblizek, savršena rožata. Ocjena: 4/5.
__________________
A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
Laa Laa is offline  
Old 19.10.2011., 15:06   #3855
zadnji put,a da je vrijedno spomena-mostovi.
svaki daljni komentar je suvisan,preporucam ga,odite i uzivajte.:-)
mortifera is offline  
Old 19.10.2011., 15:39   #3856
Quote:
mortifera kaže: Pogledaj post
zadnji put,a da je vrijedno spomena-mostovi.
svaki daljni komentar je suvisan,preporucam ga,odite i uzivajte.:-)
što da tamo naručim, što je tamo dobro?
__________________
Not in this lifetime
Krkimir is offline  
Old 19.10.2011., 18:10   #3857
ja sam jelu krem juhu od gljiva(nikad bolju nisam jela,sa extra velikim komadima gljiva;-)dobro,ne extra,ali izdaleka se vidjelo da su to gljive i da ne potice nista iz vrecice.:-)gljive svjeze,osjetilo se.fino kremasto.
zatim janjetina i teletina ispod peke.imaju naj vecu peku u zg-u.
obozavam i jedno i drugo,no nisam nikada jela pripremljeno na taj nacin,
savrsenstvo okusa!sto su i potvrdili puno veci znalci koji su jeli sa mnom.
(decko i tata koji su u svome zivotu do sada pojeli svaki po naj manje 2 stada ovaca).

i ne smijem zaboraviti pohvaliti njihvov rostilj.onaj tko ga radi je majstor.
probala sam sve osim bifteka(sto mi je zao),vrhunac su mi njihovi pileci raznjici u panceti.(piletine bas i nisam fan..osim ako je trcala po svinjcu.tako da me je ovo bas iznenadilo.odlicno peceno.meso mekano,socno.osjeti se onaj miris rostilja,dima.fino fino.nikada,ama bas nikada bolji rostilj nisam jela.



probala sam i ribu,ali pojma nemam kakvu,ali znam da je bila ispod peke.
i to pohvaljujem.

od torti -cokoladnu tortu sa marcipanom.(oralno me je zadovoljila).broj 1 je zauzimala cokoladna torta sa borovnicama kod zvonca,ali ova ju je presisala!
mortifera is offline  
Old 23.10.2011., 00:08   #3858
Jučer smo iskoristili kupon za pizze u restoranu Renzo, pizze su bile odlične, s mozzarellom i pravom šunkom, jako mi se sviđa ambijent i cijeli jelovnik, ali ne i nepristojna konobarica koja je baš pokvarila ukupan dojam.
__________________
Mexatia - travel blog ♥
mya_7920 is offline  
Old 23.10.2011., 14:09   #3859
Hotel Frankopan, Ogulin.
Palačinke s borovnicama, Sestra s višnjama. Odlične palačinke, nisu masne, lagane, punjenje bogato, cijena i više nego povoljna. Imaju u ponudi preko 50 vrsti palačinki, mljac.

Restoran Sabljaci, Ogulin.
Sve kako sam i pročitala. Ambijent i posluga katastrofa, pogled odličan, porcije ogromne i fine. Dosta jeftino, zapravo. WC dobar, mogo bi bit i bolji.
Dakle: prostor je ogroman, kad smo došle nije bilo nikoga. Hladno je bilo, za jest u jakni. Konobarica jedva da je došla do nas, uljudna, ali jako loš dojam.
Pile mineralnu i čaj.
Juha od rajčice dosta loša, prekisela; juha od gljiva prezačinjena.
Ja jela lignje sa žara i blitvu, porcija je bila ogromna i bilo je jako fino. Salata zelje i paradajz odlična, također je bila velika porcija.
Sestra je jela jelena u umaku od vrganja s njokima, porcija je isto tako bila velika, kaže da je bilo jako fino. Mala zamjerka: njoki nisu bili topli. Porcija zelja salate ogromna.
Desert nam nije stao, radije smo jele voće na putu doma.
Cijena: 209 kn.

Suma sumarum: svakako otići zbog pogleda na jezero i samog jezera, porcije su ogromne i fine. I pristupačno, s novčane strane. Ali ne očekivat da ćete opast sa stolca zbog drugih faktora.
__________________
SweetHeart is offline  
Old 23.10.2011., 14:11   #3860
Fellini tratoria na savskoj u zg. Same pohvale. Ugodan intimni ambijent, nimalo pretenciozan. Konobar ljubazan. Hrana - predobra ! Juha od rajcice - njami. Semifreddo od badema - bozanstven ! I sve izmedu odlicno!
Cijene su skroz ok. Vidjet ce me uskoro opet.
__________________
there is always a reason to smile.
affirmation is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:34.