Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.10.2011., 17:51   #3841
affirmation
Registrirani korisnik
 
affirmation Avatar
 
Registracija: Jan 2011.
Postova: 6,902
Didov san - nista mi nije bilo fino.
Juha od gljiva poluhladna. Glavno jelo babina tava ajd ok, al nis posebno. Za desert rozata - bljak. Vino - lose.

E da, i totalno neprofesionalni konobari. Bili malo dalje od sanka, a oni su se cijelo vrijeme cerekali, zafrkavali pa je i u tom stilu posluzivao, kao htio je ispasti smijesan, ali nismo dozivjeli njegove glupe fore.

Ne idem vise tam
__________________
there is always a reason to smile.
affirmation is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2011., 16:17   #3842
wulong5
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2011.
Lokacija: Zg
Postova: 515
Neki dan sam bila u Nocturnu na Tkalči nakon sto godina. I moram priznat da sam se dosta razočarala. Nije da patim na neku estetiku, al ono, prvo me dočeko tako mastan i prljav stolnjak da ono Setra je naručila rižoto s plodovima mora - riža raskuhana, plodovi mora u tragovima... Ja sam uzela lignje na žaru punjene pršutom i sirom, a unutra je bila neka obična šunka za pizzu. Porcije dosta male. Za desert tiramisu koji je jedini i valjal, ovo sve jako loše...
A kaj se konobara tiče, to me više raspizdilo nego samo jelo. Nismo imale nikakvih začina na stolu, niti je donio nakon kaj smo mu rekle. Da bi posudile od nekih cura s drugog stola, a on samo dođe usred jela, uzme nam i ne vraća više (nisam si stigla ni salatu složit) Uglavnom, od 1 do 5 jedva 3. Ne budu me tam vidli tak skoro
wulong5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2011., 19:55   #3843
Freakette
attention whore
 
Freakette Avatar
 
Registracija: Oct 2008.
Lokacija: Zagreb
Postova: 6,370
Big Blue ne Borongaju, opet su mi se pokazali odičnima, ja jela pileći file punjen sirom, ogroman komad mesa + pomfrit i lepinja, dragi jeo carbonaru koja je bila klasično fantasična
__________________
Reach out and touch faith.
Freakette is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2011., 15:26   #3844
karolinko
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2010.
Postova: 256
Zadnji put (često smo tamo) Plješevička klet
Klopa domača, porcije velike, vino odlično...ljubazni!
Pohvala za pomfi jer nije smrznuti ledo nego normalan krumpir
Cjene
Sve u svemu uvijek moj izbor br 1...
karolinko is offline  
Odgovori s citatom
 
Old 16.10.2011., 15:12   #3845
samotna šetačica
Moonchild
 
samotna šetačica Avatar
 
Registracija: Jun 2006.
Lokacija: 1050
Postova: 4,183
Jučer, posve neplanirano - Takenoko.

Mali ali lijepo uređen prostor. Suprotno mojim očekivanjima (pri čemu priznajem da je u pitanju bila čista predrasuda, jer mi većina lokala na Kaptolu ima neki pretenciozan štih) ugodna atmosfera, s naglaskom na iznimno simpatičnog konobara koji nas je posluživao.

Uzela sam Kyoto sushi menu (Age-ebi maki, pikantne rolice od tune, sashimi tuna i losos). Nisam ni blizu stručnjak za japansku hranu (prije sam potpuni amater i svega sam nekoliko puta jela sushi, koji je znatno varirao u kvaliteti od iskustva do iskustva), no sve mi je bilo savršeno, osobito pikantne rolice od tune. Jako fino, puno okusa i malo vizualno remek djelo na tanjuru.
Ostatak društva je također jeo sushi (kolegica isto što i ja, kolega nešto drugo no, iskreno, ne sjećam se točno koji menu) i piletinu s kozicama iz woka - i također su svi bili jako zadovoljni.

Pjenu od sezama sa sladoledom od zelenog čaja (kojom smo na račun kuće počašćeni nakon večere, što je bila totalno neočekivana gesta ) ne mogu opisati riječima - samo zbog toga bi se vratila gore. Prefino.

Cijene su visoke (s obzirom da je kolega gentlemanski platio račun poštedjevši nas ostale uvida u brojke, ne znam koliko je točno sve koštalo, ali s vinom (pili smo Sivi Pinot Adžić) pretpostavljam da konačna brojka nije bila mala, jer se cijene svih sushi-menija kreću oko 130-170kn), no s obzirom da je meni to hrana koju jedem povremeno iz gušta, a ne svakodnevno, svakako ću se vratiti kad se ukaže prilika, nadam se uskoro.

Zadnje uređivanje samotna šetačica : 16.10.2011. at 15:21.
samotna šetačica is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2011., 15:46   #3846
Emericzy
Slučajni turist
 
Emericzy Avatar
 
Registracija: Sep 2005.
Lokacija: Zagreb
Postova: 19,892
Quote:
samotna šetačica kaže: Pogledaj post
pili smo Sivi Pinot Adžić
Uh. Fiiiiiino vino. Jako fino.
__________________
Soneti
Emericzy is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2011., 16:41   #3847
Fashion Barbie
Principessa
 
Fashion Barbie Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: in his heart
Postova: 23,817
Quote:
wulong5 kaže: Pogledaj post
Neki dan sam bila u Nocturnu na Tkalči nakon sto godina. I moram priznat da sam se dosta razočarala. Nije da patim na neku estetiku, al ono, prvo me dočeko tako mastan i prljav stolnjak da ono Setra je naručila rižoto s plodovima mora - riža raskuhana, plodovi mora u tragovima... Ja sam uzela lignje na žaru punjene pršutom i sirom, a unutra je bila neka obična šunka za pizzu. Porcije dosta male. Za desert tiramisu koji je jedini i valjal, ovo sve jako loše...
A kaj se konobara tiče, to me više raspizdilo nego samo jelo. Nismo imale nikakvih začina na stolu, niti je donio nakon kaj smo mu rekle. Da bi posudile od nekih cura s drugog stola, a on samo dođe usred jela, uzme nam i ne vraća više (nisam si stigla ni salatu složit) Uglavnom, od 1 do 5 jedva 3. Ne budu me tam vidli tak skoro
Često jedem u Nocturnu i ok, nije savršena hrana (budimo realni, za te novce ne očekujem neko vrhunsko kulinarsko iskustvo ). Samo sam htjela reć da si nešto vjerojatno pomiješala za lignje jer piše lignje na žaru punjene šunkom i sirom, nikako pršutom. Vrlo često sam ih jela i evo kopirano s njihove stranice
"Lignje na žaru sa sirom i šunkom
48,00
prilog: pomfrit ili povrće"
Također nikad tamo nisam vidjela stolnjake ni unutra ni vani. Samo drvene stolove Možda si jela u onom bijelom prostoru koji je povezan s Nocturnom jer ja mislim da to više nije Nocturno i da ima neki drugi naziv?
Fashion Barbie is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2011., 17:21   #3848
tilla
samo sajko
 
tilla Avatar
 
Registracija: Oct 2003.
Postova: 30,605
tereža. prosto mi se ne da kuhati.

brancin na gradele i juhica od pomidora - taman da preživim dan.
__________________
Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow, what a Ride!"
tilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2011., 19:18   #3849
affirmation
Registrirani korisnik
 
affirmation Avatar
 
Registracija: Jan 2011.
Postova: 6,902
Stara Sava. Najbolja pizza
__________________
there is always a reason to smile.
affirmation is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2011., 19:35   #3850
x-type
xxx-type
 
x-type Avatar
 
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: dovoljno daleko od mora
Postova: 13,498
Čingač. prvi put bio.
ćevapi - moram priznati da su interesantni. ok, ima vegete. mene ne smeta previše jer je nema puno jer moj tata kad radi doma ćevape stavi mrvicu vegete pa sam navikao. jako je zanimljiva pojava bijelog papra u ćevapima, skroz nešto neočekivano. moraju li biti onako vrutalno veliki? naravno da ne.
šiš ćevap - strava i užas. preslano, prezačinjeno, presitno mljeveno. loše loše loše. jedino mi velipčina odgovara jer mrzim kad na šiš ćevapu gložem štapić da bih se domogao mesa.
pileći ražnjić - to sam samo čvaknuo jer inače nisam ljubitelj. malo je suh bio.
svinjski ražnjić - da nabodu koji komad paprike i luka bio bi savršen. jer ne vidim poantu u nabadanju komadića mesa na štapić. inače mi je to bilo najfinije, jako mekano, fino umjereno začinjeno, sočno.
carsko - tanašni čvarak. ni moje doma ne ispadne bolje, tu su si negdje.
krmenadl - zašto na tu platu ne stave vratinu? jako je fino začinjeno, ali pretanko i zato malo suhasto. nije ful suho, ali nije ni kako bi trebalo biti. da koriste vratinu, bilo bi puno bolje.
prilozi: pečena paprika fina (iako sumnjam da koriste onu ukiseljenu pečenu papriku), ajvar savršen, luk prema mojem guštu.
lepinje su isto napravljene skroz prema mojem guštu.
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2011., 20:36   #3851
Freakette
attention whore
 
Freakette Avatar
 
Registracija: Oct 2008.
Lokacija: Zagreb
Postova: 6,370
^^ Meni u Čingaču ne pašu pileći ražnjići, previše mljevene paprike na njima Ili je to možda bio slučaj taj jedini put kad sam ih tamo jela.
__________________
Reach out and touch faith.
Freakette is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 10:20   #3852
piksla
Registrirani korisnik
 
Registracija: Nov 2010.
Postova: 107
Plješevička klet

Jučer bila s dečkom u Plješevičkoj kleti...a ono-razočarala sam se..Bila sam prije neke 2 godine i bilo je odlično, a jučer- ja jela mamuticu i restani krumpir (jer nije bilo krumpira ispod peke) i zelje salatu...mamutica me razocarala okusom, krumpir fantastičan i njihovo domaće bijelo vino jako fino...dečko je jeo mamuta- meso puno žilica i kod kosti je bilo skroz krvavo, pomfrit jako mastan...
uglavnom, mislim da tamo vise necemo ici...
piksla is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 13:31   #3853
Asin
Registrirani korisnik
 
Asin Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: The North
Postova: 6,694
Bila jucer s frendicom u Capucineru da vidim kak je posto sam tu vidla puno dobrih i losih ocjena, pennette primavera super i velika porcija a frendica je uzela neku pizzu, bila je prevodenasta. Atmosfera ugodna i opustena u zimskom vrtu, usluga tak tak
__________________
Animals are more human than vice versa
Asin is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 13:42   #3854
Laa Laa
Domaćica i kurva
 
Laa Laa Avatar
 
Registracija: May 2006.
Lokacija: Pustinja i prašuma
Postova: 771
Agava - tjedan restorana.

Procije premale i totalno bez-vezna hrana. Minijaturno predjelo, nekakva tjestenina s jednom kozicom, odlično glavno jeleno - file od lososa i opet minijaturni desert koji je bio i okusom slabunjav (semi freddo ili takva-nekakva krema s limoncello). Sve skupa ocjena: 2/5.

Vinodol prošli tjedan - hladna plata Vinodol s odličnim narescima (ali samo s jednom vrstom sira), standardno dobra janjetina s krumpirima, odlični mlinci, solidne pečenice, izvrstan desert: mousse od kestena, čokoladni oblizek, savršena rožata. Ocjena: 4/5.
__________________
A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
Laa Laa is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 14:06   #3855
mortifera
Registrirani korisnik
 
mortifera Avatar
 
Registracija: Sep 2011.
Postova: 230
zadnji put,a da je vrijedno spomena-mostovi.
svaki daljni komentar je suvisan,preporucam ga,odite i uzivajte.:-)
mortifera is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 14:39   #3856
Krkimir
krumpiiiraaaa
 
Krkimir Avatar
 
Registracija: Nov 2009.
Lokacija: grassy knoll
Postova: 12,939
Quote:
mortifera kaže: Pogledaj post
zadnji put,a da je vrijedno spomena-mostovi.
svaki daljni komentar je suvisan,preporucam ga,odite i uzivajte.:-)
što da tamo naručim, što je tamo dobro?
__________________
slučajni turist
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2011., 17:10   #3857
mortifera
Registrirani korisnik
 
mortifera Avatar
 
Registracija: Sep 2011.
Postova: 230
ja sam jelu krem juhu od gljiva(nikad bolju nisam jela,sa extra velikim komadima gljiva;-)dobro,ne extra,ali izdaleka se vidjelo da su to gljive i da ne potice nista iz vrecice.:-)gljive svjeze,osjetilo se.fino kremasto.
zatim janjetina i teletina ispod peke.imaju naj vecu peku u zg-u.
obozavam i jedno i drugo,no nisam nikada jela pripremljeno na taj nacin,
savrsenstvo okusa!sto su i potvrdili puno veci znalci koji su jeli sa mnom.
(decko i tata koji su u svome zivotu do sada pojeli svaki po naj manje 2 stada ovaca).

i ne smijem zaboraviti pohvaliti njihvov rostilj.onaj tko ga radi je majstor.
probala sam sve osim bifteka(sto mi je zao),vrhunac su mi njihovi pileci raznjici u panceti.(piletine bas i nisam fan..osim ako je trcala po svinjcu.tako da me je ovo bas iznenadilo.odlicno peceno.meso mekano,socno.osjeti se onaj miris rostilja,dima.fino fino.nikada,ama bas nikada bolji rostilj nisam jela.



probala sam i ribu,ali pojma nemam kakvu,ali znam da je bila ispod peke.
i to pohvaljujem.

od torti -cokoladnu tortu sa marcipanom.(oralno me je zadovoljila).broj 1 je zauzimala cokoladna torta sa borovnicama kod zvonca,ali ova ju je presisala!
mortifera is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2011., 23:08   #3858
mya_7920
 
mya_7920 Avatar
 
Registracija: Nov 2006.
Lokacija: Dubai
Postova: 10,043
Jučer smo iskoristili kupon za pizze u restoranu Renzo, pizze su bile odlične, s mozzarellom i pravom šunkom, jako mi se sviđa ambijent i cijeli jelovnik, ali ne i nepristojna konobarica koja je baš pokvarila ukupan dojam.
__________________
Mexatia - travel blog ♥
mya_7920 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2011., 13:09   #3859
SweetHeart
attitude is everything
 
SweetHeart Avatar
 
Registracija: Oct 2007.
Lokacija: di god 'oću!
Postova: 3,541
Hotel Frankopan, Ogulin.
Palačinke s borovnicama, Sestra s višnjama. Odlične palačinke, nisu masne, lagane, punjenje bogato, cijena i više nego povoljna. Imaju u ponudi preko 50 vrsti palačinki, mljac.

Restoran Sabljaci, Ogulin.
Sve kako sam i pročitala. Ambijent i posluga katastrofa, pogled odličan, porcije ogromne i fine. Dosta jeftino, zapravo. WC dobar, mogo bi bit i bolji.
Dakle: prostor je ogroman, kad smo došle nije bilo nikoga. Hladno je bilo, za jest u jakni. Konobarica jedva da je došla do nas, uljudna, ali jako loš dojam.
Pile mineralnu i čaj.
Juha od rajčice dosta loša, prekisela; juha od gljiva prezačinjena.
Ja jela lignje sa žara i blitvu, porcija je bila ogromna i bilo je jako fino. Salata zelje i paradajz odlična, također je bila velika porcija.
Sestra je jela jelena u umaku od vrganja s njokima, porcija je isto tako bila velika, kaže da je bilo jako fino. Mala zamjerka: njoki nisu bili topli. Porcija zelja salate ogromna.
Desert nam nije stao, radije smo jele voće na putu doma.
Cijena: 209 kn.

Suma sumarum: svakako otići zbog pogleda na jezero i samog jezera, porcije su ogromne i fine. I pristupačno, s novčane strane. Ali ne očekivat da ćete opast sa stolca zbog drugih faktora.
SweetHeart is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2011., 13:11   #3860
affirmation
Registrirani korisnik
 
affirmation Avatar
 
Registracija: Jan 2011.
Postova: 6,902
Fellini tratoria na savskoj u zg. Same pohvale. Ugodan intimni ambijent, nimalo pretenciozan. Konobar ljubazan. Hrana - predobra ! Juha od rajcice - njami. Semifreddo od badema - bozanstven ! I sve izmedu odlicno!
Cijene su skroz ok. Vidjet ce me uskoro opet.
__________________
there is always a reason to smile.
affirmation is offline  
Odgovori s citatom
 
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 03:08.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger