Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.07.2008., 19:08   #21
Što je MR?
Radio sam rendgen sliku i išao na specijalistički pregled kod pulmologa. Radio spirometriju, još nekavo puhanje u kabini i vadili mi krv.
Nijedan nalaz ništa nije pokazao.

Kila gubim jer držim strogu dijetu već godinu dana.
Još-ne pljujem (odn sada više ništa ne pljujem) lokve krvi nego nekakve male točkice su bile u iskašljaju.
Ima već 7 dana da nemam ništa.
Moby is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2008., 22:37   #22
MR

Inače, gubitak težine, neuvjetovan strogom dijetom, koju autor provodi, ima puuuuno više eventualnih razloga od onih 2-3 navedena.

Btw, Moby, ako ti doktori kažu da je sve ok, ne vidim razloga da ne vjeruješ.
No, ako te to ipak toliko zabrinjava, potraži još pokoje liječničko mišljenje.
__________________
Sorry, but my karma just ran over your dogma.
Teta2U is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2008., 08:31   #23
ništa ne brini krv u točkicama ti je zbog čestog iskašljavanja i upaljene stijenke koja onda pod ionako povećanim tlakom prilikom kašlja lako puca, jer samom upalom je podložnija lakšem erodiranju. uglavnom gledaj nakom što se upala smiri par tjedana hoće li se to pojavljivat. ali mene tu najviše "brine" dijagnoza, naime po tvome opisu nalaza radi se o bronhopneumoniji, dakle upali pluća a ne bronhitisu. no svejedno si dobio ok terapiju, samo bih ja pripazio na bisolvon jer on je ekspektorans koji će ti i sam potencirat crvene točkice u iskašljaju. moja ti je preporuka za riješavanje sekreta a time i preduvjeta za podržavanje upale, mnogo tekućine, litrima, ne ispod 3L a ako možeš više odlično, dakle forsiraš se sa tekućinom koliko god možeš, jer time smanjuješ viskoznost sekreta koji onda lakše izbacuješ uz manje oštećenje stijenke bronha.
__________________
dežurni doktor
ante dumbledore is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2010., 10:30   #24
Iskašljavanje krvi

Ne znam da li ova tema već postoji ili ne, ali ja je nisam mogla naći.
Ovako, mlađa seka, koja ima 17 godina, jučer je počela sa iskašljavanjem krvi.
temperatura je povišena ( do 38.0) i osjeća se onako slabo, nije za ništa. Lovi ju povremena bol na području pluća, kaže da ju kao neki grč drži i onda zakašlje, a u tome što iskašlje ima krvi. ne previše, ali je ima.

Ima li možda netko sa sličnom situacijom?
__________________
Lako ćeš ti bez mene, ali kako ću ja bez tebe?
Pink Lady :) is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2010., 10:34   #25
Sve upućuje na upalu pluća/bronha, pa se obvezno treba javiti liječniku, i to što prije.
Termination is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2012., 03:27   #26
pljujem krv

dragi drugari spavala sam i iznenada me probudio kašalj koji je bio pun šlajma.Pokušala sam da ga izbacim ali ništa.onda sam na silu iskašljavala i videla tragove krvi u pljuvačci.nikad mi se ovo nije desilo,uplašena sam.šta da radim? mislim znam da je jedino rešenje lekar ali zanima me i vaše mišljenje još bolje iskustvo.
Ahfrida is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2012., 09:57   #27
Quote:
Ahfrida kaže: Pogledaj post
dragi drugari spavala sam i iznenada me probudio kašalj koji je bio pun šlajma.Pokušala sam da ga izbacim ali ništa.onda sam na silu iskašljavala i videla tragove krvi u pljuvačci.nikad mi se ovo nije desilo,uplašena sam.šta da radim? mislim znam da je jedino rešenje lekar ali zanima me i vaše mišljenje još bolje iskustvo.
Moguće je da imaš neku upalu sinusa, pa ti se u šlajmu nalaze i tragovi krvi zbog upale, ili da spavaš u prostoriji sa suhim zrakom, pa se sluznica muči da ovlaži dišne puteve, a zbog suhoće hoće i kapilarići popucati. Druga mogućnost jest da su zbog naprezanja pri kašlju malo popucali neki kapilarići...ništa ozbiljno.
U svakom slučaju, ukoliko to nisu neke veće količine svježe krvi, nema pretjeranog razloga za zabrinutost.
__________________
Kad je baka ovo izrekla, strahovito jeknu cijela dubrava, prestadoše čari u šumi Striborovoj, jer je baki bila draža njezina nevolja, nego sva sreća ovog svijeta.
Ivanicapeca is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2012., 10:03   #28
haha e hvala,bila sam kod doktora i da imam upalu sinusa
Ahfrida is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2012., 04:00   #29
Inače, kad iskašljavate krv zbog tumora ili metastaze - onda vam je to kao neko prskanje krvi po dlanu. Hrpa malih točkica po dlanu bez šlajma.
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2015., 19:05   #30
Bok,ako mi netko moze pomoc,naime jutros sam pojela kiki bonbon,malo tvrdi.Nakon par min sam osjetila cudan okus u ustima i pljunila krv.Totalno sam se prepala,jos sam malo pljucala i bilo je krvi.Kao iz rane,ne has malo.Ne mogu procjenit jel iz desni ili grla.Poslije vise nije bilo.E sad razmisljam jel mi mogao kiki malo povrijediti desne,koje mi inace tokom pranja zubi krvare.Ne kasljem,al me u zadnje vrijeme zna malo bolit na lijevoj strani pluca al vise kao da me kost boli.Toliko sam se prepala da sam otisla na hitnu,tamo su me poslusali i rekli da je vjerovatno puknuo kapilar.To me i nije has smirilo...Ako netko zna jel ovo upucuje ba nesto gadno.U pon.cu ic vadit krv al do tad neznam kako cu izdrzat od straha.
flipijana is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2017., 03:49   #31
Quote:
lahor kaže: Pogledaj post
Inače, kad iskašljavate krv zbog tumora ili metastaze - onda vam je to kao neko prskanje krvi po dlanu. Hrpa malih točkica po dlanu bez šlajma.
Ne,najčešće se pojavaljuje izmiješano sa šlajmom iz pluća a ponekad i kao obojena pljuvačka boje rđe.
Pućko is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2017., 03:26   #32
Krvni iskasljaj/ispljuvak

Pozdrav, zamolio bih nekoga dobre volje za misljenje i savjet, prije svega me zanimaju misljenja i rjesenja osoba slicnog iskustva. Naime, bio san pusac nekih 7 godina, kolicinski je to bilo umjereno, 10-12 komada dnevno. Zadnju godinu pusackog staza san nabavlja nekakav 'domaci' duvan koji je bio poprilicno jak sta je meni i odgovaralo, no drugima je smetalo. Da, bio je znatno jaci od svega kupovnog i redovno bi ogreba grlo.

Vec nakon nekoliko tjedana san poceo gotovo konstantno kasljat, no kasalj je bio umjerenog inteziteta, nista kronicno. Kasnije je to vec pomalo preslo u naviku pa san kaslja i kad za to nije bilo potrebe. Nakon nekog vremena, a odsad unazad mozda 6-8 mjeseci, poceo san iskasljavat krv u vrlo malim tragovima, svijetlo crvene boje, jednom ili dvaput dnevno.

Nakon par mjeseci san presta pusit. Sad bi bilo oko 3 i po mjeseca od prestanka. Ubrzo, vec nakon tjedan dana san primijetio blago poboljsanje stanja grla, pluca te opcenito disnog sustava. S vremenom je oporavak bio sve primijetniji. Nakon 10ak dana od prestanka i kasalj je potpuno nesta, kao da nikad nisan bio pusac. No nazalost, problem s krvnim ispljuvkom i iskasljajem je osta prisutan, a s vremenom se pogorsa. Sad to vec bude tamno crvene boje i u jednoj pristojnoj kolicini, svako jutro nakon budenja i 2-3 puta do spavanja. Nije bas uvijek intezivno, tamno crveno i u malo vecoj kolicini. Tako bude po mojoj procjeni 3-4/10 puta, ostatak je svijetlo crven i u zanemarivoj kolicini. Doduse, ako slucajno lagano zakasljem 2-3 puta nakon te male i svijetlo crvene kolicine, tada se obvezno intezivira u tamno i puno vise. Takoder san primijetio da se to mozebitno iskljucivo desava pri suhoci grla, znaci nakon budenja i ako prosecem po vjetru.

Po mom osjecaju izvor tog problema je grlo, nekakav gornji dio grla ili pak granicni sa jednjakom. Od pocetka pojavljivanja problema san uvjeren da se ostetila nekakva sluznica, da se naprosto izlizala i ne moze zacijelit pa da to za posljedicu ima konstantno pucanje neke kapilarice u grlu ili jednjaku. Poprilicno san siguran da u pitanju nije nikakva ozbiljnija dijagnoza jer me nista ne boli ili muci, niti gubin tezinu, ne umaran se i slicno. Nisu prisutni ikakvi simptomi koji bi ukazivali na ozbiljnu dijagnozu. Doduse, povremeno se lagano aktiviraju i obje donje osmice koje su mi vidno poremetile ostale zube, ne znam dali i to na neki nacin moze bit povezano s problemon.

Zanima me dali je itko ima slicno iskustvo, moze li se ista poduzet da ta sluznica ili membrana nekako zaraste ? Iman dojam da to samo od sebe ne moze zacijelit, kao da je nuzan operativni zahvat. Znam da bih treba posjetit doktora, sta i hocu ovih dana iako mi je to prava tlaka, a i doktor nije bas House.
Phantomas is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:05.