Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo
Korisničko ime
Lozinka

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.03.2012., 08:31   #861
cajna_mjesavina
botaničarka

cajna_mjesavina Avatar

Registracija: Nov 2009.
Quote:
Zek0slav kaže: Pogledaj post
Telefonski sex?
Ma neee, radi se o nečem jestivom, što se u svakoj obitelji konzumira na tjednoj bazi, a na tržištu ne postoji u obliku u kojem bih ja plasirala.
cajna_mjesavina is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2012., 08:35   #862
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Registracija: Nov 2005.
A gdje bi to distribuirala?
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2012., 09:44   #863
cajna_mjesavina
botaničarka

cajna_mjesavina Avatar

Registracija: Nov 2009.
Quote:
neno1966 kaže: Pogledaj post
A gdje bi to distribuirala?
po trgovačkim lancima, osim Konzuma.
cajna_mjesavina is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2012., 11:16   #864
2nice
Corpvs Separatvm

2nice Avatar

Registracija: Feb 2008.
Evo jedne ideje poslovne koju je lako primjeniti na HR ..

http://www.springwise.com/tourism_tr...te-corruption/

p.s. pročitajte komentare ispod članka, nismo sami ..
Old 28.03.2012., 11:52   #865
Zek0slav
Registrovani prijestupnik

Zek0slav Avatar

Registracija: Feb 2007.
Otvoriti Goli Otok pa neka se turisti vesele tucajući kamenje. Aktivan odmor!

A za one die hard avanturiste postaviti i stražare sa puškama.
Old 30.03.2012., 14:21   #866
mg-press
mg-press

mg-press Avatar

Registracija: Apr 2010.
Kliknuo sam na ovaj springwise – ima jako zgodnih ideja. Evo jedna:
Investing made simple for the untrained masses :: To make investment more accessible to the untrained masses, MoGro strives to offer a seamless investment process with “no middleman stockbroker, no outrageous minimums, no hidden fees, no confusing forms, no trades to place, and no financial mumbo jumbo,” in the company’s own words. Targeting people who lack the time, interest or expertise to research, manage and monitor their own investments, MoGro uses software that sorts through dozens of investment options to develop an investment plan that’s tailored to the customer’s needs. MoGro will then seamlessly invest the client’s money with long-established, SIPC-insured investment companies. Risk-management features are automatically included in MoGro’s services, as are regular text/email updates, easy-to-understand statements, free expert advice, a help center and financial access 24/7. Investment is an area that’s sorely in need of a transparency and simplicity. www.mogro.com
mg-press is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2012., 22:33   #867
Macak Mijagy
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2011.
evo da se i ja ukljucim ima li netko od vas dobru ideju da ju podijeli samnom kako zaraditi u turizmu ove godine u atraktivnom turistickom mjestu? zanima me jos kako izmusti pare za vrijeme nogometnog prvenstva? ako ima netko zainteresiran za partnerstvo neka se javi slobodno
Macak Mijagy is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2012., 09:32   #868
Macak Mijagy
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2011.
hahah vidi vidi, nitko se ne zeli javiti.. bas cudno
Macak Mijagy is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2012., 12:01   #869
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Quote:
Macak Mijagy kaže: Pogledaj post
hahah vidi vidi, nitko se ne zeli javiti.. bas cudno
Pa nije to tako jednostavno (pretpostavljam da misliš legalno raditi), trebaš obrt ili firmu, kvalifikacije, koncesije...
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2012., 23:00   #870
SmartFart
Michael Steven Donovan

SmartFart Avatar

Registracija: Jan 2003.
Quote:
stefano kaže: Pogledaj post
Dali si razmišljao o uzgoju nojeva. Početna investicija je znatno velika ali mislim da je to isplaqtiv posao. U Istri, koliko znam ima par farmi nojeva. Probaj. Sretno!

Čuj nojeva

Zašto ne nosoroga?
Old 27.04.2012., 10:08   #871
_Mystical_
Registrirani korisnik

_Mystical_ Avatar

Registracija: Jul 2007.
probaj s krokodilima i uzgojem krokodilskih suza. Ide ko alva!
_Mystical_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2012., 20:53   #872
diabolica
Custom user title

diabolica Avatar

Registracija: Mar 2008.
Stefano, odkud si ti doša?
Old 27.04.2012., 20:55   #873
diabolica
Custom user title

diabolica Avatar

Registracija: Mar 2008.
A da pokušaš sa vodenicom za mljevenje žita ?. savršeno. Nemaš troškova svi dolaze kod tebe jer je natural ? Još možeš prodat foru da je to Tesla zmislil prije 180 godina, ali mu se nije dalo zekat s time jer je poslije zmislil struju .
Old 29.04.2012., 12:29   #874
Klipan
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2008.
Evo,ja sam procitao da Hrvatska bilanca za voce je jako negativna: 1:10. Svaku izvozenu vocku,uvozimo ih 10. Pa ja idem saditi voce
ljudi,to se tako radi,moras kupiti poslovne novine i gledati bilance.Tamo gdje je Hrvatska najslabija,tamo ides pozudimati.

Na primjer bilo bi ljiepo osnovati automobilisticku industriju u Hrvatskoj.Tamo gotovo smo najslabiji,sve uvozimo
Klipan is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 12:52   #875
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Quote:
Klipan kaže: Pogledaj post
Evo,ja sam procitao da Hrvatska bilanca za voce je jako negativna: 1:10. Svaku izvozenu vocku,uvozimo ih 10. Pa ja idem saditi voce
ljudi,to se tako radi,moras kupiti poslovne novine i gledati bilance.Tamo gdje je Hrvatska najslabija,tamo ides pozudimati.

Na primjer bilo bi ljiepo osnovati automobilisticku industriju u Hrvatskoj.Tamo gotovo smo najslabiji,sve uvozimo
Moraš nastaviti čitati i dalje i vidjeti zašto smo najslabiji a to je jer se ne isplati proizvoditi kod nas. Onda trebaš još čitati i vidjeti da za isplativu proizvodnju nekakvog auta srednje klase treba proizvoditi ako se ne varam oko 250 000 komada godišnje, onda trebaš još čitati pa vidjeti da kad bi svaki Hrvat kupio taj auto još uvijek bi trebao većinu izvoziti gdje je teško za povjerovati da bi netko kupio no name auto iz no name zemlje.
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 12:56   #876
Klipan
Registrirani korisnik

Quote:
neno1966 kaže: Pogledaj post
Moraš nastaviti čitati i dalje i vidjeti zašto smo najslabiji a to je jer se ne isplati proizvoditi kod nas. Onda trebaš još čitati i vidjeti da za isplativu proizvodnju nekakvog auta srednje klase treba proizvoditi ako se ne varam oko 250 000 komada godišnje, onda trebaš još čitati pa vidjeti da kad bi svaki Hrvat kupio taj auto još uvijek bi trebao većinu izvoziti gdje je teško za povjerovati da bi netko kupio no name auto iz no name zemlje.
pa ja namjeravam nadmetnuti nase automobile slovencima,bosancima, srbima, crnogocima,bugarima, makedoncima, albancima,rumunima...... ima ja gdje nadmetati moje aute. Budi bez brige.A onda se treba napraviti jedna lutrija pa pokloniti na primjer 100 auta u italiji,100 auta u njemacku i tako dalje,pa da te obitelji u tim zemljama vrse reklamu koristeci hrvatske automobile u tim zemljama...i to bi bilo jos vrlo "cool" jer u italiji svi voze talijanske,njemacke i francuske aute,a ono ti se istaknes sa hrvatskim modelom.To bi bilo bas "cool", onako,za praviti se vazni s prijateljima.
Klipan is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 13:03   #877
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Quote:
pa ja namjeravam nadmetnuti nase automobile slovencima,bosancima, srbima, crnogocima,bugarima, makedoncima, albancima,rumunima...... ima ja gdje nadmetati moje aute. Budi bez brige.A onda se treba napraviti jedna lutrija pa pokloniti na primjer 100 auta u italiji,100 auta u njemacku i tako dalje,pa da te obitelji u tim zemljama vrse reklamu koristeci hrvatske automobile u tim zemljama...i to bi bilo jos vrlo "cool" jer u italiji svi voze talijanske,njemacke i francuske aute,a ono ti se istaknes sa hrvatskim modelom.To bi bilo bas "cool", onako,za praviti se vazni s prijateljima.
Cool bi bilo voziti hrvatski auto? Jednako cool kao i rumunjski ili kineski...
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 15:46   #878
FileExplorer
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2008.
Quote:
Lako je proizvest, tesko je prodat, odnosno bit konkurentan. Lako i ti posadis voce, ali kako ces uvjerit kupce da kupe tvoje voce koje proizvodis po cijeni visoj nego sto lik do tebe ima u maloprodaji.
Omjer 1:10 o kojem govoris je posljedica a ne uzrok problema. Uzrok treba trazit u visokom opterecenju rada, cijeni kapitala...
FileExplorer is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 15:49   #879
FileExplorer
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2008.
Quote:
Ne znam ja znas li ti uopce sto je to uopce austoindustrija. To nije samo garaza u kojoj sa jefintom radnom snagom (koju mi nemamo) i sa jeftinim kapitalom (kojeg takodjer nemamo) proizvodis 200.000 automobila godisnje. Automobilska industrija znaci i jako puno ulaganja u marketing, razvoj i distributersku te servisnu mrezu. Osrvni se malo na Dokingov elektroauto pa se upitaj zasto to nije postao "cool" auto za kojim se svi trgaju.
FileExplorer is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 18:41   #880
Klipan
Registrirani korisnik

Quote:
FileExplorer kaže: Pogledaj post
Ne znam ja znas li ti uopce sto je to uopce austoindustrija. To nije samo garaza u kojoj sa jefintom radnom snagom (koju mi nemamo) i sa jeftinim kapitalom (kojeg takodjer nemamo) proizvodis 200.000 automobila godisnje. Automobilska industrija znaci i jako puno ulaganja u marketing, razvoj i distributersku te servisnu mrezu. Osrvni se malo na Dokingov elektroauto pa se upitaj zasto to nije postao "cool" auto za kojim se svi trgaju.
to me ne muci trenutno jer nemam tako puno novca za ulagati u autoindustriju,ali to kao svaka druga samoposluga,moras otvarati ducane po zemlji i u inozemstvu i to prevoziti kao sto rade svi drugi.
Klipan is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja